Москва обвини Киев за провокацията в Славянск

Това е богохулна провокация на Русия, отвърна "Десен сектор"
Обновена: 20 апр 2014 15:21 | 20 апр 2014 13:30, Александър Попов
132
Москва обвини Киев за провокацията в Славянск
Нападнатият пункт. Снимка: Reuters

Провокацията от тази нощ в източния украински град Славянск свидетелства за нежеланието на властите в Киев да разоръжат националистите и екстремистите, заяви днес външното министерство в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

В съобщение, поместено на уебсайта на ведомството, се казва, че в нощта срещу 20 април е било нарушено великденското примирие и след нападение на бойци от украинския "Десен сектор" са загинали невинни граждани.

Още по темата
"Руската страна е възмутена от тази провокация, която свидетелства за нежеланието на киевските власти да обуздаят и разоръжат националистите и екстремистите", пише в документа.
 
ИТАР-ТАСС цитира неназован източник от руското външно министерство, според когото Русия настоява украинската страна да изпълнява ангажиментите си за деескалация на напрежението в Югоизточна Украйна, поети на срещата в Женева на 17 април.

По-рано днес руският тв канал "Россия 24" съобщи, че трима жители на Славянск са били застреляни при нападение на неизвестни лица срещу контролен пункт край града. Според телевизията притеклите се на помощ местни "сили за самоотбрана" убили двама от нападателите, а в колите им открили отличителни знаци на "Десния сектор" и голямо количество оръжие, припомня БТА.
 
Ройтерс цитира съобщение на украинското вътрешно министерство, в което се посочва, че един човек е убит и трима други имат огнестрелни рани в инцидент между "две групи цивилни" в Славянск. Репортер на агенцията е видял на мястото две мъртви тела в камионетка. Боец от сепаратистите казал пред Ройтерс, че броят на убитите е по-голям. По думите му нападателите - крайни украински националисти, застреляли един сепаратист веднага след пристигането си с коли до контролния пункт и после още двама в започналата престрелка.

Междувременно украинската националистическа организация "Десен сектор" отрече негови членове да са участвали в престрелката тази нощ в Славянск, в която загинаха трима души, предаде Ройтерс.

"Това е богохулна провокация на Русия. Богохулна, защото е станала в свещена за християните нощ - навечерието на Възкресение. Със сигурност е извършена от руските специални части", каза пред агенцията говорителят на "Десния сектор" Артьом Скоропадски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
10
 
! Отговори
jane преди 10 години
@до ако влезем във война с "Нато" - странно е, че повече те интересува на чия страна ще се бием, отколкото, че на практика нямаме армия, и нямаме право на отказ, защото ще ни смажат като ***, ако дори се опитаме да откажем. В резултат, българските мъже ще бъдат мобилизирани и изпратени да *** за война, в която не вярват и за сила, за която те са просто пушечно месо. Ще отидат неподготвени и ще бъдат избити.Ако откажат - същото.Но на теб да изпълняваш бързи присъди ти е по-интересно.
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 92 Проблемите от 1989г винаги идват от провинцията
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото и да се напъвате не виждам никакакви славянски държави да обичат русия
81
1
 
