В Украйна се водеше политика за сметка на населението!

Искра Баева: Политиците не успяха да обединят общностите
Обновена: 17 мар 2014 14:34 | 17 мар 2014 10:09, Елена Кирилова
41
В Украйна се водеше политика за сметка на населението!
Премиерът на Крим Сергей Аксьонов Снимка: архив, Ройтерс

Ако трябва да има упрек към някого за разделението в Украйна, то той трябва да е насочен към украинските политически елити, които не успяха да обединят общностите, живеещи в рамките на страната. Това заяви в сутрешния блок на Bulgaria On Air анализаторът проф. Искра Баева.

По думите ѝ през последните години в Украйна се е водила политика за сметка на населението.

Баева твърди, че резултатите от референдума в Крим едва ли са изненадали някого. Според нея високата избирателна активност показва, че гражданите имат огромно желание да променят позицията, в която се намират в момента.

“Проблемът с този референдум не е това, че беше обявен за незаконен от голяма част от международната общност. Проблемът е, че това решение се превръща в следващата стъпка към голямата криза в Украйна”, категорична е Баева.

Още по темата
Тя подчерта, че повечето големи исторически проблеми са били решавани чрез нарушаване на международните договорености. Въпреки това при конфликта в Украйна се вижда ясно, че външните сили, които поощряваха процесите на Майдана, действаха много невнимателно, посочва анализаторът. По думите на Баева те не са обърнали внимание на нежеланите последици, а са се концентрирали преди всичко върху смяната на властта.

“За първи път Русия има толкова ясно изразена позиция, която е в противоречие с тази на останалите”, подчертава Баева. Тя твърди, че всичко това произлиза от факта, че за първи път след разпадането на СССР Западът се опитва да навлезе в територии, с които Москва е силно свързана.

Анализаторът смята, че сега Русия получава по-силни карти благодарение на референдума. Баева твърди, че Путин едва ли е очаквал силна подкрепа от Китай във връзка с кризата в Украйна.

“Очаквам по-умерена позиция от Путин и компромиси от страна на международната общност и ЕС”, посочва Баева. Според нея отношенията на Русия и Запада ще се влошат, поради което играчите в дипломацията ще имат възможност да покажат дали са дипломати или силови политици.

България не може да вземе позиция, различна от тази на Европейския съюз, коментира Баева. По думите ѝ министърът на външните работи Кристиан Вигенин не е изразил ясно българския национален интерес по време на визитата си в Киев.  

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
27
 
! Отговори
Kireto преди 10 години
Fucк the US, Fucк the EU ! Напред Русия ...Не съм на страната на Русия, а за това да има баланс на силите !!! Не може САЩ да нарушават постоянно международното право и да го тълкуват както им е угодно. Само видяхте когато Русия с Елцин бе слаба, какво правеха американските агресори по всички точки на света. СЕГА е друго, Русия е достатъчно силна за да се противопостави. ТРЯБВА БАЛАНС НА СИЛИТЕ !!!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Общият немски термин аншлус (букв. свързване, привързване, в техниката - съединител) е част от специфичното политическо събитие Аншлус Остеррайхс . То представлява присъединяването на Австрия /Източния Райх/ към Голяма Германия през септември 1938 г. От началото на 1938 г. нацистите подготвят аншлуса на Австрия чрез политически и военен натиск на австрийските нацисти върху законната власт на република Австрия.
13
1
 
25
 
! Отговори
ттт преди 10 години
"В Украйна се водеше политика за сметка на населението!"В България също. И то не само това правителство. Така беше и при предишното и при по-предишното и при по-по-предишното и при всички по...-по-предишни. В много сайтове хора се притесняват "ами ако Кърджали поискат в Турция"? Ще им кажа следното" Ако ще са по-добре там, защо не? А политиците да се хващат за работа така, че хората да не искат в Турция.
12
17
 
4
 
! Отговори
до неразбралите преди 10 години
Вие на Путин уроци недейте да давате!Той има и еврейска кръв!!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 10: Путин може да загуби Русия, но в Русия не живее само Путин, няма незаменими хора, има незабравими.
10
4
 
31
 
! Отговори
Хайде преди 10 години
дежурните плювачи по РУСИЯ. Почвайте
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно коректен коментар, даже и в частта, че България не може да има различно мнение от това на ЕС, след като им се продадоха за няколко сребърника, казвам продадоха, защото нас никой не ни е пита дали искаме в ЕС.
8
1
 
17
 
! Отговори
Македония преди 10 години
е аналог на Украйна. Сръбско-австрийси проект насочен срещу България. Изграждат идентичност като крадат българска история
7
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин печели Крим, но губи Русия !
6
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Времето на измислената Руска империя изтече !
5
1
 
25
 
! Отговори
Украйна преди 10 години
се стремеше да се утвърди на базата на русофобията. Направо ненормалници. При положение, че руснаците там са 17 млн. А рускоговорящи, / което всъщност е една фикция т. е. пак руснаци/ 65 %. Полските амбиции на Лвовчани са дотук
4
4
 
35
 
! Отговори
Краят на Украйна преди 10 години
Проектът Украйна скоро ще бъде закрит като неуспешен
3
2
 
3
 
! Отговори
ЕС до 2 преди 10 години
Както казва Ники Кънчев : "Да видим "
2
6
 
6
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Също,както и ние не можахме да се обединим с *** и турци.
1
8
 
25
 
! Отговори
СЛАВА НА РУСИЯ преди 10 години
Започна възраждането на великата страна. Руснаците от всички краища на Евразия отново ще се съберат в една страна