САЩ удрят ключови сектори на руската икономика

Санкциите ще има срещу руската банка "Росия" и 20 висши представители
Обновена: 20 мар 2014 20:31 | 20 мар 2014 18:50,
353
САЩ удрят ключови сектори на руската икономика
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама подписа днес изпълнителна заповед за налагане на американски санкции върху ключови сектори на руската икономика, съобщи АП. 

Обама обяви и нови санкции за 20 висши руски представители от правителството и извън него и срещу руска банка, която ги подкрепя, предава БТА. Американският държавен глава изтъкна, че санкциите са в резултат на "избора, направен от руското правителство, избор, отхвърлен от международната общност". 

Още по темата

Съединените щати въвеждат санкции срещу руската банка "Росия", руския сектор на финансовите услуги, енергетиката, мините, машиностроенето и отбраната, предаде Ройтерс,  позовавайки се на високопоставен американски представител. Доларовите операции на банка "Росия" ще бъдат блокирани, поясни той.

Руската частна банка е собственост на Юрий Ковалчук, за когото се смята, че е банкерът на Путин, отбелязва Асошиейтед прес.

В списъка със санкции са включени Сергей Иванов, един от най-близките сътрудници на Путин и ръководител на неговата администрация, и двама приятели на руския президент от детинство, които са станали мултимилиардери по време на неговото управление, посочва АП.

В него попадат още председателят на Държавната дума Сергей Наришкин и началникът на Главното разузнавателно управление на генералния щаб на въоръжените сили Игор Сергун.

Русия наложи ответни санкции на американски представители веднага след като президентът на САЩ Барак Обама обяви санкции срещу една руска банка и 20 физически лица, предадоха световните агенции.

На девет американски депутати и чиновници се забранява да влизат на руска територия.

Санкциите касаят Хари Рийд, лидера на групата на демократите в Сената, Джон Бейнър, лидера на групата на републиканците в Камарата на представителите, Бенджамин Роуд, високопоставен съветник на Барак Обама, Робърт Менендес, председател на сенатската комисия по външни дела, Джон Маккейн, бивш кандидат за президент, Керълайн Аткинсън, заместник-съветник на Обама по  въпросите на националната сигурност и др.

Междувременно говорителят на руския президент Владимир Путин заяви, че наложените от Съединените щати на страната санкции са неприемливи, предаде Ройтерс. "Намиращите се в този списък няколко имена предизвикват
недоумение, но каквито и да бяха те, фигурирането им в този списък за нас е неприемливо", каза Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Във всеки случай реакцията на Русия няма да закъснее", допълни той.

На въпрос защо в списъка е включен ръководителят на администрацията на президента Сергей Иванов, говорителят отговори шеговито: "За 20 години служба в Първо главно управление на КГБ в СССР, а след това в Службата за външно разузнаване на Русия, той си е затворил вратите към много страни, така че това не му е непознато".

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
3
 
19
 
! Отговори
? преди 10 години
Кой от тук пишещите във форума ще цитира случай(икономически идеологически или военен) от историята, в който не са замесени американски или ционистични интереси ?
166
4
 
19
 
! Отговори
маймун дере преди 10 години
А какво ще стане с тази санкция,ако Путин реши, да премахне, всякакви доларови операции в бъдеще и като капак, инициира общо решение на БРИКС, да излязат със същото решение?Дали това изглежда толкова невъзможно?А може би,то е съвсем предстоящо?Да видим,дали тогава Обамата,няма да си такова мамата?
165
0
 
6
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
До 365 tochno kazano i na miastosuper igra e propagandata i izkriviavaneto na istinata,staro izpitano cionistko orazie,obiknovenia amerikanec i zapadnoevropeec e zombiran totalno ziveyat izvan realnosta samo s holivudski cennosti
164
1
 
7
 
! Отговори
Хлъц преди 10 години
като няма американско уиски от царевица заради санкциите на обама на руснаците ще им продадем върла ракия от сливи
163
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на кой му е притрябвало да ходи в Русия
162
2
 
0
 
! Отговори
до 260 преди 10 години
Карай да върви,то ти ще хвърлиш топа,и червечета ще те папкат.
161
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 365--244 ; Че то има ли такава държава Куба?
160
2
 
6
 
! Отговори
сопол преди 10 години
а ти що не отидеш да живееш в освободена от сащ страна, ами акъл даваш
159
1
 
1
 
! Отговори
sopol преди 10 години
по различни сведения средно излиза 150 000 повечето от половината цивилни. това са умрелите на място с усложнения и последствия 500 000. кой има оръжия за масово поразяване, садам или буш. и да цъкаш минус няма да ги съживиш бе, кавал. и това са официални данни
158
5
 
2
 
! Отговори
до 228 преди 10 години
До АнонименПод американска газ имаш предвид пръдня?
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен--239 ;На бодлива крава бог роги не дава.
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен--238 ; Да ще им го набутат.
155
3
 
21
 
! Отговори
sopol преди 10 години
колко са жертвите от войната в ирак, за цялото присъствие на американците тампутин бил лош. къв е тоя свят бе, кога ще прогледнете
154
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До evgeni1234--231 ; Абе по--спокойно че ще ти стане нещо бе плювалник.Плюнките ти пръскат от екрана.Защо не отидете в Матушката ви Русия че да се отървем от вас.Защо не ходите даучите и работите в Милата ви Русия при Другаря ви ***,Че да си првите и снимки с него.Другите страни трябва да ви искат документ че несте били *** итогава да ви пропускат.Много обичате да се възползвате.Това ви е партийна черта.
153
3
 
22
 
! Отговори
морски преди 10 години
Планът ,,Ран Ът'' прочетете го в интернет бе хора,отнема точно 5 мин. и вижте че всичко в него се е сбъднало или се случва в момента.България се съсипва и разрушава точно по неговия,по черния американски сценарий.
152
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то и със смирнофф са кара
151
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще видят руснаците кон боб яде ли.Обама е нареди да се забрани износът за Русия на "Джак Даниелс","Джон Джеймисън"и "Джони Уокър".И така Русия ще е застрашена от истински сух режим.
150
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия от сащ по4ват да дразнят.явно искат да имат целия свят
149
10
 
2
 
! Отговори
245 точен си преди 10 години
Юдео-комунистите от Америка,управлявали 70 години в България я съсипаха.То Димитров и Тошо нали са хамерикански шпиони,облечени като комунисти.Сега техните деца,като Станишев,учили в Москва управляват,затова сме на върха ....на острието.
148
5
 
17
 
! Отговори
морски преди 10 години
Докога терористичната държава САЩ ще се отъждествява с международната общност!