2
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Говоря от мое име. Еми мога да кажа,че съм участник във февруарките протести(ходих на един протест) и после като видях,че се политизира се отказах. Не ми беше проблема,заради тока,а заради бездеиствието . И мога да кажа,че протеста в който участвах,беше мирен,а не като в София. Все ми се струва (с извинение на живеещите в София) ,че най-големите проблеми идват от тая пуста София.
80
0
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Големият план ка глобалните скрити алчни капиталисти е -разбиване на държави на по малки - войни между тях и управляващи политици които продават държавите си за няколко милиона - това е гадният план за плячкосване на слабите държави -такива държави като нашата -ще бъдат изкупени като земеделски фонд и после -частни граници и огради - после втора Палестина - кой ще каже колко милиона декара са продадени на чужденци ?Борисов бе загатнал че ще продава държавна земя - ГЕРБ колко са продали и на кой?
79
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е обречена ,поради малоумието си и еврейско-комунистическото си управление...ако бяха "Бяла държава" до сега да владееха не света ,а слънчевата система.....!!!вековната им грешка е че продадоха най-богатата северна земя на америка за 9.8млн златни долара- Аляска..иначе сега светът би бил друг....какво ми ги подкрепяте, знам ги много добре,никога няма да се оправята,винаги са като разкъсан селски ***....и то евтин.....
78
0
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До do Леле че народ ТИ ПО-ДОБРЕ ВКЛЮЧИ В ,,СПИСЪКА'' ЕДНО 85-90% ОТ ЦЕЛОКУПНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД КОЙТО ЗАСЕГА СТОИЧЕСКИ ИЗТРАЙВА ОПИТИТЕ НА НЯКОЛКО ПРОДАЖНИ ПОЛИТПРОСТИТУТКИ ДА ПРОМЕНЯТ В ПОСЛЕДНИЯТ 1/4 ВЕК ГЕОПОЛИТИЧЕСКИЯТ КУРС НА СТРАНАТА НО ИМАЙ В ПРЕДВИД ЧЕ ВСЯКО ТЪРПЕНИЕ СИ ИМА ГРАНИЦИ-НЕДЕЙТЕ ДА ИЗПИТВАТЕ НАШЕТО ЗАЩОТО НИТО НАТО НИТО ЕВРОГЕЙСКИЯТ СЪЮЗ НЯМА ДА ВИ ПОМОГНАТ КОГАТО СЕ ЯДОСАМЕ И ВИ ЗАЯВИМ ПРЕТЕНЦИИТЕ СИ!!! ЗА СПРАВКА ПИТАЙ ТИКВАТА БОРИСОВ И ФЕВРУАРСКИТЕ СЪБИТИЯ ОТ 2013 ГОДИНА!
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
предлагам сибир да се продаде на америка за 1млн мерцедеса и 1млн бентлита...горе долу за 2 години ще им ги произведат,и без това парите за продадения нефт и газ пак излизат от русия и в долари в америка и европа.....но сибир ще стане нова планета тогава!!! а при руските крепостни селяни само радиоактивни езера и блата и насекоми,,,това си е истината,хахахах
76
0
 
0
 
! Отговори
до чувствата Ви преди 10 години
Абе, чувствата Ви може да са взаимни, но все ще се намеси някой трети и не знаете на чия страна.
75
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бугаристанско тъпо племе, източните славяни биха живяли много по добре в западния свят,ред и порядък ,и те много добре си го знаят,не случайно е пълно с емигранти руснаци украинци в целия свят,за русия с любов,хахахах,,,но не щат да я видят....не искат и да си спомнят какк са живяли,,,,
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТИГА С ТОЯ СПИСЪК БЕ КУКУ
73
1
 
1
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До do Леле че народ Да съм в списъка. Така или иначе в тая държава нямам желание да ставам пенсионер,така че е добре дошло
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""ЧУВСТВАТА НИ СА ВЗАИМНИ ТЪЙ ЧЕ............""...........................................................................Радвам се ... добре е да го знаеш !
71
2
 
2
 
! Отговори
do Леле че народ преди 10 години
ТИ СЪЩО СИ В СПИСЪКА !
70
1
 
10
 
! Отговори
новата Ялта преди 10 години
Сащ насила ще ги прави свободни,както навремето решиха в Ялта за България.Горките украинци.
69
12
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Май *** налапаха на обама черния,е няма как,на обама му е голям )))на рускйий мужик е мек и пиян, какво да им подаде )))
68
1
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До za ТОДОР ХРИСТОВ ЧУВСТВАТА НИ СА ВЗАИМНИ ТЪЙ ЧЕ............
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
,,Най - колоритните хора живеят и са произлезли от Русия!'' - Г. Г. Маркес - писател, комунист, човек. Мнението на всепризнат човек е особено важно, а не какво писал тук някой си мухъл.
66
1
 
7
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До za ТОДОР ХРИСТОВ Значи в конкретната ситуация.САЩ ,НАТО и ЕС са с изродените виждания Ако ще става тарапана и се окажем в гореща точка,ще се постарая на хамериканосите тука да им бъде неприятен престоя.
65
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен66 НЕЩАТА ДО МОМЕНТА ВЪРВЯТ ,,КАТО ПО НОТИ'' В ПОЛЗА НА СЪЗДАВАНЕТО НА ВТОРА РУСКА ДЪРЖАВА А ЕДИНСТВЕНАТА ИНТРИГА Е САМО ДАЛИ ЩЕ СЕ КАЗВА НОВОРУСИЯ ИЛИ МАЛОРОСИЯ.ЗАПАДА НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СКАРА УНИАТИТЕ С ПРАВОСЛАВИЕТО НА УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ И СЕГА ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА.МОЖЕ ДА НЕ СТАНЕ ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА НО ПОЧНЕ ЛИ СЕ ЕДИН ПЪТ С ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ ПРОЦЕСЪТ НЯМА СПИРАНЕ И ХУНТАТА В КИЕВ ТОВА ГО ЗНАЯТ ОТЛИЧНО.