Русия е подпомогнала Украйна с $250 млрд.

Медведев уточни, че това е станало под формата на преференции
22 апр 2014 16:21, Елка Василева
105
Русия е подпомогнала Украйна с $250 млрд.
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Обемът на подкрепата за Украйна през цялата постсъветска история под формата на различни преференции е 250 милиарда долара, заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Русия ще оказва помощ на други страни, ръководейки се от сегашната ситуация, каза Медведев след отчета си в Държавната Дума (долната камара на руския парламент) за дейността на кабинета за една година.

Премиерът се съгласи с оценката на един от депутатите за това, че Русия е оказала помощ, по-специално на Украйна, на стойност 250 милиарда долара.

"Това е справедлива цифра", каза той. "Това по същество е обемът на подкрепата, която ние сме оказали за цялата постсъветска история под формата на редица преференции, включително и непазарни условия при търговията с природния газ", допълни Медведев.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
24
 
4
 
! Отговори
Троцки преди 10 години
Ей, гадни руски рекетьори! Така е било винаги - прегърне ли те руската мечка, няма отърване!Ама и на тоя перко Путин му идва времето!
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АтакистAko imashe robstvo ti nqmashe da si jiv sega,may ne ti e yasno 4e na robite e zabraneno da se jenqt a vie ste bili svobodni da u4ite ,jiveete i rabotite v cqlata imperia
28
5
 
23
 
! Отговори
. преди 10 години
Украйна загуби,това е факт .Загуби стабилност,помощи,перспективи за по-добро бъдещи заради продажните лидери продали интересите на Украйна за чужди интереси.Същите водят страната към гражданска война и всичките лъжи срещу Русия не могат да променят истината за това.Коломойски дава пари за главите на т.нар.руски провокатори.Дневник"Украински губернатор обяви награда за главата на всеки руски провокатор",Киев пост"Коломойски обещава парични награди за борба против про-руските сепаратисти"
27
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
помагали, помагали, помагали, та накрая взели един полуостров за безплатната помощ
26
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кремълските джуджета са царе на лъжите!Заглавието трябва да е следното - Русия е източила от Украйна едва $250 млрд. Майдана спря точенето и кремълските джуджета подивяха и се безбесняха.
25
2
 
22
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
А така кажи им Мите докато е време да се опомнят. На нас никой не ни каза и не ни помогна да излезем от виртуалната реалност за западният модел, построена от американската пропаганда. И ето докъде я докарахме-най-древната страна в Европа, устояла на 5 века турско робство застрашена да изчезне свободна. Какво е тръгнало онова шимпанзе да размахва помощ от САЩ от един милиард долара(без покритие)! Те САЩ дължат над 16 трилиона на останалите държави, тръгнали да подкупват Украйна. С чии пари?
24
16
 
