Да не се палим за Аляска, предложи Путин

"За какво ви е? Там е студено", каза руският президент
Обновена: 17 апр 2014 19:10 | 17 апр 2014 19:10,
196
Да не се палим за Аляска, предложи Путин
Владимир Путин Снимка: БТА

Смях у президента на Русия Владимир Путин предизвика въпрос, зададен по време на "Пряка линия", за възможността за присъединяване на Аляска към Руската федерация, предаде ИТАР-ТАСС.

"Фаина Ивановна, скъпа, за какво Ви е Аляска?", каза развеселен руският лидер. Там е много студено, припомни шеговито той.

Напомняйки, че Аляска е била продадена през 19 век за 7,2 милиона долара в злато, Путин отбеляза, че Русия е северна страна - 70 процента от територията й се отнасят към Севера и Крайния север. "Да не се палим излишно", предложи държавният глава.

Путин каза още, че смята американския си колега Барак Обама за "порядъчен и мъжествен човек". Той заяви това в отговор на донякъде неочакван въпрос, зададен от 6-годишната Албина. Момиченцето поиска да узнае от руския президент дали Обама би го спасил, ако той се дави.

Путин с усмивка призна, че много не би искал да преживява нещастен случай. След това обаче отбеляза сериозно, че в международната политика има място за лични отношения. "Не мога да кажа, че имаме лични отношения с президента на САЩ. Но той е порядъчен човек, мъжествен, смятам, че той би ме спасил, ако се давя", заяви руският президент.

Путин напомни на руските чиновници, че в някои страни разстрелват за кражба. Откривайки поредица блиц въпроси по време на "прекия ефир" с руснаците, държавният глава прочете едно от харесалите му послания. "Ако Вие публично, както в Китай, разстреляте дори и 350 големи крадци, тогава целият народ ще е с Вас".

Путин напомни, че в Русия никога не са разстрелвали за кражба и че въпросът не е в тежестта на наказанието, а в неговата неизбежност. "Но аз специално го взех и прочетох, за да видят чиновниците на различни нива настроението сред народа", шеговито отбеляза президентът. На въпрос за любимата му книга, Путин не се замисли и отговори: "Чапаев", разбира се".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: АляскаВладимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХА-ХА-ХА !Ако честотата на интервютата е някакъв показател, то Борисов значи е лидер на лидерите и вожд на вождовете.
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТНе бъди толкова сигурен, че начинът, по който виждаш ситуацията, е обективен.
70
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Василев, знаем всичко това, знаем и, че Иван Грозни сасипа Казанското ханство и превърнаха българите в татари, знаем и, че пренаписаха историята и я крият до момента ИСТИНАТА, но кво да прайм като нямат алтернатива? САЩ, еврогейците и Таиб не са алтернатива, а Китай е далече- далече!)
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевХайде сега руснаците са ти виновни,че ти си лузър.Преди години са когато си бил пионерче и си пял в захлас :"вечна слава на КПСС и БКП" най-вероятно са били виновни американците.. И така нататък до края на света. Знаете ли зрелите хора независимо дали са тук,в Африка или Нова Зеландия не обвиняват за грешките или недостатъците други.Вместо това ги признават,ако е възможно ги анализират и продължават напред по-умни и по-добри.А за останалите- другите са виновни в далечно минало време.
68
5
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 84И аз приемам разнообразието между хората, но да нападнеш Сърбия заради Косово с Бомби 1999-та където нямаш никакво отношение по въпроса, а да си вреш гагата в руско-украинските отношения пак без никакво отношение чрез платени терористи наМегданЯ? И к'во да ги прави тогава Путин тия? Само твърда намеса. Така е устоен живота- като нападаш- ще ти се връща!Слабия не може да отвръща-Сърбия, Либия, Афганистан, Ирак, но Русия не е за играчка. Там настъпваш голямата мечка по интересите.
67
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе василев, така наречените американци не са ли избили местното население на континента, което сега се брои на пръсти
66
2
 
