Путин призна косвено за намеса в Крим

Той поздрави армията за духа и качествата й
28 мар 2014 14:25,
151
Путин призна косвено за намеса в Крим
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин потвърди косвено, че руски военни са участвали в поставянето на Крим под руски контрол, предаде Франс прес. Това се случи на церемония за назначаването на висши военни офицери на нови длъжности и за присъждането на нови военни звания. Досега Москва твърдеше, че на полуострова са действали проруски местни сили.

Путин подчерта, че ролята, изиграна от руските войници в Крим, е показала "новите способности" на руската армия, предаде Франс прес.

"Събитията в Крим бяха изпит. Те доказаха новите способностина нашите въоръжени сили и солидния морал на нашите хора", подчерта руският президент. Путин поздрави "командването и военнослужещите от руския Черноморски флот и други части, разположени в Крим, за тяхната сдържаност и техния кураж", допълва Франс прес.

"Професионализмът на руските военни позволи да се избегнат провокациите и да се попречи на проливането на кръв, да се гарантират условията на един свободен и мирен референдум", добави Путин."Трябва да продължим развитието на боеспособността на нашите въоръжени сили, в това число и на частите в Арктика", допълни руският президент.

На церемонията е присъствал и руският министър на отбраната Сергей Шойгу, който съобщи, че украинските войници, верни на Киев, са напуснали Крим и всички военни обекти на полуострова са под контрола на Русия. Той каза още, че Русия ще предаде на Киев всички военни плавателни съдове и летателни апарати на украинските въоръжени сили, които не са преминали на руска страна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
bazooka преди 10 години
Хахаха, щели да върнат на Украйна летателни апарати и плавателни съдове, които не са преминали на руска страна! За пръв път чувам кораб да може да мисли и говори и да преминава в друга армия по своя воля. А ако става дума за волята на техните пилоти и капитани, то логиката е още по-странна, защото тази техника не е лично тяхна, а на Украинската държава! Добре взехте територията, но върнете вещите. Ама руснаците така са си свикнали да грабят пътьом - справка руската армия в България на два пъти!
98
1
 
9
 
! Отговори
баба Мунчовица преди 10 години
Kакто стана ясно "велик е руският войник" без нито един изстрел си върна Крим,който както е извесно Хрушчов след 9-10 водки е подарил на Украина.Пили , яли и прадали!
97
0
 
7
 
! Отговори
Дановски преди 10 години
"Това се случи на церемония за назначаването на висши военни офицери на нови длъжности и за присъждането на нови военни звания. "------------------------------------------------------Днес за първи път видях маршалски пагони на раменете на Сергей Шойгу.
96
1
 
8
 
! Отговори
Алчен Русофил преди 10 години
Поне за сега няма алтернатива на Руския газ.*** от Америка да не плещи простотии ами да пусне некое милионче за БГ поради защото да покаже солидарност. Акъл нещем , а кинти ни дайте!!;0)
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само че косвено го предал тва нещо ами даже по телепатичен път. Затва само от определени медии са го чули, понеже имат телепати.
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Стамболов:Не Ви познавам и мисля,че имам късмет.Във форумите хората обикновено коментират дадено събитие,а вие обиждате.Въпрос на култура,възпитание,интелигентност.В UK г-н Стамболов петрола за съжаление не идва само от Северно море.Четете и се ограмотявайте.Посочих тази страна за пример по отношение на отношението и към проучване и добив на шистов газ.НЕ НА ШИСТОВИЯТ ГАЗ В БГ!И отново- не всеки ,който изразява обратно на Вашето мнение е "руски помярин".И наистина не е нужно да мразите Русия.
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен135Но доживях да се посмея здраво на простотии!
92
12
 
2
 
! Отговори
Стaмболов преди 10 години
Дедо Вaнго тъпкaчa нa бaбa Вaнгa е кaзaл обрaтното зa русия, ще пропaдне хептем, нa кочинa ще зaприличa, кaто днешното гaсудaрство. Хубaво го гледaйте щото утре нямa дa я имa.
91
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ВАНГА -- И сега Русия е велика и винаги ще бъде велика... Републиките ще се върнат към Русия. Сега Русия се нарича Съюз. Но ще се върне старата Русия и ще се казва като при свети Сергий. Нейното духовно превъзходство ще признаят всички, включително и Америка. Преди това ще се сближат три страни - Китай, Индия и Русия ще се съберат в една точка. България ще е при тях само ако бъде заедно с Русия и като част от Русия. Без Русия за България няма бъдеще!
90
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ВангаЗА РУСИЯ! Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато - славата на Владимир (княз Владимир, покръстил Русия), славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света. Русия е пра майка на славянските държави. Тези, които се отделиха от нея, ще се завърнат с ново лице. Русия няма да се отклони от пътя на реформите, които накрая ще направят страната силна и могъща. И
89
2
 
