Обама призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна

Трябва да започнат преговори за сваляне на напрежението, смята US президентът
28 мар 2014 15:17,
84
Обама призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна
Барак Обама Снимка: БTA

Президентът на САЩ Барак Обама заяви днес, че струпването на руски войски на украинската граница е необичайно и призова Москва да изтегли военните си и да започне преговори за сваляне на напрежението, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

"Наблюдава се струпване на значително количество войски по границата под паравана на военни учения. Тези действия обаче не са нещо, което Русия би правила обичайно", каза от Ватикана Обама в интервю за предаването "Тази сутрин" на телевизия Си Би Ес.

Още по темата
Американският президент отбеляза, че това може да е само опит за сплашване на Украйна, но може да предшества и други действия.

Възможно е те да имат и допълнителни планове, каза той.

Обама направи тези коментари в края на посещение в Европа, след като САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония и Канада предупредиха Русия, че ще й бъдат наложени допълнителни санкции, ако предприеме по-нататъшни действия за дестабилизиране на Украйна.

В интервюто американският президент изрази съжаление, че руският му колега Владимир Путин изглежда не може да се раздели с начина на мислене от времето на Студената война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
27
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Русия се изправи. Това е извода. Великите западни аналитици, разузнавачи, мозъчни тръстове и геополитици трябваше да се досетят, че страна преживяла толкова опустошения и страдания, не може дълго да коленичи. Пробваха ги преди 6 години в Грузия, но явно наистина не са очаквали това да стане толкова бързо и категорично, както сега. Както писа щатската преса - разузнаването им наистина е проявило некадърност.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
призова, и какво?някой да му обръща внимание?
22
1
 
22
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Сбогом, Америка, Сбогом, кляти долари! Русия се отива на плащания в рубли!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
117 Ненич от теб дори и това не става
20
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
21 бягай какво чакаш , все още няма опашки пред Руското плсоство отивай взимай виза по добре работна за по дълъг период от време , бягай и не се връщай
19
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
18 Урок три по иконичска геграфия Нед , ако знаеш , ако Русия не се населявашес руснаци а с маериканци каква хубава страна щеше да бъде , впрочем то се вижда днес в Аляска и разликата и с Чукотка
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
зАЩО МЪТИШ ЕВРОПЕЙСКИТЕ БИСТРИ ВОДИ ?ВЕЧЕ ПРИБАЛТИИСКИТЕ РЕПУБЛИКИ КАКТО И НИЕ СМЕ ГОВИ ДА СЕ ПРИСЪЕДЕНИМ КЪМ Р У С И Я...
17
1
 
7
 
! Отговори
б преди 10 години
Германия Франция Япония Италия Великобритания САЩ ,дано да ги эабележат,какво ги преэувават,а утре и те да се включат в СЕЩ
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Тези действия обаче не са нещо, което Русия би правила обичайно"Както и американските бази около Русия не са нещо което Америка прави обичайно!Не разбирам с какво право Обама коментира вътрешните работи на Русия?Все едно Путин да му прави забележка че си паркира лимузината в моравата на белия дом!
15
1
 
21
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Ахахахаха,от американския президент става чудесно бостанско плашило
14
1
 
25
 
! Отговори
миг преди 10 години
Руски войски на границата с Украйна няма!Има украински на границата с Русия, дори копаят траншеи.Обама не спира с лъжите, но ясно, че на война (макар и информационна) всички средства са добри
13
0
 
18
 
! Отговори
Кур/ пут/ин преди 10 години
Дурак Будала, веднага изпълнявам твоето желание на 31 февруари! Ще почакаш малко, а през това време прибери военните си контингенти, които са по целия свят, без да ги е канил някой!
12
1
 
15
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Русия има бази в Таджикистан, Армения, Абхазия, Южна Осетия, Киргистан, Приднестровието, Азербайджан (радиолокация някаква) и Сирия ( за обслужване на кораби). Крим вече не го броим. Нещо такова. За Щатите не знам. Знам само че по споразумението за обединение на Германия отдавна трябваше да ги няма там.
11
0
 
1
 
! Отговори
Putin преди 10 години
Обама призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна...ot uvazenie kum vashe mamunsko velicie-ste se suobrazim s zelanieto Vi i ste izpratim nai-nadezdnite si voiskovi divizii vuzmozno nai-dalec ot Ukraina.Utre ste predlozim v Dumata za glasuvane predislociraneto im na Sahalin, Kurilskite ostrovi i Kamcatka.Priaten den...
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък призовавам Обама да плати репарации на всички окупирани от УСА държави!
9
1
 
26
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Действията на Русия не са "обичайни", но пък и ситуацията в Украйна не е. Ако /хипотетично/ в Мексико или Канада имаше такава ситуация, САЩ дали нямаше да си укрепят границата? Вече и американската преса признава, че тези приказки са за да притиснат ЕС да харчи повече за въоръжаване, и НАТО да си оправдае съществуването, а ВПК да се облажи с милиарди. Това и да направят Русия наистина регионална сила им е целта. Свикнаха да си разиграват коня и сега ги е яд, че Путин им се опъна.
8
1
 
31
 
! Отговори
Молба преди 10 години
Ако някой може да драсне 2-3 реда колко войски има САЩ в чужбина и колко Русия?
7
0
 
20
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Обама да изтегли американските войски от Аляска, че на гаджето на Путин му се е дояло Айс Крим;)
6
1
 
29
 
! Отговори
Голям праз! преди 10 години
Голям праз! Бостанското плашило Обама заплашва със заплахи Русия!
5
1
 
33
 
! Отговори
никакво понятие преди 10 години
Т.н. "разузнаване на САЩ" си нямаше понятие, ама никакво понятие, че Крим ще се присъедини към Руската Федерация. И сега, изведнъж, започват да врачуват, че Русия може и да нахлуе в Украйна? Явно са закъсали за пари и имитират, че работят!