БТР-и с руски знамена в Краматорск и Славянск

Проруски сепаратисти превзеха градския съвет на Донецк
Обновена: 16 апр 2014 14:35 | 16 апр 2014 11:07, Елка Василева
499
БТР-и с руски знамена в Краматорск и Славянск
Снимка: Reuters

Бронетранспортьори с руски знамена влязоха в източните украински градове Краматорск и Славянск, където проруски активисти окупираха държавни обекти и срещу които украинските власти започнаха вчера "антитерористична операция".

Вероятно става въпрос за украинска военна техника, превзета от демонстрантите, или за преминаване на подразделения на украинската армия на страната на сепаратистите.

Пет или шест бронетранспортьора влязоха в Славянск, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Първият от тях е с руско знаме.

На всеки от бронетранспортьорите са се качили по петнайсетина мъже във военни униформи. Те махат на местните жители.

Още по темата

Според репортер на Асошиейтед прес мъжете носят зелени камуфлажни униформи и са въоръжени с автомати и гранатомети.

Най-малко един от тях си е сложил лентата на Свети Георги, която се превърна в символ на проруското сепаратистко движение в Източна Украйна.

Според друг от въоръжените мъже, представил се като Андрей, бронетранспортьорите са от подразделение в състава на 25-а въздушнодесантна бригада на украинските въоръжени сили, което е преминало на страната на проруските активисти, посочва АП.

Три леки бронетранспортьора и камион, превозващ въоръжени мъже без отличителни знаци и носещи руско знаме, се движеха тази сутрин в Краматорск, предаде Франс прес, като се позова на свой фотограф на място.

След това колоната се насочи към Славянск, на няколко километра на север. За момента не се знае какви точно са бронетранспортьорите, отбелязва АФП.

Според агенция Интерфакс-Украйна, цитирана от Франс прес, бронираните автомобили са участвали в "антитерористичната операция", влезли са в Краматорск, но са били блокирани и превзети от проруските активисти.

Украинското министерство на отбраната увери, че нито един украински военен бронетранспортьор не е бил превзет на украинска територия. От министерството на вътрешните работи за момента не коментират въпроса, пише БТА.

Междувременно най-малко 20 проруски сепаратисти превзеха градския съвет на източния украински град Донецк, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на съвета.

Окупаторите са въоръжени. Те не са отправили никакви искания.

Въоръжените мъже не пречат на служителите да влизат и излизат от сградата, предаде Франс прес, като цитира своя кореспондентка на място.

Според нея окупаторите имат само едно искане: да бъде организиран референдум за федерализация на Украйна.

Проруски сепаратисти са окупирали от 6 април сградата на областната администрация на Донецка област. Те обявиха създаването на Донецка народна република.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
1
 
29
 
! Отговори
до 432 преди 10 години
Ами той Путин показа на откриването на олимпиадата как ще изглежда България, ако сме с него :) ! На мен много ми допадна "новата" България, предложена от Путин, а Обама сигурно даже на знае къде е България!
361
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди малко съобщиха че това са украински воиски използващи руски знамена за заблуда.Само да не срещнат истинските руски воиски.
360
26
 
4
 
! Отговори
пламен преди 10 години
Путин не знае в каква каша се забърква и отърване няма. Резултатът ще бъде разпадане на Русия, а не на Украйна. Целия свят ще се настрои срещу Путин и Русия! Украйна няма да се предаде и който познава историята знае колко войни и битки са се водили на тази територия! Така цялата история на Русия е постоянни войни и все някой ги нападнал вероломно и все те победили противник който бил по - многоброен от тях. Например Суворов побеждава с 5 000 - на армия 100 000 хилядна турска армия!!!!
359
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казионните български медии не съобщават това, което съобщават германските медии: Гояма част от танковете, които Киев е изпратил към Донецк, са сменили "резбата" и сега се движат под руски флагове. Очевидно прозападния Киев вече няма и армия, само наемници от Blackwater.
358
3
 
