Демонстранти в Харков си избраха "народен губернатор"

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън пристигна на посещение в Киев
Обновена: 21 апр 2014 18:49 | 21 апр 2014 18:45, Красимир Ангелов
74
Демонстранти в Харков си избраха "народен губернатор"
Снимка: Reuters

Привържениците на федерализация на Украйна, които участват в митинг в центъра на Харков, избраха местния жител Владимир Варшавски за "народен губернатор" на областта, предаде ИТАР-ТАСС.

Демонстрантите настояват да бъде уволнен назначеният от Киев губернатор на Харковска област Игор Балута.

Членът на координационния съвет на движение "Югоизток" ДенисЛевин заяви, че задачата на демонстрантите е да отидат на следващото заседание на Харковския областен съвет и да поискат от депутатите организиране на референдум, тъй като, по думите му, "това е един от начините да се възстанови законността в страната".

Според друг член на координационния съвет на движение "Югоизток" Юрий Апухтин, в четири области на Украйна, включително Харковска, вече е решено да се проведе "референдум-допитване".

На него е предвидено да се зададат въпроси за необходимостта от федерализация на Украйна, за възможността за автономия на областите, както и за предоставянето на руския език на статут на втори държавен език.

Демонстрантите в момента избират организационен комитет по провеждане на референдума в Харковска област.

Подобен митинг в подкрепа на федерализацията на Украйна се провежда и в Донецк. 

Малко по-рано днес вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Киев за оказване на подкрепа на прозападните преходни власти, които са изправени пред сепаратистки бунтове в източната част на страната.

Байдън ще се срещне утре с и.д. президент Олександър Турчинов и премиера Арсений Яценюк. Това е първият високопоставен американски представител, който посещава Украйна след визитата на държавния секретар Джон  Кери на 4 март.

Очаква се при това посещение Байдън да обяви пакет от техническа помощ, главно техническо ноу-хау за подобряване на енергийната ефективност, експлоатацията на украински залежи на природен газ и добив на "неконвенционални" газови ресурси, съобщи високопоставен представител на администрацията на САЩ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
0
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
дерзаите клоуни,както винаги съм казвал във всеки един от нас се крие един истински Наполеон ,тук просто сте накуп и чак приятно му става на човек като чете бисерите виразбираики че винаги има и по-прости и *** от него
60
9
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Историята ни учи, че там, където си избираме народен съд, народен кмет, народна власт и народен губернатор, сме му таковали "родителското тяло от женски пол" на целия народ. Те севернокорейците също навремето подкрепиха "народния вожд" Ким Ир Сен и вече 60 години живеят като скотове в милитаризирана държава. Че така, народна власт ми дайте, братя, народна власт ми дайте. И само гледайте какво ще направя с цялата държава. Днес ще пеете песни от радост, утре ще треперите пред милицията.
59
1
 
10
 
! Отговори
be_free преди 10 години
Е поне този е избран за разлика от онези в Киев!
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ruskoto FSB mina v nelegalnost." Tejko im gorko" na ukraincite , tezi gadove nqma da gi ostavqt na spokoistvie.
57
6
 
7
 
! Отговори
Дам преди 10 години
Много готино пишете Югоизток, ама нещо на Юг нещата са си ок и никои не се вълнува, айде малко поспрете, вълнуват се само няколко маски в Донецк и града от 100К жители на 100км от руската граница Славянск - нещо не им мина номера като в Крим на братушките и сега ръчкат ли ръчкат, ама нещо не се получава!Дилемата да бъдеш или да не бъдеш - да признаеш киевските класти или да признаеш "самоуправляващите" се маски в Донецк и Славянск с комендатски часове и ограничаване на движението на хора?
56
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как да организират референдум!Референдум се оргинизира от властта, а не от някакви демонстранти, дето си избрали някакъкв "народен губернатор"?!Комедия!
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Това, че някакъв вицепрезидент е на посещение, по какъв начин обърква народа? Тебе лично обърква ли те?
54
0
 
3
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 63 Айде сега се извърташ като фурнаджииска лопата Пак си оставаш ***
53
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Малко по-рано днес вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Киев за оказване на подкрепа на прозападните преходни власти"......???НЕ БЕ ТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СЕ МЕСЯТ .....ТЕ СА ДЕМОКРАТИЧЕН НАРОД И ОСТАВЯТ НАРОДА НА ВСЯКА СТРАНА САМ ДА ИЗБИРА СЪДБАТА СИ ...*** наглите ко..лета..ама хората не са слепи ...и простия човек вижда и разбира за какво става на въпрос
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Леле че народДобре, не са ги вербували. 300-400 отпадъка са блокирали летището, това от цял град със 100 хил.жители. Нека да са 2000, пак същото.
51
3
 
6
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 61 Айде стига с простотии а ? Все едно ще ми кажеш,че са вербували пенсионери да спират БТР ри. Наистина си ***.
50
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Леле че народ Украйна може и да е забранила, но диверсантите вече са влезли. Освен това границата не е нещо, което не може да се преодолее. Глупостите, че било недоказано, ги разправяй на баба си. 300 човека обградили летището, това ли е целият град? Там населението е към 100 хиляди.
49
3
 
8
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 57 Я стига глупости .Никой не е доказал . И моля те,селяните,дето спираха БТР ри -диверсанти ли бяха а? Дето обградиха летището в Краматорск диверсанти ли бяха? Целия град се е включил в изграждане на барикади ,блокпостове и т.н. Няма как всички да са диверсанти.Физически е невъзможно,при положение,че Украйна е забранила на мъже между 16 и 50 години да влизат на теритоята й Тия недоказани приказки за диверсанти ,са си недоказани.
48
4
 
12
 
! Отговори
така де преди 10 години
източна украина вече няма да храни *** от западна и фашистите от киев
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Голяма работа, онзи ден се проведе митинг за единна Украйна.
46
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Леле че народ Украинците просто нямат думата, защото Славянск е превзет от руски диверсанти. Ако има нормални избори, руснаците никога не могат да ги спечелят.
45
2
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 54 Е какво от това? Значи има и украинци,които не харесват тия в Киев . И тях ги сложи 10 млн . и готово В Слявянск примерно руснаците са малцинство,ама града се показа,че не иска тия в Киев да му налагат какво да прави
44
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Леле че народА руснаците в Украйна са само 5 млн. И навсякъде са малцинство.
43
0
 
7
 
! Отговори
Свински преди 10 години
След двайсе години няма да има мисюлмани като днешните забутаняциСега гледам тяхните деца ,момчетата са слабички кротки и си скубят веждитеМомичетата ....хм . Пожар гори там:))))))))))))Няма страшноПовече се притеснявам за африканците , те са агресивни и *** разгонени , без възпитание Като диви прасета са!!!!
42
3
 
2
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До стоян петров Къде видя 20 млн . бе ? Къде ги видя? 10 млн са