Украйна предлага ООН да изпрати миротворци

Киев готов на съвместна операция в източната част на страната
14 апр 2014 19:39, Елка Василева
121
Украйна предлага ООН да изпрати миротворци
Олександър Турчинов. Снимка: архив, Reuters

Киев предложи на ООН да бъде проведена съвместна спецоперация в източната част на страната заедно с миротворчески сили. Това е заявил временно изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов в телефонен разговор с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, съобщи РИА Новости.

Според Турчинов това ще спомогне за избягване на противоправни действия или поне обвинения за такива.

Още по темата

„Не възразяваме и приветстваме, ако с ваша помощ бъде проведена съвместна антитетористична операция в източната част на страната. Тогава специалистите и наблюдателите ще могат сами да потвърдят легитимността и правомерността на нашите действия“, е посочил Турчинов.

В отговор Бан Ки Мун е уверил, че Киев може да разчита на ООН като на партньор.

По-рано днес Олександър Турчинов обяви, че не изключва да бъде проведен всенароден референдум за федерализация на Украйна, тоест да бъде изпълнено едно от основните искания на проруските активисти, инициирали мащабни митинги в Югоизточна Украйна. Турчинов обаче е убеден, че „огромното мнозинство от украинците ще се обявят за неделима независима демократична и унитарна Украйна“, посочва Lenta.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
6
 
13
 
! Отговори
ще има военен парад преди 10 години
На 9-ти Май в Киев ще има парад. Парад на руската армия!
65
4
 
3
 
! Отговори
до 65 преди 10 години
Вместо да говорим тъпизми и да бистрим "Апокалипсис" пусни си тубето с тоя клип Корабль СССР - Таранит Боевой Эсминец США !!!
64
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** след като е монтирано електромагнитно оръдие значи работи и според данните изстрелва снаряда с 9000 км/ч
63
2
 
13
 
! Отговори
решението е просто преди 10 години
През 2001 г експертите на Вашингтон се убеждават, че в края на активния участък - след като набере необходимата скорост, от "Топола-М" се отделя необикновена бойна глава, която по такъв начин маневрира по курс и височина, че е немислимо да бъде прехваната от системите за ПРО. Нещо повече, вместо да се издига както обикновено на височина около 1000 км, новата бойна глава се движи в диапазона от 30 до 90 км, където ПРО не действа.
62
2
 
27
 
! Отговори
не го е страх преди 10 години
Турчинов не го е страх от източно украинските протестиращи. Него го е страх единствено от американските му кукловоди. Защото Турчинов не служи на украинския народ, а на правителството на САЩ!
61
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Първата бройка за 3 млрд долара е готова и е въоръжена с електромагнитно оръдие . Това са неща непознати за болшевишките ***. Те не могат една кола да направят като хората."Електромагнитана технология е толкова непозната в Русия, че министерството на отбраната на Русия още преди две години обяви, че разработва несмъртоносно електромагнитно оръжие за справяне с обеществени размирици. Сега е излишно и да споменавам с какво се занимава армията.
60
6
 
3
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
ЗА ДА ИМА МИР ФАШИСТИТЕ В СИБИР !!!Другарят Сталин добре ги разбираше тия неща и целият Източен блок цъфтеше при неговото мъдро управление. Много се радвам, че Путин върви по добър път.
59
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ няма нужда от такава флотилия. Както виждаш и сега си имат кораби в Черно море в пъти по модерни от руските бараки. И тръгнали тъпанарите да предизвикват американския разрушител с някакъв кирлив изтребител SU-24 без ракети. Мислят си че американците ядат доматите с колците.
58
1
 
8
 
! Отговори
as преди 10 години
Ама при втория таран американците обурнаха и дим да ги няма.
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Първата бройка за 3 млрд долара е готова и е въоръжена с електромагнитно оръдие . Това са неща непознати за болшевишките ***. Те не могат една кола да направят като хората."САЩ докато построи флотилия от такива кораби, недоказали се в бойни действия, руснаците ще са анексирали цяла Украйна и ще маршируват към Брюксел.
56
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските комунистически *** да се готвят. Най-новия и свръхмодерен невидим разрушител на американския флот е готов. Първата бройка за 3 млрд долара е готова и е въоръжена с електромагнитно оръдие . Това са неща непознати за болшевишките ***. Те не могат една кола да направят като хората.
55
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Анонимен 53Говорим за ПРАВОПРИЕМНИКА на СССР - Русия, която поема всички активи и пасиви на СССР, както наследниците на починалия човек приемат неговите имоти и задължения.Ама това е отвъд интелектуалните хоризонти на една ***, вероятно черна като печка, която даже не знае как да си кирилизира компютъра.
54
2
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 10 години
Споко ,те тея номера са от епохата на студената.Следва, Таран с кораби.
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Neshto ne se vyrzva, CCCP niama ot 25 godini..."Украинците не са регистрирали демаркационни граници като държава пред ООН, което означава, че те остават в рамките на административните граници на СССР в съответствие с обичайната договорна рамка на страните от от ОНД, и над които ООН няма правна сила.
52
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен""Ti si golem specialst v mezdunarodnoto pravo :)To CCCP niama, za kyv okryg govorim ?"Ами това са думи на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун... а сега де! :) "Neshto ne se vyrzva, CCCP niama ot 25 godini...
51
2
 
22
 
! Отговори
Асен преди 10 години
Преди малко по CNN от ЦРУ потвърдиха че техния директор е бил в Киев,и е предоставил разузнавателна информация че в размирните райони няма Руски спец части,и на основание на тези данни хунтата в Киев решава да нападне тези райони !?
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ti si golem specialst v mezdunarodnoto pravo :)To CCCP niama, za kyv okryg govorim ?"Ами това са думи на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун... а сега де! :)
49
4
 
22
 
! Отговори
О,Киев... преди 10 години
Идат миротворците, дръжте се Турчинов :) Руските части край границата тренират за парада на 9-ти май в Киев...и ще има мир, а Турчинов в Сибир :)
48
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БългаринTi si golem specialst v mezdunarodnoto pravo :)To CCCP niama, za kyv okryg govorim ?
47
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 49Имаш предвид бардаци и вертепи сигурно