18
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Анонимен; братлета каквото и да направим българия и българският народ загуби 90години,защото българските богатства и заводи са безвъзвратно загубени.каквото беше построено до 1989г, беше заграбено и унищожено за 20г,което ни върна във времето на освобождението.
88
19
 
6
 
! Отговори
Стaмболов преди 10 години
Aнглия получaвa гaз и нефт от Северно море, a пък aз говоря зa Източнa Европa, нерде Ямбол, нерде Стaмбол? Зa Източнa Европa рaзрaботвaнето нa шистовите нaходищa не сa сaмо енергийнa незaвисимост от рускaтa кочинa, шистовaтa революция ознaчaвa индустриaлизaция- тежкa индустрия, химическa индустрия, рaзвитие нa енергетикaтa! Стотици хиляди РAБОТНИ местa, високи доходи и поне 10% годишен рaстеж нa БВП! Кaкъв " бългaрофил" си ти бе руски помярин, кой БЪЛГAРИН не искa рaзвитa роднa индустрия?
87
5
 
11
 
! Отговори
balo преди 10 години
До НедБраво на Путин
86
0
 
8
 
! Отговори
полезни и... преди 10 години
Как Десния сектор от не-националисти беше използван за създаване на хаос и антируски настроения,истинските националисти знаещи,че в ЕС национализма е *** дума и всичко се диктува от Брюксел.Вадим Рабинович,с украинско И исраелско гражданство се кандидатира за президент на Украйна.Управителят на Днепропетровск -И.Коломoйски също е с изр.гражданство .rt/news/right-sector-muzychko-ban-761/
85
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 122 Стамболов:Прочетете добре информацията дали в UK позволиха да се проучва за шистов газ!!!!Много е важно да видите дали местните и съответно правителството разрешиха проучването.За добив въобще не се говори.НЕ НА ШИСТОВИЯТ ГАЗ.НЕ СЪМ РУСОФИЛ,А ТОЧНО ЗАЩОТО СЪМ БЪЛГАРОФИЛ.
84
4
 
24
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 10 години
БРАВО НА ПУТИН !СЛЕД КРИМ И АЙС-КРИМ (Аляска).А БЪЛГАРИЯ, КОГА ? ? ?ЩОТО ТАЯ ЕВРОПЕЙСКА МИЗЕРИЯ ВЕЧЕ НЕ СЕ ТРАЕ.
83
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да я изхвърлим тая мръсотия от държавата като и тук ще ни дойдат едни спонтанно възникнали групи да ни вкарат в пътя. Кой мислиш, че свали миналата година правителството ни като задържа и наду сметките за тока.По същото време подобна случка се случи и на един непослушен руски губернатор.Или осигуряваме алтернативни източници на газ и изхвърляме петата колона от държавата ни или още доста време ще се мъчим.Преходът не е приключил.
82
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Da si opravqt ko4inata rusnacite I togava da davat akuli , kak drugite da jiveqt.
81
17
 
2
 
! Отговори
Стaмболов преди 10 години
Кризaтa в Укрaйнa, и освобождението нa тaзи европейскa стрaнa е обецa нa ухото зa ЕС и енергийнaтa му политикa! ЕК изготвя доклaд зa прекрaтявaнето нa рускaтa зaвисимост нa стрaни кaто Бългaрия и Унгaрия. Нaстъпвa ерaтa нa шистовия икономически бум зa тaзи чaст нa Европa! Още следвaщото НС, отменя " морaториумa", тъй кaто ние вече изостaвaме сериозно от Румъния в рaзрaботвaнето нa шистов гaз! Румънците зaпочнaхa сондaжи нa шистови скaли, дори още по- нaпред сa Поляците!
80
3
 
17
 
! Отговори
пандо преди 10 години
достоен мъж