САЩ с 10 "фалшиви твърдения" на Русия за Украйна

С тях Москва целяла да оправдае "незаконните си действия"
Обновена: 14 апр 2014 14:07 | 14 апр 2014 09:45, Елка Василева
244
САЩ с 10 "фалшиви твърдения" на Русия за Украйна
Снимка: Reuters

Държавният департамент на САЩ публикува нов списък с 10 "фалшиви твърдения" на Русия с цел оправдаване на "нейните незаконни действия в Украйна", предаде Ройтерс.

Още по темата
Като "свали дипломатическите ръкавици", американското външнополитическо ведомство излезе с втори подобен опис в разстояние на малко повече от един месец. Първият бе публикуван на 6 март. Той бе отхвърлен категорично от Русия като "примитивно изопачаване на реалността", цинизъм и двойни стандарти.

Новият списък е озаглавен "Руска фикция: Продължението. Още десет фалшиви твърдения за Украйна." Публикуван на сайта на Държавния департамент на САЩ, той започва с цитат на президента Барак Обама от 26 март, че "никакво количество пропаганда не може да направи вярно нещо, което светът знае, че е невярно".

Списъкът съдържа следните 10 предполагаеми руски твърдения, които според американската дипломация са неверни:

1. Руски агенти не са активни в Украйна.

2. В проруските демонстрации участват само украински граждани, действащи по своя собствена воля, подобно на движението Майдан в Киев.

3. Сепаратистките лидери в Източна Украйна се радват на широка народна подкрепа.

4. Има риск ситуацията в Източна Украйна да премине в гражданска война.

5. Украинците в Донецк отхвърлиха незаконните власти в Киев и създадоха независима "Донецка народна република".

6. Русия е разпоредила "частично изтегляне" на своите войски от украинската граница.

7. Етническите руснаци в Украйна са под заплаха.

8. Новото украинско правителство е оглавявано от радикални националисти и фашисти.

9. Етническите малцинства в Украйна са преследвани от "фашисткото" правителство в Киев.

10. Русия не използва енергията и търговията като оръжие срещу Украйна.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: украйнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
0
 
! Отговори
Човекът преди 10 години
Отговарям на фактите.1: защо чичо Сам не каже колко активни агенти има на територията на Украйна, пък после ще видим кой кого ще съди.2: А Майданът колко платени скачачи имаше? Щом върхушката, наччело с разбитата боксьорска глава на Кличко беше готова да плаща, за да убиват украинци, което да доведе до ескалация на напрежението - правете си сметка. 3:Майданът на какво се радваше? Факт е - Източна Украйна е населена с руснаци по душа, които говорят руски език.Продъллжение...
192
0
 
0
 
! Отговори
bojidar.katerinov преди 10 години
МЕДИИНАТА ВОИНА МЕЖДУ ИСТОКА И ЗАПАДА СЕ РАЗРАСТВА. ЗА МЕН Е ЯСНО ЕДНО--САЩ И НАТО НЯМАТ РАБОТА В УКРАЙНА, ОСВЕН ДА ЗАПЛАШВАТ РУСИЯ. КАКВО ИМАТ ЗАПАДА В УКРАЙНА, ОСВЕН ПРЕВЗЕМАНЕТО КАТО ТЕРИТОРИЯ И БОТАТСТВА.ДАНО ДА СЕ РАЗМИНЕ НА УКРАЙНА ЗАПАДНАТА ЗАПЛАХА....
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ е държавата,която ще предизвика Третата Световна Война и ще досъсипе света, но и Русия не е невинна големи защитници сте и..ей
190
2
 
1
 
! Отговори
analiz преди 10 години
Защо забравихме, че Русия се ангажира да бъде гарант за териториалната цялост на Украйна ако Украйна доброволно се откаже от ядрения си потенциал ? ? Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила своите 1800 ядрени бойни глави ? ? ? - Тогава Украйна щеше да бъде по-авторитетна от Комунистическа Корея . . .
189
0
 
3
 
! Отговори
Nikola преди 10 години
Taka podnesen spisaka na srednia amerikanec moje da bude razbran dvuiako i pogreshno t. e. che Obama luje. Vsushnost v belia dom taka sa se uvarteli v laji che otdavna ne znaiat kakvo e tova istina.
188
0
 
