За Москва записът на дипломати в интернет е скалъпена история

В него те коментират нецензурно и България
Обновена: 4 апр 2014 22:54 | 4 апр 2014 19:58, Веселина Йорданова
133
За Москва записът на дипломати в интернет е скалъпена история
Снимка: YouTube

Появилият се в интернет предполагаем запис на двама руски посланици в африкански страни, които коментират обстановката в Украйна с нецензурен език, е грубо и цинично скалъпена история, заяви източник от отдела за информация и печат на руското министерство на външните работи, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Невъзможно е да се коментира някаква си компилация от звуци, субтитри и снимки, в това число и на посланика Юрий Дубинин, който за съжаление почина през 2013 г.", се посочва в изявлението на външното ведомство.

Още по темата
В документа се пояснява, че става дума за скалъпена на бърза ръка груба и цинична история, която е опит да се отвлече вниманието от скандалите, породени от изказвания на западни дипломати относно Украйна.

Британският в. "Гардиън" пише, че в интернет се появи запис на разговор, за който се твърдеше, че е между посланици на Русия в две африкански държави.

Разговорът бил проведен на 30 март между посланика в Еритрея Игор Николаевич Чубаров и колегата му в Зимбабве и Малави Сергей Викторович Бахарев. В него двамата предполагаеми дипломати с доста груби и понякога дори нецензурни термини коментират украинската криза, анексирането на Крим от Русия, реакцията на африканските страни относно анексирането.

Двамата предполагаеми посланици се шегували също, че след време Русия ще присъедини също Каталония, Венеция, Шотландия и Аляска. В качения в интернет разговор се споменават България и Румъния.

Посланикът на ЕС в Еритрея казал на руския си колега, че Русия трябвало да си вземе обратно двете балкански страни, но той отговорил, че "България, Румъния, цялата балтийска измет трябва да си останат засега в ЕС". Към записа има и снимки на двамата предполагаеми дипломати, но руското външно министерство поясни, че на едната от снимките е покойният руски дипломат Дубинин като по-млад.

Възможно е записът в интернет да е отмъщение за неотдавнашните изтичания в интернет на дискусии на западни дипломати относно Украйна, в които се появиха обидни думи и дори неочаквани предположения за насилието в Киев по време на протестите, отбелязва в. "Гардиън".

Първо бе разпространен запис на телефонен разговор между американския помощник-държавен секретар Виктория Нюланд с американския посланик в Киев. В записа се чува как тя казва "майната му на ЕС".

После в друг телефонен разговор, изтекъл в интернет, между Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает двамата обсъждаха теорията, че загиналите по време на протестите в Киев може да са убити от снайперисти, наети от опозицията, вместо от правителството на Виктор Янукович. Тази теза съвпадаше с твърденията на Москва, посочва британският вестник.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Москва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
9
 
! Отговори
до болгар преди 10 години
А дали допускането на ислямисти, не е просто бизнес на гърба на българския народ и за сметка на националната сигурност?!!!.Просто Европа е оправдание за нашите подкупни политици. Гърци,Румънци, Испанци си защитават границата и народа за разлика от нашите продажници
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и зa путин и зa ердогaн по еднa крaстaвицa и дa пътувaт! Тук е БЪЛГAРИЯ, ИМAЛО НИЕ ПРЕДИ руснaци и турци и ЩЕ НИ ИМA И СЛЕД ТЯХ!
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров е от руските *** продаващи България. Опорните точки разпореждат че историята е скалъпена.
48
12
 
9
 
! Отговори
рускa пaсминa преди 10 години
гнусни руски ***, и отричaт явно докaзaтелство, тия зa кви се имaт бе- ***!
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A bulgarite znayat li che Putin i Erdogan sa li4ni priyateli
46
3
 
7
 
! Отговори
тото преди 10 години
Българските ТВ новинари са като сапунени мехурчета,бляскави и кухи ,безсмислени и забавни.Цирк всеки ден по ТВ и само с клоуни.
45
8
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
русия е световно зло, заразно зло. руската икомоника предтавлява един огромен казан с петрол и други ресурси и огромно количество евреи на кранчето му, които го продават на Европа. За руснаците остават само жълти стотинки. Редица руски блогери коментират факта, че идолът ви путин е 100% ортодоксален евреин. Майката на това нищожество се е казвала Мария ШАМОЛОВА, а баща му си е сменил личното име като млад иначе се е казвай Мордехай по рождение. А вие *** си мислите, че той ще ви спаси...
44
2
 
10
 
! Отговори
болгар преди 10 години
До българин допускането на ислямистите е една от целите на еврошвестерският съюз след като унищиха всичко в България сега искат да ни направят гето на европа в което да настанят всички ислямисти башибозуци и чатаци. Ето това е еврогеиският съюз взеха ни при тях за да ни използват за черната работа БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА
43
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалък опит на us да ни противопостави с Русия
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До по-далече от Русия колкото по далече от Русия толкова по близко до мизерията
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До българинAmi shtom vie ne se vazproizvejdate drugi shte se nastanqt na praznata darjava
40
1
 
12
 
! Отговори
българин преди 10 години
DNES.BG след като ни запознахте с проблемите на Русия и Запада. Няма ли да обърнете внимание на България. Днес още 45 ислямисти бяха допуснати на наша територия. Страхил Ангелов пък казва, че ако продължава башибозука да минава през нашата граница, не се знае дали ще съществува България. Защо продължаваме да допускаме да преминават, пък и дори ще ги "интегрираме", а не ги експулсираме.Това краят на нашата държава ли е ?Това ни засяга, а нито една статия по въпроса. Цензура ли правитe?
39
5
 
4
 
! Отговори
бляд преди 10 години
Да бе да, сега пък такъв разговор нямало, а по-рано се оправдаха, че бил шеговит, видите ли. Знаем истинското ви мнение за България, истинските ви намерения, така че скъпи братушки, знаете ли какво пише на Руски паметник в София - "НЕ НАМ, НЕ НАМ!
38
2
 
10
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До по-далече от Русия 40България отдавна е много далеч от Русия. Както и от цивилизация.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakto varvi s tiya izkazvaniya na bulgara may shte yade yak perdah ya ot rusnaka ya ot evropa ili ot tur4ina
36
2
 
5
 
! Отговори
дo Emre преди 10 години
Ердоган мисля, че знае къде трябва да си завре тая сопа.
35
2
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 10 години
Англичаните ли?
34
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъй като руснаците няма сами да се подслушват и да си пускат записите в мрежата е ясно, че това е дело на САЩ, а САЩ трябва да се извини на семейството на Дубинин, затова че се изгравриха с паметта му, докато се опитваха да сглобят този фалшификат.
33
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе всички знаем че руснаците са окупатори, а американците са ни освободили от турско робство и Бисмарк с германски евреи, са жертвали живота си за нашето благо.
32
9
 
10
 
! Отговори
ало преди 10 години
Каквото и да си бърборите-никой не иска най-бързо ИЗЧЕЗВАЩИЯ народ в Света!!! Освен това този народ е и най-болен най-беден и най-***!!! Показаха го хиляда класации!!! Никой-нито ЕС нито Раша нито САЩ-никой!!! Територията е друга тема!!!Освен това никой не люби ПРЕДАТЕЛИТЕ с каквито е известен в исторически план този така да го наречем народ!!!Сятате ли се за кой НАРОД в кавички става дума!!!Самото име на този народ на древния му език означава-ПРЕДАТЕЛ!!! Справка в Гугълсън!!!