Това, което стана с Крим, е лошо, оцени Лукашенко

"На Русия обаче й се наложи да вземе такива мерки"
23 мар 2014 18:14, Елка Василева
95
Това, което стана с Крим, е лошо, оцени Лукашенко
Александър Лукашенко. Снимка: архив, Reuters

Беларуският президент Александър Лукашенко се изказа днес критично за анексирането на Крим от Русия - нарече го "лош прецедент", но добави, че тази територия сега "де факто" е част от Русия, предаде Ройтерс.

Лукашенко, който е близък съюзник на Москва, все пак каза, че Украйна, която има дълга сухоземна граница с Беларус, трябва да остане единна и неделима държава, която да не влиза в никакви блокове. "Крим е опасен, не защото стана част от Русия, а защото се създаде лош прецедент", заяви президентът пред репортери в Минск.

Още по темата

Той обаче посочи, че тази територия сега "де факто" е част от Руската федерация. "Може да го признавате, може да не го признавате, но това нищо няма да промени", добави Лукашенко.

На 12 март Русия изпрати няколко бойни самолета в Беларус по искане на Лукашенко в отговор на засилената дейност на САЩ и Полша близо до границите на бившата съветска република, припомня Ройтерс.

Това, което стана (с Крим) е лошо, каза Лукашенко, но на Русия й се наложи да вземе такива мерки. "Веднага щом Руската федерация видя как задушават руския, славянския свят, тя се намеси", заяви беларуският лидер и добави, че украинските власти са дали основание за това или най-малкото претекст.

По силата на историческото минало, имайки предвид също, че Беларус има споразумения с Русия, ние винаги ще сме с Русия, увери Лукашенко, предаде ИТАР-ТАСС.

Беларуският лидер засегна и темата за западните санкции, каквито са наложени и на него. Те забраняват на 20 души да ходят в Европа? И какво от това, каза той. Западът започна да се суети, за си спаси имиджа, но не може да направи нищо, каза Лукашенко.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лукашенко е пич, най-добрият ръководител на държава. Когато запада стигне 1.5% безработни,ще им признаем че са най-добрите. Средна заплата в държавният сектор 480 долара,а в производството 580 долара. Безплатно здравеопазване, образование. Държавата поема 80% от комуналните разходи. Безплатен градски транспорт за ученици,студенти и пенсионери.............. ипотечни кредити при 5 % годишна лихва,ако работиш в селското стопанство 1%.......и още много придобивки забравени в България
19
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 10 години
Отново манипулативно заглавие на новина, която по същността си е напълно различна от заглавието. Е, и срещу тази лъжа си има противодействие - необходимо е да се изгледат поне първите 30 минути от програмата и нещата относно Крим си идват на място:Съжалявам за усилията на днес.бг, но какво да се прави, не няма да можете да ограничите новините така, както на вашите работодатели им се иска.
18
2
 
21
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Также белорусский президент подчеркнул, что Минск намерен придерживаться единой позиции с Москвой. Мы будем проводить взвешенную политику, но если станет вопрос, всегда будем с Россией. И я об этом сказал Путину, заявил он.ЛЪЖЦИ!!!!
17
3
 
38
 
! Отговори
Крим преди 10 години
"Това, което стана с Крим, е лошо"...???Вие трябва да се срамува, г-жа ***! Защото лъжеш так безочливо? Лукашенко НАПЪЛНО подкрепя действията на Русия в Крим!
16
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари, минусите няма да ви помогнат !може да ви помогне единствено ЕДНОПОСОЧЕН билет за Беларус !!!
15
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари, ... добра новина !за Беларус няма визи !!Другари, още ли сте тука ?!!!
14
43
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я, другият пудел на Путин се разлая?!По-големият го наритаха и сега скимти някъде из санаториумите край Москва!И на Лукашенко ще му дойде едни майдан на главата. Неизбежно е!
13
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
целото цк на партията се е събрало да замърсява форума
12
46
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистическа подл***га!!
11
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 15какви пътища, магистрали !!красиво, чисто, всяка педя земя се обработва !прекрасни, добри и работливи хора!Лукашенко не им се дава!
10
42
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червен ***!!
9
8
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Анонимен 13А бе тя и лисицата вървяла след коча като чакала всеки момент да паднат ,но ...не би.
8
7
 
85
 
! Отговори
kreti преди 10 години
Батката е велик !!!!Белорус живее 15 години със санкции и има своя икономика, армия.. Произвежда Автобуси , Трамваи, Тежки Камиони Белаз, Воени влекачи за Булава и други и има много добре развито селско стопанство. Какво произвежда Дъмократична БЪлгария ?
7
52
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро и това диктаторче ще падне :)))
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама и в тоя ли сайт лекинко преиначават думите на Лукашенко ? Сигурно преводачите правят една и съща грешка. Или вестниците преписват от едно и също място.
5
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 4това го казва Василева, иска и се да е така....до 5Белорус живее 15 години със санкции и има своя икономика, армия..
4
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА НИЩО ВЯРНО !Лукашенко Не е давал такава оценка, всичко е превъртяно и изопачено от вас!статия за нищо, нещо+география , цитати и лъжи!само Лъжи пишете, всичко ви е платено и преплатено!стига с тая пропаганда против Русия!
3
44
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много диктатори се навъдиха напоследък - Путин, Асад, Лукашенко, Ердоган..
2
1
 
43
 
! Отговори
Лукашенко преди 10 години
Зачем было, придя к власти, запрещать русский язык и давить русскоязычных людей? Говорят, что Россия оттяпала Крым. Так вы, политики, не подставляйтесь. Россия увидела, что творится. Там в Крыму 2,5 миллиона русских, и Россия вмешалась. Но повод и причину дали эти власти, сказал Лукашенко.
1
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бре бре, значи западните съюзници могат единствено да лижат западни ***, и само съюзниците на Русия могат да бъдат обективни, без дори да и лижат ***?