7
 
! Отговори
? преди 10 години
И кое от тези неща не е вярно, освен първото ? но, и не съм чул руснаците да твърдят че нямат агентура в която и да било страна ! всяка държава има...
187
2
 
12
 
! Отговори
дядомраз преди 10 години
Бреййй,че светци тези американци ц,ц,ц,ц?
186
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес преди 809 години българската армия под ръководството на цар КАЛОЯН разбива ,,непобедимата'' армия от западни нашественици. Слава на героите!
185
2
 
14
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
АГРЕСОРИ. ГЛЕДАИТЕ СИ ВАШАТА СТРАНА . УКРАИНСКИЯТ НАРОД ЩЕ СИ ОПРЕДЕЛЯ САМ СЪДБАТА БЕЗ АМЕРИКАНСКА НАМЕСА.
184
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 10 години
До 208Браво!!!
183
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ба.му и зомбарите, US от 75 г само бантустани правят като БГ бантустан при това със сила, лъжлива пропаганда и пълно незачитане на човешкия живот.Ако почна да изброявам само имената на държавите съсипани и ограбени от тях няма да стигне мастото , а от табелите им може да стане бокова магистрала.Най-голямото им престъпление е че превърнаха цели народи в дрогирани празноглави зомбита, като някои от драскащите тук в паузата м/у две дози бело.
182
0
 
20
 
! Отговори
дънди преди 10 години
Това са глупости, Америка нищо не разбира. Всъщност тя заблуждава света, значи - лъже! Не може да осъзнае, че хората от югоизточна Украйна имат право на самоопределение.
181
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам коментарите, ми става ясно, че част от обещанията на бкп/дпс/батака са изпълнени. може и да не са 250000 работни места, но 2500 при всички положения са наети на длъжност "форумен ***". Кофтито е, че всичките са в сивия сектор и стотинка данъци не се плащат.
180
3
 
31
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
Държавния департамент да остави тия глупости за плиткоумните си *** вътре в *** си държавица. Болшинството от света /за щастие/ не е безмозъчно и много добре преценява кое какво е - дори, а и най-вече въпреки милиардите хвърлени от САЩ за информационното им затъмнение. Сега е светът на нета, хората има откъде да се осведомяват и малоумията с манипулациите на CNN отдавна не хваща декиш. Но кажи го това на празноглав уял се *** във Вашингтон...
179
8
 
3
 
! Отговори
сирил преди 10 години
До Анонимен 164Но докато от "Росстат" са оптимисти, в руското министерство на икономката бият тревога. Там се опасяват, че до 2020 година броят на хората в трудоспособна възраст ще намалее с 8 милиона. Според статистиките, смъртността сред руснаците на възраст между 20 и 45 години, които съставляват най-динамичното ядро на трудовото население, се е увеличила през последните години и в момента е пет пъти по-висока от тази в Западна Европа.
178
13
 
5
 
! Отговори
сирил преди 10 години
До Анонименотговорът на света е ПРИЗНАЛИ КРИМ: ВЕНЕЦУЕЛА,АФГАНИСТАН И СИРИЯ...забравих да спомена ,и "една специална част българи"
177
32
 
6
 
! Отговори
РБ преди 10 години
НЯМА ПО-ГНУСНО ЗЛО ОТ РУСИЯ!!!
176
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращите през януари и февруари наричаха народ.Протестиращите от източната част на Украина наричат сепаратисти.Нали специалните служби на САЩ изнасят "американска демакрация"?Всщност какви" жизненоважни" за Америка защитават ЦРУ и наемниците на държавния департамент на САЩ в Украина.Тази политика на управляващите във Вашингтон е известна не от вчера.Те я допълват и "усъвършенстват"вече много години.
175
3
 
21
 
! Отговори
савов преди 10 години
Ами да си публикуват колкото си искат фалшиви споре американците твърдения....не ми пречат нито ги чета още по малко пък на руснаците им пука за публикациите на САЩ.
174
1
 
26
 
! Отговори
ACID преди 10 години
"цитат на президента Барак Обама от 26 март, че "никакво количество пропаганда не може да направи вярно нещо, което светът знае, че е невярно"."Така е. Можем да започнем с 11 септември.