САЩ шпионирали китайските лидери и банки

На прицел бил и телекомуникационният гигант Huawei
23 мар 2014 08:56,
66
САЩ шпионирали китайските лидери и банки
Снимка: архив, Reuters

Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е шпионирала китайските лидери, а също китайски банки и телекомуникационния гигант Huawei, съобщава електронното издание на германското списание "Шпигел", предаде ДПА. 

Сред следените е бил предишният китайски президент Ху Цзинтао, твърди "Шпигел", позовавайки се на документи, предоставени от бившия сътрудник на АНС Едуард Сноудън. Според изданието агенцията е шпионирала също министерствата на външните работи и на търговията в Пекин.

Документите показват, че АНС е вложила изключителни усилия в започнала през 2009 г. операция, засягаща Huawei - втория най-голям доставчик на телекомуникационно оборудване и главен конкурент на американската компания Сиско (Cisco).

АНС е пробила компютърната мрежа на Huawei и е копирала списък с над 1400 клиенти и документи, описващи процедури по обучение на инженери. Агенцията се сдобила с толкова много данни, че не знаела какво да прави с всички тях, сочи цитиран от "Шпигел" документ.

Мисията на АНС била част от дигитална офанзива на САЩ срещу Китай, пише още списанието, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До 45... Сноудън не е позабравен а бг медиите го забравиха той често вади по нещо за САЩ
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До номер 39Хубаво е преди да пишеш да се научиш да четеш. Китай е по-рядко населен дори от Швеицария.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бяха малко позабравели Сноудан ! Ама пак да се подсетим.
31
0
 
2
 
! Отговори
Въпросителен преди 10 години
До "Тервел"И ти мислиш, че не подслушват ?Само ако не могат !!!
30
4
 
2
 
! Отговори
Аман преди 10 години
Стига сте писали за тези подслушваници. Като подслушват толкова много, защо още не е ясно пилота на боинга какви ги е намислим. Само дрънкате едно и също като пробита латерна !И полза никаква !
29
0
 
10
 
! Отговори
иво преди 10 години
Какво пък толкова е станало,все пак това е ДЕМОКРАТИЧНО.Вижте и на баба Меркел как демократично и орязаха крилцата и сега си трае като пръднал в трамвай.
28
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Лошо се заиграват с Китай.САЩ има огромен дълг към Китай, почти цялото американско производство е преместено в Китай /за по- евтино/, китайците вече са им копирали технологиите и са с една мощна и бурно -развиваща се икономика.Но най-лошото е, че никой не знае какво крои китаеца зад дръпнаните си очички и е доста трудно да се организира майдан или ,,арабска пролет,, в Китай.
27
0
 
21
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Пиша си с втори братовчед, който е трето поколение американец, български не знае, та той още преди 7-8 години ме предупреди, че не смее да пише всичко по имейла, защото не се знае кой още го чете....
26
12
 
2
 
! Отговори
ПУКА МУ НА КИТАЙ.. преди 10 години
ТЕ СЕ ЗАДУШАВАТ ОТ ЛИПСА НА ЖИЗНЕНО ПРОСТРАНСТВО ,ДОКАТО НА СЕВЕР В СИБИР , СРЕДНАТА НАСЕЛЕНОСТ Е 1-ЧОВЕК -на кв./км.!!КИТАЙ ИМА И ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!ОТ ЩАТИТЕ --КИТАЙ САМО МОГАТ ДА КРАДАТ ТЕХНОЛОГИИ И ДА ПРАВЯТ МЕНТЕТА И ТАКА ВИНАГИ ЩЕ СА НА ДАЛАВЕРА!ДА МУ МИСЛИ РУСИЯ И КАЗАХСТАН!!
25
32
 
0
 
! Отговори
Huawei преди 10 години
Жалки напъни на руснаците да скарат Европа, Китай и САЩ. Успяха да накарат обикновения анериканец да се чувства виновен за всичко на тоя свят, но ние не сме толкова ***. Поздрави на червения руски дракон, който ще яде сопата по грозната му глава. Капиши?
24
1
 
7
 
! Отговори
e преди 10 години
Zashto vsichkite masoni-evrei skochiha i napraviha Konflikta i v Ukrayna,kakto i v Siriya ot "Bilderberg Group"
23
1
 
3
 
! Отговори
Masonstvo i otrepki преди 10 години
Bilderberg Group
22
0
 
1
 
! Отговори
Cionistka Invaziya преди 10 години
През 2009 г. групата се състоя среща вечеря в Château на Val-Duchesse в Брюксел на 12 ноември, за да се насърчи кандидатурата на Херман ван Ромпой за председател на Европейския съвет . [19]
21
0
 
20
 
! Отговори
e преди 10 години
Но както се вижда,саом в САЩ не е имало вътрешен конфликт.Ционизма и масонството са Карцином! Светът иска мир!
20
0
 
4
 
! Отговори
e преди 10 години
Това го е имало и преди.Сега е само "проба-грешка"-за да се изпита реакцията(настроенията в Китай),относно "настъпване по пръста".Проблемът на американската администрация е,че ако изгубят подкрепата на Брюксел,ще отиде доверието им "на Кино".Такива конфликти-масонски имаше и в UK-създадени(католически-масонско-"Ирландия".Масонството и ционизма е основната религия на "американската демокрация" още от времето на масон "33-та степен"-Хари Труман и "Big-бейби".Англоговорящите съюзници,включително и Канада и Австралия си направиха "равносметката" относно "въвличане по непредсказуемост".Но както се
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i ko shte naprai 4erveniq drakon? 6te gi zasipe s menteta li? tochno pyk 4erveniq dragon da si mal4i po tozi sly4ai shtoto te sa edni ot nai-golemite internet shpioni
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу ръцете от Хуавей, мръсни янки- гоу хоум! Разсърдихте големия Червен дракон, а той не прощава!
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Тервелte pyk shtoto ne podslushvat :D
16
0
 
37
 
! Отговори
Teo преди 10 години
Доста черни точки си написаха САЩ напоследък. Лошото е, че има една голяма вероятност да го изядем ние и обикновения американец, чиято единствена вина е, че живее един уреден живот за на гърба на Китай и хиляди демократично избити от олигарсите им. От истината не можеш да избягаш. Иронично е, че тази огромна машина за смилане на човешки съдби може да се сгромоляса без нито един изстрелян куршум. Единственото, което е необходимо са докладите на ФЕД да излязат наяве, и тогава ще ядат сопата!
15
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Империята на злото САЩ е пуснала пипалата си навсякъде.И тази държава ли ще ми давате като пример за демокрация и защита на човешки права?