Обама призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна

Трябва да започнат преговори за сваляне на напрежението, смята US президентът
28 мар 2014 15:17,
84
Обама призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна
Барак Обама Снимка: БTA

Президентът на САЩ Барак Обама заяви днес, че струпването на руски войски на украинската граница е необичайно и призова Москва да изтегли военните си и да започне преговори за сваляне на напрежението, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

"Наблюдава се струпване на значително количество войски по границата под паравана на военни учения. Тези действия обаче не са нещо, което Русия би правила обичайно", каза от Ватикана Обама в интервю за предаването "Тази сутрин" на телевизия Си Би Ес.

Още по темата
Американският президент отбеляза, че това може да е само опит за сплашване на Украйна, но може да предшества и други действия.

Възможно е те да имат и допълнителни планове, каза той.

Обама направи тези коментари в края на посещение в Европа, след като САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония и Канада предупредиха Русия, че ще й бъдат наложени допълнителни санкции, ако предприеме по-нататъшни действия за дестабилизиране на Украйна.

В интервюто американският президент изрази съжаление, че руският му колега Владимир Путин изглежда не може да се раздели с начина на мислене от времето на Студената война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
22
 
! Отговори
иванов преди 10 години
този що не рипне в океана
43
1
 
37
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Няма да има никакви сериозни санкции срещу Русия. Иначе вие знаете ли какво означава това - че Германия трябва да поеме изхранването на цяла Прибалтика и Източна Европа. Без руския пазар тия държави, особено Прибалтика, са умрели. На кого ще изнасят животновъдните си продукти поляците - на немците ли. А немските фермери какво ши правят - ши са давят в пържолите си ли.
42
1
 
30
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Очакваме бомбардировки над Москва иначе нали безстрашни великане????Ама 300 000 000 жертви за 15 минути ще понесеш ли????Държава която е НАКАРАЛА ИНДИЯ (1 300 000 000) ,КИТАЙ ( 1 350 000 000),ИНДОНЕЗИЯ 250 000 000,ЯПОНИЯ-150 000 000,ПАКИСТАН 220 000 000 да свият перки дали ще ти се даде ей така?По-добре *** да мачкаш арабеските вместо да си правиш ритуално сепуко ***.
41
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
47 Да така е Русия може да издържи всякакви анкции на гърба на народа , но фдали народа ще издържи Путин , не знам . Днес в този информиран век е цяло чудо че има държави концлагери като Северна Корея , а Путин , ако реши да ги прави и руснаците на северокорейци мислч е песента му е изпята.
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ако не ги изтегли, ще повишим цената на Макбургерите."
39
0
 
31
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Не знам за санкциите, ама преди няколко дни един британски професор писа в една статия за голям местен вестник, че руските пари вложени в Англия са 27 млрд.фунта, а британските, вложени в Русия са 47 млрд. фунта и нарече приказките за замразяване на авоари смешни. Не си мислете, че руснаците не са обмислили всички последствия внимателно. Нали виждаме, какво става ако някой ги подцени.
38
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
41 До колкото се вижда от публикациите май Русия е тази , която трябва да се притеснява , защото от началото на година са се провалили 7 търга за риски ценни книжа , НЕЩО ЯНМА ЖЕЛАЕЩИ , та се е наложило да ги продава директно на банки , разбирай държавните путинови банки и вичко това ще е за сметка на руските вложителив тях . А Щатите излязоха от дупката и все уверено вървят нагоре , бъди спокоен , там има кой да мисли .
37
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"... не може да се раздели с начина на мислене от времето на Студената война."Когато дойде пияницата Елцин, беше най-добрия, щото пусна янките да си разиграват коня и да грабят, както си искат. А когато някой им размаха пръст - ауууу, студена война...
36
20
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Мале колко теоритици. Долара умирал, еврото и паунда падали - а стига спахте на отворени прозорци. Курсовете ги има в нета на цветни графили като за ***, тука помежду си може и да си вярвате, но световния валутен пазар грам не му дреме за смотаните ви теории. За последните 10 години рублата е била толкова зле само кризата 2008-*** и наложат ли икономически мерки ще се срине съвсем.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
38 нека го направят , не съм чул до сега някой да продава на безценица инвестициите си и да се кефи от това и да го прави разбира се без да е притиснат от кредитори
34
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
36 Виждаш ли разликата между РЕГИОНАЛАНА СИЛА и ГЛОБАЛНА СИЛА , ти го каза като птурди думите на обама , че Русия напада съседите си като типична регионална сила и демонстрира слабостта си . Защото отгова а Путин на слъучващото се на Мейдана беше комплескарска проява на слабост . Да той може да извади танковете срещу слаба и беззащитна Украйна но не може безнаказвано да погазва Международното право .
33
0
 
