Руски военни превзеха украинската база във Феодосия в Крим

Това беше един от малкото военни обекти, все още не превзети от руснаците
Обновена: 24 мар 2014 12:31 | 24 мар 2014 09:25, Елка Василева
32
Руски военни превзеха украинската база във Феодосия в Крим
Снимка: Reuters

Руски военни превзеха рано тази сутрин украинската военноморска база във Феодосия - един от малкото военни обекти в Крим, над които продължаваше да се вее украинският флаг след руската анексия, предаде Ройтерс, като цитира украински военен.

Още по темата

Лейтенант Анатолий Мозговой каза за Ройтерс по телефона от базата, че са били произведени изстрели. Украинските военни не са били въоръжени. На въпроса превзета ли е  базата, той отвърна: "Да".

Руски сили превзеха част от тази база по-рано този месец, когато Русия завзе Кримския полуостров, но украински военни запазиха контрол над оръжията, някои казарми и други сгради в комплекса на базата, добавя Ройтерс, цитирана от БТА.

Повече за случилото се вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
19
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Ядрен Венци самоче договора нее спазен от сащ техните ракети във турция и италия си стоят,кой сега неспазва договорите
25
0
 
20
 
! Отговори
Ядрен Венци преди 10 години
До Анонимен 11Стига с тези глупости как Украйна се е отказала от ядрените си оръжия! Пълни ***, анонимни глупчо! Украйна никой не я е питал!Ядрените оръжия бяха на СССР и те бяха разположени по цялата територия на СССР, както и в почти всички страни от Източна Европа, напр. ГДР, Унгария, Полша, Чехия... Според споразумението между Буш-баща и Горбачов, Русия става правоприемник на армията на СССР и страна по договорите за неразпространение на ядрените оръжия!
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А така - днес Феодосия, утре Окинава
23
2
 
25
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Каква база превзели какви глупости пишат нашите журналисти. Никой нищо не е превземал на сила украйнците сами се предават . Голпода неграмотни журналисти обеснявам тези бази се намират в Крим който от 2 седмици вече е състава на Русия тези хора в базата трябва да папкат да пият водичка и да акат. Ако ще и аборигени да са от другата страна на базата като им спрат вода ток и нямат вода няколко дни те сами се предават. Нормално е така че стига с вашите изстрели убити и биследно изчезнали
22
0
 
24
 
! Отговори
мархаба АСКЕР преди 10 години
До Доктор Сър Пичук12 ДО края на годината УКРАЙНА ще се разпадне, спешно трябва доставка ОТ нато ВАЗЕЛИН
21
0
 
26
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Анонимен прав си за американската демокрация,за русия обаче само ще си останат със душенето на нефт и газ,иначе ги чака голямо дърво.това което направиха във украйна беше бегъл опит за реакцията на русия,е видяха на какво са способни руснаците,а като имаш предвид че това е една милионна от това което могат братушките
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разцепването на САЩ не ме интересува. Има идея за обединяване на североамериканските страни - премахване на границите.Говорят за демокрация и човешки права, но по свой променлив стандарт. Нямат работа американските ястреби на 40 хил. километри от страната си.Съперникът на Обама каза - по памет -никой не вярва в американската демокрация и тя никъде не стана.Демокрация, която липсва само там, където САЩ е надушил нефт, газ, злато, диаманти, наркотици?Демагогията е сила, владееща ***.
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен много хубав коментар;от русия щесе отцепят 10области,нозабрави да споменеш че сащ ще се расцепи на 51 държави
18
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЪРА ДА ПОБАРА МЕЧОКА ЗА К.РА !
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕЗАВИСИМОСТ?-ДРЪН-ДРЪН.И тези десетина държави веднага ще поискат НАТО да ги пази.Това, кога го сънува?
16
2
 
39
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 10 години
Голям майтап. Абе каква е тази украинска армия? Според зомби медиите в САЩ и ЕС, Крим бил АНЕКСИРАН от руската армия! Ами какво правят силите на Украйна, разположени в Крим? Защо не се бият! Като гледам турчинов и яценюк, украйна трябва да пращи от национализъм.....пък армията и не даде и 1 изстрел, за да запази "Независимостта на Украйна"! Малко смешно, а? Истината е, че украинска армия няма. От 18 000 "украински" бойци в Крим, по-малко от 2000 се връщат в Украйна. МЕДИИТЕ СА ПЪЛЕН Т...АК:)!
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Венеция също иска да е самостоятелна. Белгия отдавна иска да се раздели на две. Каталуния иска да се отдели. Баските. Северна Ирландия.Русия си има много автономни републики много отдавна и това не е проблем.Проблемът е, че има много нефт и газ, други полезни неща, които разбойниците и крадците искат да притежават. "Демократимно", от никого неизбрано правителство с първи акт - забрана на езици, различни от изкуствения украински!Третополови политици от ЕК - пионки на САЩ.
14
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До края на годината Москва ще разбере, че няма да може да задържи крим. Както става при подобни конфликти, ще се роди нова държава Република Крим. Тъй като свободата е нещо заразно, до края на десетилетието още десетина държави ще обявят независимост от Москва.
13
3
 
33
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Пиши ***, пиши! Нали за това ти плащат! Работи "по публикацията"! Само си подбирай хубаво думите. Това не е "анексия", а признаване на свободната волеизява на хората, населяващи Крим. Включително на 100 % от кримските българи и болшинството кримски татари. А и на голямата част хора с украинско самосъзнание. Украински военни масово се заклеха във вярност на Кримската автономна република - авиационен полк с 45 броя МиГ-29, два зенитно-ракетни полка, бойни кораби. Reuters плаща ли за снимките?
12
2
 
35
 
! Отговори
Тони преди 10 години
Крим е вече Руски,какво ще прави там Украинска база!?
11
23
 
20
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
ВИНАГИ СЪС САЩ И АНГЛИЯ, ВИНАГИ ПРОТИВ РУСИЯ!!!
10
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е една от малкото държави която се отказа от ядреното оръжие което беше разположено на нейна територия. Ако не беше направила тази благородна постъпка сега руски ботуш нямаше да гази Крим. Както по-възрастните казват "няма ненаказано добро".
9
3
 
43
 
! Отговори
Nemeca преди 10 години
Няма как Русия да стои безучастна при мисълта НАТО да граничи с нея. При условие, че запада действаше толкова агресивно спрямо Русия, дойде и ответния отговор от Путин. По същия начин процедира и с Грузия. Да не говорим, че в Крим е стациониран Черноморския им флот, както и, че около Крим има много природен газ. Политиката на Запада е била винаги дестабилизация на регионите около Русия. Че анексирането е грешно е ясно. Но това беше наказание на Путин за запада.
8
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЧИСТА ПРОБА ВЪНШНА АГРЕСИЯ. Двете страни имат подписан договор, който ясно уточнява границите им. Между другото този договор е подписан лично от Путин. Но какво да очакваш от Путин, освен "путина" постъпка?!?!?!?
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
липсата на битки демотивира войницте и предразполага към пиянство