Москва обвини Киев за провокацията в Славянск

Това е богохулна провокация на Русия, отвърна "Десен сектор"
Обновена: 20 апр 2014 15:21 | 20 апр 2014 13:30, Александър Попов
132
Москва обвини Киев за провокацията в Славянск
Нападнатият пункт. Снимка: Reuters

Провокацията от тази нощ в източния украински град Славянск свидетелства за нежеланието на властите в Киев да разоръжат националистите и екстремистите, заяви днес външното министерство в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

В съобщение, поместено на уебсайта на ведомството, се казва, че в нощта срещу 20 април е било нарушено великденското примирие и след нападение на бойци от украинския "Десен сектор" са загинали невинни граждани.

Още по темата
"Руската страна е възмутена от тази провокация, която свидетелства за нежеланието на киевските власти да обуздаят и разоръжат националистите и екстремистите", пише в документа.
 
ИТАР-ТАСС цитира неназован източник от руското външно министерство, според когото Русия настоява украинската страна да изпълнява ангажиментите си за деескалация на напрежението в Югоизточна Украйна, поети на срещата в Женева на 17 април.

По-рано днес руският тв канал "Россия 24" съобщи, че трима жители на Славянск са били застреляни при нападение на неизвестни лица срещу контролен пункт край града. Според телевизията притеклите се на помощ местни "сили за самоотбрана" убили двама от нападателите, а в колите им открили отличителни знаци на "Десния сектор" и голямо количество оръжие, припомня БТА.
 
Ройтерс цитира съобщение на украинското вътрешно министерство, в което се посочва, че един човек е убит и трима други имат огнестрелни рани в инцидент между "две групи цивилни" в Славянск. Репортер на агенцията е видял на мястото две мъртви тела в камионетка. Боец от сепаратистите казал пред Ройтерс, че броят на убитите е по-голям. По думите му нападателите - крайни украински националисти, застреляли един сепаратист веднага след пристигането си с коли до контролния пункт и после още двама в започналата престрелка.

Междувременно украинската националистическа организация "Десен сектор" отрече негови членове да са участвали в престрелката тази нощ в Славянск, в която загинаха трима души, предаде Ройтерс.

"Това е богохулна провокация на Русия. Богохулна, защото е станала в свещена за християните нощ - навечерието на Възкресение. Със сигурност е извършена от руските специални части", каза пред агенцията говорителят на "Десния сектор" Артьом Скоропадски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** да си гледат нас..рания заден двор и да е пречат на естествения подбор на природата и на свободния избор на нациите......комунистите едно лозунгираха="ние ще победим природата" ще победите природата на мукииииииии!!!!, да *** и *** търтеи гадни долни , свикнали да живеят на гърба на работешия мислещ Човек !!!тази утопия, отдавна трябваше да се забрани със закон,Законн!!!
63
0
 
8
 
! Отговори
блиц: преди 10 години
Кметът на Славянск към Москва: "Десен сектор" обсажда града, изпратете войскиВячеслав Пономарьов иска от ръководството на Русия въвеждането на миротворчески сили в Луганска и Донецка области
62
0
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Във всяка една държава може да се направи гражданска война - въпросът е дали народът ще бъде мъдър- засега украинците се представят блестящо - но уви в други държави като Сирия Египет Ливан -западните алчни капиталисти начело с ЦРУ успяха да направят кървава баня - Сирия вече почти не съществува - няма градове няма нищо - Израел чака с охота разрухата - и после ще завземе територии - ако не бе Русия - сега Сирия щеше да е разделена между ционистите и турците - Украйна е на ред за плячкосване
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВИЕ РУСИЯ НЕ Я МИСЛЕТЕ РУСИЯ Е БИЛА И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ВЕЛИКА ХРИСТИЯНСКА СТРАНА ПО ДОБРЕ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ВИЕ КЪДЕ ЖИВЕЕТЕ , КАК ЖИВЕЕТЕ И ДАЛИ ДОБРЕ ЗА НАПРЕД ЩЕ ЖИВЕЕТЕ , СЛЕД КАТО СТЕ ХУКНАЛИ ДА ГОНИТЕ И ВЪЗХВАЛЯВАТЕ *** ОТВЪДОКЕАНСКИ РАЗБОЙНИЦИ .
60
11
 