7
 
! Отговори
Вечно благодарен преди 10 години
Другарю Медвед, не $250 милиарда а $5 трильона е помоща на Русия за Украйна, то само за България помоща е 2 трильона златни долара камо ли за Украйна да е толкова малко. Не бъдете толкова скромни другари. Казвайте нещата такива каквито на вас ви се искат. Благодарение на Русия България стана най-богатата страна в Европа за което трябва да сме постоянно благодарни и да благодарим денонощно с молитви за Путин и Русия.
23
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъжно е, че 25 години след разпадането на СССР Путин не е преустановил Студената война.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""АКО НЕ БЕШЕ СДС СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ ДЪРЖАВА С ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ. С РУСКА ПОМОЩ.""..................................................................................................................АКО НЕ БЕШЕ СССР СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ ДЪРЖАВА С ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ. Без никаква ПОМОЩ !!!
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Европа винаги е била двулична. През последната година съседна Турция сякаш е абонирана за улични протести. Противодействието на турското правителство включва всички елементи на борбата с безредици - бой, водни оръдия, солзотворен газ, арести и т.н., а Ердоган също е обвиняван в корупция. Ситуация която сякаш е копие на тази в Украйна. Странно защо европейските и американски демократи и радетели за мир и човешки права и дума не обелват за посредничество или санкции към членове на турското правителство? Дали пък не е защото турското правителство е проевропейско и прозападно. Даже в медиите почти
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Оттук произтича и мотивацията на Европейския съюз да поддържа майданчиците въпреки очевидно престъпните им действия! Европа си затвори очите и по този начин насърчи изстъпленията и насилието в Украйна? Това е адско двуличие, тъй като никоя европейска страна не би допуснала такова нещо на собствена територия.
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Подлостта на ЕвропаАко разследвате престъпление търсете мотива. Европа има перфектния мотив за преврат срещу Янукович. Бидейки няколко години в рецесия Европа определено е гледала с надежди на превземането на 45-милионния украински пазар. Вярно, хората не много платежоспособни, но много на брой. Планът е идеален. С премахването на митата по-конкурентноспособните европейски стоки ще изместят украинските от собствения им пазар. Субсидираното западно селско-стопанство ще смаже украинското. На това отгоре украинския бизнес ще трябва междувременно да въвежда и европейските норми и стандарти. С от
18
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъжно е, че 25 години след разпадането на СССР Путин не е преустановил Студената война.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
За имперската политика на Запада важното е да има конфликт. Конфликта отслабва народите които го изпитват и техните съседи. Важното в случая е да не се допусне сближаване на Украйна и Русия. Важното е сред тия два народа да има раздор. Ако може да се сбият - най добре. Защото естествено - заедно са по-силни. А силния противник е нежелан. Той пречи на неохитлеристките евроамерикански амбиции.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Човек не може да не си зададе въпросът защо се случва всичко това? Какво като Янукович отказа да подпише асоцииране с ЕС? Украйна беше демократична страна. Щеше да му изтече мандата, ако следващия кандидат за президент, който предложи асоцииране с Европа спечели изборите то Украйна щеше да се асоциира с Европа. Отделен въпрос е, че най-добре отношенията с ЕС да се решат на референдум. Само че има опасност украинския народ да не избере Европа. Затова трябва да се създадат размирици. Да се подготвят предварително бъдещите украински лидери, така че да няма неподчинение от рода на проявеното от де
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Целта на преврата в Украйна обаче не е толкова Украйна, колкото Русия. Целта е разкъсване на взаимноизгодните икономически отношения между двете традиционно обвързани икономически политически и културно страни. Русия правилно разчете този ход на запада и се опитва да запази поне стратегическите си позиции в Крим. Още повече че както Русия, така и руснаците в Крим имат взаимен интерес от преминаването на Крим от разпадащата се и нестабилна Украйна към значително по-стабилната Русия
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тъжно е, че 25 години след разпадането на СССР Запада не е преустановил Студената война. Превратът в Украйна за пореден път изкара наяве гнусните методи на хуманния", цивилизован" и демократичен" Запад. Западният империализъм и милитаризъм са толкова крещящо очевидни, че само политици и нечестни или умопомрачени хора могат да го отричат. Русия е като обетована земя за Запада, която той се опитва да завладее вече над два века: Наполеон, Хитлер, а сега това се готвят да направят англоговорящите, под водачеството на тъмните сили на евроамериканския корпоративен бизнес. Мотивацията е все същат
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Rusia da pomaga vie vqrvate li Rusia da pomaga bez da e prisvoil zemqta vi
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Оказва се, че за 36 часа Путин и екипът му са разиграли неочаквана финансова операция. Тактическото указание е било Сбербанк" да изкупува американските пари, т.е. акции с до 30% отстъпка. Последиците от него се оказват феноменални за руската хазна. Така Кремъл надскочи всички спекуланти, които се навъртаха за лесна плячка, като ги наказа жестоко.
11
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали има по-жалка картинка от това нещо на снимката ...