1
 
! Отговори
Един човек преди 10 години
До анонименНапълно си прав
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички се цепите на държавички, нациики и религиики, а истината е, че сте жители на Земята - ЕДНА планета, която е за всички и не е нито християнска, нито ислямска, нито ваша, нито наша, нито никаква - тя просто Е. И ако се бяхте замислили, щяхте да видите колко комично изглеждат идеологиите ви, погледнати отстрани. Но, разбира се, е по-лесно да мразите и нападате всеки, който е по-различен от вас, вместо да приемете, че именно разнообразието е в основата на живота...
64
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 82Спонги, абе без малко да стана руснак, но Хан Аспарух взел че пресякъл Дунава и ей ме на българин съм. Та нека не съм те разбрал!)))
63
2
 
1
 
! Отговори
Един човек преди 10 години
Спонги!!Аз съм в БОЛСТА !!!
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Представяте ли си ако Русия имаше да връща примерно част от Сибир на маймуночовеците, какъв вой до Небесата и скачане щеше да падне, м?
61
4
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 77 Ние сме най-великите! И химна ни е най-великия. Всички други бледнеят пред нашето творчество, ум и креативност!Доволен ли си, Спонги?
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Василев, с дай- дай нищо не става. С на- на стават нещата! И аз на Тимошенко докато и исках- не даваше, а сега като и пратих моя снимка и имам лаик!)))
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТНай-великия химн има България и българският народ е велик народ със славно минало!
58
10
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 73Като националист мога да ти кажа, папагалчо, че това не ме прави сляп националист за да издигам всичко българско в култ. Нашият химн е прекрасен, даже за мен е най-великият, но след руският. След тези два химна слагам немския. Но руския няма как да не призная, че вдъхва повече патриотизъм, отколкото нашия. Т'ва е!
57
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТ, като националист не може ли да кажеш, че най-великият химн имат българите? Вие от Атака сте големи национални продажници! Подмазвате се на Доган, на Путин и т.н. и изобщо не ви е еня, за българите!
56
8
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 69 и 70Впрочем най-великият химн имат братушките, но то пък е логично да има най-великият народ най-великият химн!
55
4
 
11
 
! Отговори
баи Ганю преди 10 години
Василчо и аз го искам това.И то ще стане всичко това чак когато станем световен хегемон и световен жандарм като любимите ти САЩ.С една дума никога няма да стане ззащото сме пуча въшка и едва държава на около 130г която се мята от една краиност към друга краиност.
54
3
 
21
 
! Отговори
Пряка линия преди 10 години
Не си мислете, че днешната линия е ексклузивна. Не е така. Тези срещи са ежегодни и се провеждат от 2001 г. Гледал съм ги всичките и какво си струва да се отбележи - доверието, което Путин предизвиква у събеседниците си със своята честност, правдивост и откритост. Това може да се провери. Днес той даде обещание на малко момиченце, което иска да му стисне ръката и го покани на Парада на Победата на 9 май. Сигурен съм, че ще го видя на трибуната заедно с родителите. Гледайте и вие.
53
21
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВА И ЗЛЕ ОРГАНИЗИРАНИ СА В УКРАЙНА ИМАЧЕ ВЕЧЕ ДА СЕ СЕ СПРАВИЛИ С ПОЛОВИНАТА ОТ СЕПАРАТИСТИТЕ!!!1!!!КАКВИ ТАНКОВЕ И БРОНЕТРАНСПОРТЬОРИ БЕ!!!!ТРЯБВА ДА ИМА БАГЕР, ТРЯБВА ДА ИМА КОЛИ ЗА АРЕСТИ НА ХОРА,!1МИНАВА ЕДИН ДОБРЕ ПОДГОТВЕН КОНВОЙ И ИЗТРЕПВА СЕПАРАТИСТИТЕ. пЪРВО ТАНКОВЕТЕ ПОСЛЕ БАГЕРА РАЗЧИСТВА ПЪТЯ!!!!СУПЕР СЛАБА ОРГАНИЗАЦИЯ В УКРАЙНА ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ!!1!