15
 
! Отговори
До 37 преди 10 години
Дори и да са с една нула по-малко!!Знаеш ли,какво означава за финансовият свят приказката "Когато гръм удари,как ехотоооо заглъхва"!!!
32
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
34 Стига писал глупости : !В резерв Русия има 480 милиарда долара и държи държавни американски облигации за 1 трилион!!Какво правиш,ако ги пуснат на безценица! ----------------Нека ги пуснат , губещите ще са те , толкова ли сте прости и да беше махнал ЕДНАТА НУЛА на облигациите
31
0
 
21
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Като пример за Русия Обама може първо да си изтегли войските от зоната на Панамския канал...
30
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия Експорт - 515 млрдNetherlands 14.6%, China 6.8%, Germany 6.8%, Italy 6.2%, Turkey 5.2%, Ukraine 5.2%, Belarus 4.7% (2012 est.)Импорт - 341 млрдChina 16.6%, Germany 12.2%, Ukraine 5.7%, Japan 5%, United States 4.9%, France 4.4%, Italy 4.3% (2012 est.)Би ли обяснил при тзи числа как биха могли по какъвто и да е начин да се намясят на валутния пазар . Та Ейпъл има по голям оборот
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама,Обама,когато някой те е хванал за топките има 2 начина да отреагираш на ситуацията!Първият:Да мълчиш,за да не го предизвикаш към по-драстични действия!Вторият:Да не мърдаш,за да не си причиняваш болка сам! В пика на избликът ти за САНКЦИИ,Путин и Русия продадоха САМО 10 милиарда долара и си закупиха рубли!!С ТОВА ПРЕКРАТИХА СПАДА НА РУБЛАТА СИ,А ДОЛАРЪТ ПАДНА!В резерв Русия има 480 милиарда долара и държи държавни американски облигации за 1 трилион!!Какво правиш,ако ги пуснат на безценица!
28
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много моля да не пишете глупости , делът на китайския юан в светвния обмен на валути е около 2.5% и е на ШЕСТО място измествайки швейцарския франк , рублата има дял под 0.25 и след Полската злота , стокообмена между Китай и Русия е в рамките на 1% от светвния годишен стообмен , няма как да да се намесят тътгувайки помебжду си в каквата и да е валутна игра.Финансите са нещо сериозно и не са за всеки
27
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ и ЕС са пред тотален крах. БРИКС МИНАВАТ изцяло на собствена валута, която меко казано ще изклати на задна прашка и без туй с овисналите *** на еврото и долара, защото цял свят разбраха, че нямат покритие дори колкото използваната тоалетна хартия и за туй все повече страни искат да търгуват с реално обезпечени пари и средства например със злато.Иран си продава петрола с/у злато.щата тексас, калифорния и още няколко щата поискаха официално да се отцепят от САЩ.И ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО !!:)
26
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne na rusia v europa
25
0
 
18
 
! Отговори
Кашчей преди 10 години
Носителя на Нобел за мир да вземе и да върне войските на САЩ на своя територия, вместо да дава акъл на Путин къде да си държи войските В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА.Удобно ли е?