САЩ плашат Русия с нови санкции

Вашингтон следи отблизо дали Москва ще изпълни ангажиментите си
Обновена: 18 апр 2014 22:53 | 18 апр 2014 22:00,
138
САЩ плашат Русия с нови санкции
Снимка: БТА

Белият дом предупреди, че Русия ще бъде подложена на по-тежки санкции, ако не изпълни постигнатото вчера в Женева международно споразумение за Украйна или ако изпрати войски в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

"Тези санкции може да включват значими сектори от руската икономика", заяви съветничката на президента Обама за национална сигурност Сюзан Райс.

Още по темата
Тя посочи, че Вашингтон следи отблизо дали Русия ще изпълни ангажиментите си да използва влиянието си да накара проруските сепаратисти в Източна Украйна да се разоръжат и да напуснат окупираните административни сгради.

Великобритания и САЩ очакват незабавни стъпки от страна на Русия за изпълнение на женевските договорености по Украйна, заяви от своя страна британският външен министър Уилям Хейг след телефонен разговор с американския държавен секретар Джон Кери, предаде ИТАР-ТАСС.

"Разговарях с държавния секретар Кери във връзка с женевското споразумение по Украйна. Постигнахме съгласие, че е необходимо да видим спешни действия от страна на Русия", заяви Хейг.

Британският външен министър отбеляза, че според него жизненоважна роля по украинския въпрос трябва да изиграе специалната наблюдателна мисия на ОССЕ.

По-рано днес сепаратистите заявиха, че не са обвързани от споразумението, сключено вчера в Женева между ръководителите на дипломацията на САЩ, Русия, Украйна и ЕС.

Украинското правителство пък предупреди, че може да предприеме по-конкретни действия следващата седмица, ако проруските сепаратисти не преустановят окупациите си на административни сгради съгласно вчерашното международно споразумение от Женева.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 10 години
Санкции могат да бъдат налагани на слаби държави, а Русия въобще не е такава. А ако става на въпрос за някои други, то на тях времето им свършва и по им приляга да се загрижат за самите себе си.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 49Да ги разкарат по наина, по който албанците разкараха сърбите (но с помощта на американците, защото са калпави сами).
42
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова е развита Русия, че има един постоянен и неспиращ поток от руски емигранти към Западна Европа и Северна Америка.
41
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я сега САЩ да изпълнят ангажиментите си да разкарат фесоглавците от Косово, което си е исконна сръбска земя!Като размахват пръст, май Путин ще им размаха среден пръст, ако не им размаха и нещо друго.Не стига, че направиха тая простотия на Майдана, ами и наглеят още въпреки провала си.
40
3
 
21
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Ами САЩ наистина няма кой да ги следи,защото само те подслушват и следят!Кофти работа ще въртят цяла нощ печатницата за зелено...
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ama te Qceniuk i onq Tur4inov zaqvixa tvyrdo 4e nqma da izpylnqt ni6to. Za tiq trqbva qk boi po manerkite.
38
1
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Добре, да следят. А САЩ кой ще ги следи??? Или ЕС или Украйна? Че вече днес, един ден след подписа си, украинците започват с уговорките. Точно като на 21 февруари. На 22 вече нищо нямаше.
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега да видим дали ще се сбъдне пророчеството на баба Ванга, която е предрекла, че Русия ще се стабилизира и ще пребъде.За България - че крадците и унищожителите на БГ ще лежат по затворите и скъпо ще платят за мизерлъците си.Интересно какво ще се случи с троловете тук... ХАХАХАХАХАХАХА Тия маскари как спят спокойно? Я веднага да цъкнат по един минус, за да ги преброим.
36
1
 
5
 
! Отговори
морски преди 10 години
до 37......Аре излез от 19 век...
35
6
 
39
 
! Отговори
Нов човек преди 10 години
"Гнила и окаяна държава е Русия. Добре, че са САЩ и Западна Европа да тласкат човечеството напред" Знаеш ли, глупав си до безобразие. Даже ми се струва, че няма вече накъде. Русия тепърва ще им разкаже изгата на всички твои измислени "демократи" които и тласкат човечеството напред към пропаст. Много жалко, че хората са толкова късогледи, пристрастни, необективни и мерещи всичко с пари. За 30 сребърника брата си предават. А са минали повече от 2000 от Христа. Какво падение на човешкия род!!!
34
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крепостяните налазиха в защита на своя господар...
33
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е истински пазител на Православна Европа. Поклон. Представете си накъде ще тръгнем ако продължаваме на робуваме на белия дом и черния му обитател и една камара американски посланици ******ти които живеят с мъжете и ходят да демонстрират ненормалността си на гей парадите редом с другите ненормалници. Като дойде и третия пол и съвсем ще се огелпят нещата. Поклон пред Путин, пазител на исконните ценности на една нормална цивилизация.
32
2
 
37
 
! Отговори
Бургазлия преди 10 години
САЩ плаши гаргите а от санкциите ще страда Европащото се води по свирката на САЩНай- голямата по територия държава Русия с най много природни залежи как ще я санкционират?А ако реши Русия да санкционира Европа? Такива държави като нас 98% горива и суровини от Русия на тъмно ли ще стоим>?с каруци ли ще се возим?Ще дойдат ли 300 000 Американци да си купят апартаменти тук?или на почивка на море? Плевналиев да каже за колко дена ще фалира България?
31
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съветският съюз се разпадна, защото беше изключително стабилен и проспериращ.
30
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимните троловеАйдееее троловете ги събудиха да си изкарат паритеХАХАХАХАХАХАХА
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
eee are ve4e kafa ot tia sankcii. Daje ne mogat ne6to novo da izmisliat.
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дреме им на руснаците от санкциите на обаго. Като гледам - насочиха се към Китай, а йоана е 2,50 вечеАми ако китайците си поискат връщане на заемите от САЩ?Санкциите явно ще са американките да откажат музикална дейност за руснаци
27
1
 
17
 
! Отговори
ДО 28 преди 10 години
До АнонименТака тласкат че скоро народа на ЕС специално ще тласне един мощен *** на съюзчето което и без тва отдавна е мъртво. Само мизерията и стегнатите колани останаха след него, най вече за нас.
26
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнила и окаяна държава е Русия. Добре, че са САЩ и Западна Европа да тласкат човечеството напред.
25
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнила и окаяна държава е Русия. Добре, че са САЩ и Западна Европа да тласкат човечеството напред.