Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол

Русия е започнала бойни маневри в Средиземно море
Обновена: 14 мар 2014 14:16 | 14 мар 2014 13:00, Елка Василева
162
Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол
Снимка: архив, БТА

Руски военен кораб е разтоварил тази сутрин камиони, войници и най-малко един бронетранспортьор в залив край град Севастопол в Крим, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Журналист от агенцията е видял камиони да слизат от голям десантен кораб "Ямал 156" в Казашкия залив край Севастопол. На един от камионите бил натоварен бронетранспортьор.

В понеделник кореспондент на Ройтерс съобщи, че е видял колона от поне 100 руски военни превозни средства, включително камиони, бронирани машини и подвижна артилерия на път в същия район.

Това е украинска територия на около 15 км от пристанище Севастопол, където е базиран руският Черноморски флот по силата на договор за наем между Москва и Киев.

Проруските власти в Крим отрекоха извън севастополската база на полуострова да има каквито и да било руски войски, дори когато маскираните въоръжени мъже, обсадили украински военни съоръжения, караха автомобили с руски регистрационни номера и се идентифицираха пред украински войници като руска войска, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Междувременно говорител на бойния флот на Русия съобщи, че руски военни самолети и хеликоптери са започнали учебни полети над Средиземно море, предаде Ройтерс.

Говорителят Вадим Серга съобщи пред руската агенция Интерфакс, че в ученията участва самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" от Северния флот на Русия. По думите му в ученията се отработва поразяване на въздушни цели и друга бойна техника.

Серга не споменава за противопоставянето между Русия и Украйна заради намесата на руски бойни части в Крим, посочва Ройтерс. Агенцията припомня, че в Черно море пребивава американският ескадрен миноносец "Тракстън" за съвместни маневри с България и Румъния, планирани преди началото на украинската криза.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
24
 
! Отговори
до (не)случаен минув преди 10 години
"Пентагонът се съгласил да предоставя само хранителни продукти, чиито доставки ще започнат в близките няколко дни", отбелязва изданието."Хахахахахах е нищо бе, ще замерят руската армия с консерви и царевични кочани.
21
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Демек в случай на война, Кърджали отива при Турците защото има голямо турско население и като компенсация, Сърбия прави контра на САЩ заради бомбардировките, завзема примерно София, Македония си взимат Пирин. Половин Румъния става част от Русия. Беларус изчезва. Украйна изчезва. В Катин избиват още 50 000 поляци. Затвърждава се "факта", че "българско малцинство в границите на РФ никога не е имало" и "нямало в Волжка България никога". Историята се пренаписва. Ленин и Сталин стават Конфуций и т.н.
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брата брата щял да убива!!!Урудутин си показа ясно на света що за льосьогнюусом е вагенината му или по-точно путарата смръдлясала.
19
2
 
7
 
! Отговори
bg преди 10 години
Izraelskite pluhove da ne si mislat 4e sa dale4e.
18
3
 
22
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
Просто един цитат:САЩ отказаха военна помощ на новите власти на Украйна, пише вестник The Wall Street Journal с позоваване на високопоставен представител на американската администрация.
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цяла *** е зад руснаците !!! :))) И аз като наши президент да се изходя по въпроса :::)))
16
3
 
21
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
"... в Черно море пребивава американският ескадрен миноносец "Тракстън" за съвместни маневри с България и Румъния, планирани преди началото на украинската криза."Разбира се, че са планирани ПРЕДИ началото на украинската криза. Иначе колко време ще е необходимо да се придвижат кораби от другия край на света. Всичко е планирано по график - първо корабите, после кризата :)
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Стига са ни еб+ли толерастите!!
14
1
 
25
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
Тъпичък виц, предвид, че Путин е най-спокоен от всички, тъй като владее положението в Крим. :)
13
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Личният бръснар на Путин винаги, докато го подстригвал, си говорел с него на политически теми, и все го разпитвал за положението в Украйна. Веднъж Путин го попитал:- Какво си ме заразпитвал, защо толкова те интересува тази Украйна?- Не ме интересува. Просто като спомена за положението там, на вас ви се изправя косата и ми е по-лесно да я подстригвам.ХАхахахахахаххаха
12
3
 
13
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Каквото повикало, такова се обадило. "Дръзки" и компания първи отидоха край руските брегове.
11
2
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
FARK e demokrati4no izbranoto legitimno pravitelstvo na Kolumbia.
10
2
 
22
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
И кой ще накара руснаците да изчезнат *** Расмусен? Браво, добър виц, успя да ме разсмееш. :)
9
42
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е НAТО дa се нaмеси, тогaвa рускaтa aрмия ще изчезне кaто мaлaйзийски сaмолет:)
8
5
 
18
 
! Отговори
bg преди 10 години
Bosfora i Dardanelite trebva da budat okupirani ot Rusia,a Izto4na Trakia vurnata na Bulgaria.
7
8
 
3
 
! Отговори
axaxxa преди 10 години
Vreme e za vojna kyde sa atomnitei bombi.
6
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-после лъжците от москва признаха че пращат войски в крим.
5
15
 
3
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
Айде ,да пускат бомбичките ,да изтрият тази смърдяща Европа и да си отворят жизнено пространство ....и после ако искат ,чеченци ,сомалийци или сирийци, квото искат да си заселят тука ,писна ми ....
4
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Окупатори мръсни
3
5
 
37
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
НАТО се превърна просто в един нотариус ,който ще подписва договорите за присъединяването на територии към Русия!!ДА се готвят за бесене ПАси и Костов!!!