Русия ще иска свикване на извънредно заседание на ООН

Чуркин заплаши с използване на въоръжени сили в Украйна
Обновена: 25 апр 2014 08:10 | 25 апр 2014 08:04, Анисия Иванова
197
Русия ще иска свикване на извънредно заседание на ООН
Виталий Чуркин. Снимка Reuters

Ако насилието в Югоизточна Украйна не спре, Русия ще свика  извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, заяви постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, цитиран  от ИТАР-ТАСС.

"Ако продължи използването на сили против протестното движение в Югоизточна Украйна, ще свикаме извънредно заседание на Съвета за сигурност", каза Чуркин по телевизия "Россия-1".

Още по темата

Според него генералният секретар на ООН Бан Ки-мун трябва открито да осъди "използването на въоръжени сили против политическата опозиция" в Югоизточна Украйна.

Ако ситуацията в Югоизточна Украйна се развие по най-лошия начин, Русия ще си спомни за разрешението на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) за използване на руските въоръжени сили на територията на Украйна, каза Чуркин.

"В случай че се стигне до най-лошия сценарий, ние, разбира се, все пак ще си спомним за това решение, което прие Съвета на федерацията (за разрешение за използване на руските въоръжени сили на територията на Украйна)", заяви той. Чуркин напомни, че Съветът на федерацията е дал мандат на  президента да използва руските въоръжени сили на територията на Украйна.

"Тази възможност винаги е в нашите ръце. Но разбира се, не бихме искали това", добави той.

"Сега главната задача е намаляване на напрежението в  конфликта", каза Чуркин. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
аха! преди 10 години
те вече ги използват там, какво заплашва?
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бобида споменаваме ли и талибаните кой ги създаде? - USA
44
11
 
4
 
! Отговори
до 59 преди 10 години
А кой прави размириците в Югоизточна Украйна. може би самите украинци си правят театър, а. какво правят руските войски по границата с Украйна. Украйна не се готви да напада Русия, а обратното.
43
21
 
2
 
! Отговори
Social factor преди 10 години
Руснаците изглежда искат на всяка цена да започнат военни действия на чужда територия - Украйна. Очевадно е - демагогия, пропаганда, арогантност, 40000 военни на границата. Че и Путин се излага да лъже за Крим, после пък било иначе, сега е същото за другите части на Украйна. както си живеехме мирно и тихо и - хоп, Русия се конфронтира с всичкия останал свят! Те пък, балъците, си мислеха че имат партьор. Е, сега вече е ясно. Ясно е и колко "братски славянски" е руският народ... по-далеч, моля
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 60не си в час нещо Сталин Е: ГРУЗИНЕЦ.
41
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сталин е руснак. После плюете по Сащ.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американската машина за преврати: унищожение на демокрация от 1953 г.ЦРУ призна, че стои зад преврата в Иран от 1953 г.Иран иска да съди САЩ заради преврата от 1953 г.
39
9
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
До БобиСащ са воювали срещи терористи. Садам Хюсеин невинен човек ли според теб?
38
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин трябва да подаде оставка.
37
3
 
34
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
И това доживях да чуя, че Русия е създала повече военни конфликти от САЩ... Някои от вас са тежко болни от русофобия. Много тежко болни...
36
0
 
13
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Офшорналиев командва светаПлевнелиев България е за запазване на суверенитета, териториалната цялост и демократичното бъдеще на Украйна При необходимост ще свикам дори КСНС Стреснат от този закана:Путин внесе в Съвета на Федерацията искане за изпращане на въоръжени сили на територията на Украйна до.. нормализиране на обстановка в страната, ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЯЛ ДА ГО НАШЛЯПКА!!!- ***...!!!.
35
27
 
2
 
! Отговори
До Боби преди 10 години
Ами Русия колко военни конфликти е имала през историята си. Много повече отколкото Сащ. Така, че сам на мнение че конфликтите на Сащ са с цел добро.
34
19
 
4
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Не мога да разбера до кога ще говорите глупости? Няма нормално мислещ българин, който да иска България да се присъедини към Русия и да загуби независимостта си.
33
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия защо иска да нападне Украйна,за това защото Украинскят народ искат да спрат терористите на тяхна територия да не подклаждат гражданска война.Всички държави биха постъпили по същият начин.Това ако се случи в Русия Путин щеги превърне на пепел.Е тогава как.Значи така им оттърва,и има *** които подържат Русия.Това нее честно.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 24!Abe ti v chas li si be ! Toq deto e na snimkata iska uspokoenie na neshtata a ne kato tebe voina sreshtu bratskuq mu narod! A ti koi si , kakav si na Rusnacite ta se palchish kato petel ? Sirdjiq !
31
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Кореиската война Сащ на страната на Южна Корея. Докато Русия и Китай са на страната на Северна Корея. Благодарение на Сащ в момента Южна Корея е развита страна.
30
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да върят в Куба руснаците! Путин се чуди КАк да ангажира беднотията руска във войни, за щото тънат в беднотия и едната война е "цел в живота " за тях! Как си поживяха в "Болхарии"!
29
17
 
4
 
! Отговори
1 преди 10 години
За русофилите ще кажа, че те утре може да поискат да ни присъединят към Русия. Така, че мислете.
28
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе не е ли време руснаците да направят едни военни учения с ядрени подводници съвместно с кубинската армия?!?!!? Аи във Флорида живечт доста руснаци.....Може и един референдум да си спретнат докато трае "учението" !!!
27
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагъл, по нагъл, руснак! Кога ще обсъди ООН налагане на санкции срещу Русия заради анексирането на Крим? Агресорът вика дръжте агресора!