1
 
! Отговори
za ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
""ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ЩЕ ВОДИМ ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ В ПОЛЗА НА РУСИЯ, БЪДИ НА 1000% СИГУРЕН В ТОВА.ТОЗИ ВЪПРОС НИ ОБИЖДА ДАЖЕ, ... "".................................................Благодаря ти за отговора !Добре е картите да са на масата ! знай, че не си анонимен и знай, че в случай на война ТИ СИ НАРОДЕН ВРАГ !Наказанието за народните врагове е само едно ... и може АЗ да съм този който С РАДОСТ ще го изпълнява !
59
2
 
1
 
! Отговори
Судоплатов преди 10 години
Спокойно, ребята ! Братцьi, мь не убийци! .Они понят свою ошибку и сами застрелят себя!i
58
1
 
2
 
! Отговори
Простосмъртен преди 10 години
До Анонимен (64)Ти си кажи, каквото си искаш. Само помни, че съм антифашист.
57
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия необятна , необятно красива, необятно богата, но в нея цари необятна простотия, най-зле уредената държава в целия свят-Богата култура от миналото===след 1945г няма с какво да се похвали освен че изби и заточи интелигенцията си!!! последствиятаникакви технологии,неконкурентоспособна във всеки отрасъл,продава ресурси - но друг им контролира цените, мръднат с готови пари малко и ги пляскат по врата, и пак сумти рускийй мужик че глад го чака и така и все така.....
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно, Христов! Няма какво да им се обясняваме.Но дали тази Русия е достойна за нашето уважение и подкрепа.Преди 60 г. отдавна една десантна дивизия щеше да е пропиляла Киев и тези като оня с плитката, който бие в ефир шефове на телевизии, щяха да са наритани и пратени там, където ще бъдат по полезни за обществото.
55
0
 
5
 
! Отговори
Радослав(Рамазан) преди 10 години
Христос Воскрес из мертвых смертию смерть поправ... Смърт за фашизма и турския османизъм. Иншаллах.
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Във война с Русия могат да влезнат само фашисти""...................................................................................аз пък мога да кажа, че в война с Нато могат да влязат само комунисти. Разбери, че етикетите фашисти-комунисти са продукт на пропаганда, която цели единствено да те лиши от възможността да мислш.Виждам, че в твоя случай почти са успели !
53
2
 
8
 
! Отговори
жеко преди 10 години
тази провокация на десен сектор и украинско/американското правителство което ги финансира е провокация срещу всички християни
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия трябва да влезе. Достатъчно ги търпяха.
51
1
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Доктор Сър Пичук А АЗ НЕОЛИБЕРАЛИЗМА И ИМПЕРИАЛИЗМА!
50
9
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Във война срещу русия могат да се изправят само свободните нации, непокварени от болшевизма и комунизма, който идва от русия. Аз мразя комунизма!!!
49
0
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До конкретен въпрос ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ЩЕ ВОДИМ ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ В ПОЛЗА НА РУСИЯ, БЪДИ НА 1000% СИГУРЕН В ТОВА.ТОЗИ ВЪПРОС НИ ОБИЖДА ДАЖЕ, НИМА СИ СЕ СЪМНЯВАЛ В ОТГОВОРА ЧЕ ДА ГО ЗАДАВАШ? РУСИЯ Е НА СТРАНАТА НА ИСТИНАТА И ЩЕ ПОБЕДИ ВИНАГИ ЗАЩОТО КАКТО ,,НАШЕ ДЕЛО ПРАВОЕ''!
48
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе ясна е работата,Путин направи кефа на дъртите генерали,ония с медалите къде се фукат и фронт не са видяли пове4ето.....ама кеа ще му струва поне 500 млрда и обедняване на русия за близките 10 години...така както опоскаха украйна 20 години вече....от където минат -трева не никне...никой не иска да ги види дори ,ни като туристи,ни като инвеститори,ни гости,хахаххаха жестока истина-но истина
47
4
 
6
 
! Отговори
Простосмъртен преди 10 години
До конкретен въпросВъв война с Русия могат да влезнат само фашисти. Аз съм антифашист.
46
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 54 а то в русия е много по зле,там даже и няма да питат кой го е утрепал комшията,а хахаха
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
335 6 Отговори"Който ви освободи --той ще ви пороби отново"..В.ЛевскиКАКВИ ВЕЛИКИ И ПРАВДИВИ ДУМИ НА АПОСТОЛА!!!КОЛКО ИСТИНА ИМА В ТЯХ!!!!