Украйна предлага ООН да изпрати миротворци

Киев готов на съвместна операция в източната част на страната
14 апр 2014 19:39, Елка Василева
121
Украйна предлага ООН да изпрати миротворци
Олександър Турчинов. Снимка: архив, Reuters

Киев предложи на ООН да бъде проведена съвместна спецоперация в източната част на страната заедно с миротворчески сили. Това е заявил временно изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов в телефонен разговор с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, съобщи РИА Новости.

Според Турчинов това ще спомогне за избягване на противоправни действия или поне обвинения за такива.

Още по темата

„Не възразяваме и приветстваме, ако с ваша помощ бъде проведена съвместна антитетористична операция в източната част на страната. Тогава специалистите и наблюдателите ще могат сами да потвърдят легитимността и правомерността на нашите действия“, е посочил Турчинов.

В отговор Бан Ки Мун е уверил, че Киев може да разчита на ООН като на партньор.

По-рано днес Олександър Турчинов обяви, че не изключва да бъде проведен всенароден референдум за федерализация на Украйна, тоест да бъде изпълнено едно от основните искания на проруските активисти, инициирали мащабни митинги в Югоизточна Украйна. Турчинов обаче е убеден, че „огромното мнозинство от украинците ще се обявят за неделима независима демократична и унитарна Украйна“, посочва Lenta.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" МИТОТВОРЦИ ", къде сте и кои сте !" Да проведат съвместна операция "
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв ООН , бе ? Функциите на ООН отдавна са иззети от САЩ. !Иска да каже Американските спецслужби на границите с Русия !И тоя е един бандит !
84
0
 
3
 
! Отговори
Истина преди 10 години
и там бандитите взеха власта като при нас
83
1
 
5
 
! Отговори
мархаба АСКЕР преди 10 години
тоя ТУРЧИН ...на снимката ,толкова *** заповеди издаде..имащи обратен ефект. ПУТИН трябва да го награди с орден , накара половината народ от Украйна да гледа на Русия като СПАСИТЕЛ
82
1
 
3
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Вие се осрахте хубаво ,сега ООН да ви праща миротворци ! Подгответе се за съд в Хага ,не да ви пращат миротворци !
81
1
 
6
 
! Отговори
двойни стандарти преди 10 години
Усещам "миротворско" извинение за запада да прати войски в Украйна.
80
0
 
8
 
! Отговори
Бай Паткан преди 10 години
Тоя турчинов и компанията му се *** от страх, скоро може да им видят сметката самите украинци..........
79
1
 
3
 
! Отговори
456 преди 10 години
До Анонимен94Я спри да пробутваш напудрения си клип бе ***!! Да не си го снимал ти че му правшш реклама?
78
6
 
12
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Да тия "миротворци" да не гризнат дръвцето и те. Само още малко да подразнят руснаците и ООН ще се видят лице в лице с руската армия Та ще стане много лошо за тях Просто никой на запад не е толкова луд,че да си прати воиски в Украйна. Особено фрау Меркел трябва много да внимава,че народа й осети руски ботуш един път Отсега пишете Германия аут от "миротворците"
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С голяма лекота се коментират събития ,които могат да имат тежки последици!...заради децата ни и близките ни,заради себе си,за непознатите хора,които са градивни заради всички, които си залужава да живеят!:Да се противопоставим на тези ,които искат да въвлекът Света във Война.Трета Световна Война няма да е голям купон.Ще измрът 100-ци милиони,а живите ще ОЦЕЛЯВАТ....Ескалира напрежението,а за много от писачите тук ,това е шоу!Или по-скоро показва в каква безпътица е Бълг. граждани
76
2
 
2
 
! Отговори
до84 преди 10 години
Балкански!3000 тона си е Фрегата.За силата на удара няма смисъл да се коментира.
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, това е основната цел - да се вкарат "миротворци" от ООН, нали американците я контролират, все едно НАТО ще се дислоцира в Украйна. Украинци с руснаци няма да се бият, а и проруско настроените са повече. Затова спешно ни трябва ситуация с която да се вкарат чужди войски. Това ще си бъде чиста проба окупация!
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 77Хубаво, не е катер а стражеви кораб, което е една идея по-голямо от катер - ***.
73
4
 
5
 
! Отговори
до 77 преди 10 години
Защо вие балканлиите не си гледате байра ,а се опитвате на морските акъл да давате?Идея си нямаш от кораби,тонаж ,ама иначе си "авторитет".
72
4
 
20
 
! Отговори
Хехо преди 10 години
Руснак - Украинец това е синоним. Цялата ситуация само показва колко са замаяни от американските филми моралните дИмократи, който явно смятат Джон Рембо за реален герой. Но нормално от промивки кратуните им са прани. За пари ще продадат без да се замислят това са им ценностите но и най-слабото им място.
71
2
 
2
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
До Анонимен 78подкрепям те , на пълно ...
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е зле тоя. Просто без думи.
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може и да мога да се жертвам за някаква полезна кауза ,но със сигурност няма да се бия за да зашитавам 'Патриотичните" категории на политиците ни.Това да е ясно!Вероятно иде Война,продуцирана и режисирана от големи икономически субекти.Аз не съм я искал.Който си е искал ВОЙНАТА ,да си я воюва .Моята Кауза би била, да оцелеят Близките ми и всички човеци,които не оцеляват с паразитиране.
68
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Корабль СССР - Таранит Боевой Эсминец США !!! -------------------Това е стар клип. Американците се е*ават с руски патрулен катер, който се опитва да догони и засече, но не успява и само се мъчи да ги избута отстрани.
67
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 години
до Анонимен 71Добре де, има ЕМ оръдие - с какъв обсег? 10 км, 20 км, 100 км? Как с две оръдия един кораб ще завладее най-голямата държава на планетата със 17 млн кв км територия?За твое сведение Zumwalt е ескадрен миноносец (по вражеската класификация - destroyer) с размери 180х26х8 метра, 80 ракети, 4 хеликоптера и 140 човека екипаж. С това корито ли ще плашите Велика Русия?И най-важното - КАК ЩЕ ЗАВЛАДЕЕТЕ СУХОПЪТНА ДЪРЖАВА С КОРАБ ???ЩЕ ПЛАВАТЕ ПРЕЗ УКРАИНСКАТА СТЕП ДО МОСКВА?