34
 
! Отговори
морски преди 10 години
Навремето при социализма руснаците не ни караха да им мием кенефите и чинийте по ресторантите им,за разлика от сега когато почти всеки българин е готов да робува вСАЩ.
357
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да се случи , който и да победи, е*аха й майката на тая държава . Повече отколкото на нас...
356
4
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Аз съм твърдо "ЗА" всички държави по света да си върнат териториите в "началното им състояние"!Русия има какво да отхапе от Турция, а цяла Украйна е нейна!България да си върне земите населени от искуственото формирование от италиански ***-Румъния. А също всички останали земи на трите морета, които и без това са населени с достатъчно българи. Всяка родна земя що не е продадена а е завзета с принуда е открадната и трябва да бъде върната.Това е единственото лигитимно чертане на граници
355
0
 
6
 
! Отговори
Боби, бе! преди 10 години
Какъв фронт? Кръгов? Ти май бъркаш Обсадата на Ленинград, с битката за Ленинград...
354
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Велики сте, братушки!
353
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братушките идват да "освободят" Украйна, както 1944г. влязоха в България и установиха "диктатура на пролетариата", преобразена през 1989г. на "падане на режима".
352
11
 
1
 
! Отговори
минаващ2 преди 10 години
До 418 Х и 434минаващТака е. С *** не спори!!!!, Глупаците са винаги повече от разумните човеци. Така е устроен света.Всичко беше много добре, но накрая ФАЛИРАХМЕ-М.МАРТ1990Г. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ С Министър- председател А.Луканов обяви мораториум по външния дълг на България-ФАЛИТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Бетонните глави никога няма да го разберат.Затова са бетонни.С комунисти НЕ се спори-те винаги са прави.
351
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бобиако бяха минали урал game over за рашаните. там са им голяма част от танковите и оръжейни заводи които бяха изместени в началото на войната
350
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Хае моуа тъ и сесесерците са си взимали учини. а пък хамериканците не ги гледай. имат ресурса да си изплатят дълга но не го правят щото стандарта на живот там ще спадне много и тогава държавата им става разграден двор.
349
3
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 10 години
Всичко беше много добре, но накрая ФАЛИРАХМЕ-М.МАРТ1990Г. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ С Министър- председател А.Луканов обяви мораториум по външния дълг на България-ФАЛИТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Бетонните глави никога няма да го разберат.Затова са бетонни.С комунисти НЕ се спори-те винаги са прави.
348
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къде е петолъчката в логото на сайта ?!!??! ДА СЕ СЕЗИРА ДРУГАРЯ *** ВЕДНАГА !!!!!
347
1
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Сега излезе инфо,че украинския министър на отбраната е казал,че тия флагове са били за заблуда и че били само за да влязат в Краматроск и Славянск А той знае ли,че ако се опитат да направят подобна глупост,воиниците му ще бъдат разчекнати от местните. Но ще видим какво ще стане. Ако някой друг има подобно инфо ,да го сподели
346
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, ***, пак се изгуби в превода. Никой никого не е превземал. Просто влизайки в Краматорск военните са свалили украинското знаме и са издигнали руското. Тия в Киев трябва да са много кухи лейка да пратят хора родом от Донбас да се борят с "сепаратистите"..
345
4
 
1
 
! Отговори
до 425 преди 10 години
тука си прав, но и те имат чии крака да целуват че Сталин ги спаси от робство, нали така? И още нещо Англия и САЩ са давали оръжие и на нашите партизани да се бият с вашите ФАШИСТКИ ДЕДИ - ЦАНКОВИ И ЛУКОВИ ГЛАВОРЕЗИ. Скоро Англия, САЩ и Русия ще са в съюз
344
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да "украйнска" военна техника то и зелените човечета не бяха руснаци....
343
2
 
6
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
Екипажите на шестте бронетранспортьора, изпратени в Краматорск от украинските власти са преминали страната на опълченците, съобщават очевидци.Цялото: bulgarian.ruvr.ru/news/2014_04_16/Ekipazhite-na-bronetransportorite-v-Kramatorsk-preminaha-na-stranata-na-oplchencite-6907/