Русия ще иска свикване на извънредно заседание на ООН

Чуркин заплаши с използване на въоръжени сили в Украйна
Обновена: 25 апр 2014 08:10 | 25 апр 2014 08:04, Анисия Иванова
197
Русия ще иска свикване на извънредно заседание на ООН
Виталий Чуркин. Снимка Reuters

Ако насилието в Югоизточна Украйна не спре, Русия ще свика  извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, заяви постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, цитиран  от ИТАР-ТАСС.

"Ако продължи използването на сили против протестното движение в Югоизточна Украйна, ще свикаме извънредно заседание на Съвета за сигурност", каза Чуркин по телевизия "Россия-1".

Още по темата

Според него генералният секретар на ООН Бан Ки-мун трябва открито да осъди "използването на въоръжени сили против политическата опозиция" в Югоизточна Украйна.

Ако ситуацията в Югоизточна Украйна се развие по най-лошия начин, Русия ще си спомни за разрешението на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) за използване на руските въоръжени сили на територията на Украйна, каза Чуркин.

"В случай че се стигне до най-лошия сценарий, ние, разбира се, все пак ще си спомним за това решение, което прие Съвета на федерацията (за разрешение за използване на руските въоръжени сили на територията на Украйна)", заяви той. Чуркин напомни, че Съветът на федерацията е дал мандат на  президента да използва руските въоръжени сили на територията на Украйна.

"Тази възможност винаги е в нашите ръце. Но разбира се, не бихме искали това", добави той.

"Сега главната задача е намаляване на напрежението в  конфликта", каза Чуркин. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румен 211.Да , точно така ! Европейският Парламент решава да спре " Южен Поток ".А защо не решат Германия да си ЗАЛИЧИ Тръбите , дето доставят директно газ от Русия ?Това ли са санкцийте срещу Русия .Да удрят доставките за България ! А те да си получават ?Бе много правят другите на балами!И най-баламите са Българските Правителства , до едно !
65
6
 
5
 
! Отговори
до румен221 преди 10 години
Ес НЕИСКА ДА СПРЕ ЮЖЕН ПОТОК, а да се прави по правилата, защото комунистите готвят поредната бомба с договор с Русия, КОЙТО Е КРАЙНО НЕЗИГОДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ.Как така газопровода ще минава през България и ще се плащат толкова ниски транзитни такси?Как така ще влага пари България за този Газопровод, който обслужва интересите на РУсия?!>!>!>>!?!? А БЕ *** ПРЕДАТЕЛ НА БЪГЛАРИЯ.Я КАЖИ ЗАЩО ИСКАТЕ ДА СКЛЮЧИТЕ ПОРЕДНИЯ ЗАРОБВАЩ ДОГОВОР КАТО С БЕЛЕНЕ- поръчан реактор без площадка без нищо.***!
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AMERIKANCITE SA NA PYT DA NAPRAVQT OT UKRAINA SIRIQ A VIE IM RYKOPLQSKAITE.RAD DA KAJE DOSEGA KOLKO STRANI V SVETA GORQXA OT USA OGYNQ AZ 6TE MUL4A I V NETA SE ZNAQT KOLKO SA VOINITE NA USA PO SVETA.
63
10
 
4
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До НФБЛудият е един и той е един дребосък в Кремъл, който си е въобразил, че държи целия свят за топките, след като се е разправил с вътрешната си опозиция и е пуснал газови пипала и агенти из цяла Европа!
62
0
 
4
 
! Отговори
! преди 10 години
До БългаринТова което си написал ми прилича на: да избием 1000 евреина и една камила, и всеки пита защо и камила !Не знам кой е прав САШ или Русия но се вижда че строя който е в момента по света е деградирал. Скоро очаквам социална война в развитите държави, и това че един американец е избил всички в едно кино ще ни се струва като: и паднала една капка вода в окена! Богатите по- богати бедните по-бедни => следва война на класите!
61
6
 
5
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До БобиЯ да видим ти какво одобряваш:1. Силна държава, която изнудва енергийно клиентите си и се стреми да монополизира доставките на газ, за да прави каквото си иска2. Внедряване на агенти на територията на чужда държава с цел създаване на бунтове и провокиране на сепаратистки движения3. Завземане с агенти, сепаратизъм, шантаж и военна сила на чужди територии и бързо анексиране4. Разправа с всяка опозиция в собствената си държава, но "осъждане" на същите действия при други
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A be RAD .USA ako imaxa pone 2000 grajdani v Ukraina i svetovnata voina be gotova ne ti li e qsno.A rusnacite tam sa pone 10 000 000 da gi izbiqt li iska6 Timo6enko gi iska myrtvi tova e.Te da ne sa indianci i az da sym i az ste vdigna vystanie glupako nqma da seddq da me ubiqt ei tyi.
59
1
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН-безпристрас преди 10 години
Апел към болшинството участници в сайта: Моля Ви не се приравнявайте с учили-недоучили многознайковци. Образования човек чете и между редовете, няма нужда от словоизлияния.А ИСТОРИЯТА никой досега не е могъл да я промени. Нищо че демократите изкарват Сталин ..... руснак? Мнооого ЧЕРНИ Златки има, много / столицата на Великобритания е АНГЛИЯ / И ЕДИН ПРЕЗИДЕНТИН има: Столицата на Унгария е Прага....../ мисля, че в листчето му Бойко е допуснал грешка, пък може и да не е допуснал? Знае ли човек?
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление Бан Ки Мун се оказа маша в ръцете на ЦРУ и не може да спазва Устава на ООН.Той е клекнал пред американските агресори,които вилнеят по цял свят.Тезата,която защитават тези международни терористи е "нашите жизнено важни и стратегически интереси са по всички краища на света,по всички континенти".Няма ли някой здравомислещ сред потомците на онези престъпници,настанили се на"ничиите земи",който да им обясни,че светът не е "ничия земя".
57
7
 
4
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До НФБГовориш досущ като руски полит-комисар :)Друже, двойните стандарти са типични за всяка голяма световна сила,която си защитава интересите!Какво да кажем за Русия? Той *** открито заяви,че ще направи каквото е нужно, за да "защити руските интереси"! Разбирай "правим , каквото решим. Другите не ни интересуват!" И те точно това правят. Не ползват ли двойни стандарти?Когато имаха проблем в Чечня, бунтовниците бяха наречени "сепаратисти", "терористи" и т.н. и изпратиха редовна армия!
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DO USA PODLOGITE VIE NAISTINA STE SLEPI ILI NE ISKATE DA VIDITE,4E USA INSTRUUKTURI I CRU VISQT VSE V KIEV I PODSTREKAVAT MAIDANCI DA PRAVQT REPRESIII.E OTKATKO SI OTIDE USA VICETO I ARMIQTA IZLEZE SRE6TU RUSNACITE.A BE TIIQ SA TOLKOVA MRYSNI 4E CELIQT SAPUN NA SVETA NE MOJE GI PO4ISTI.DOLU USA IMPERIQTA NA ZLOTO.V EVROPA DYRJABITE PODDYRJAT RUSIQ I SI TRAQT NE VIDITE LI DORI IZRAEL TRAQT SA MO USA LAE VSEKI DEN ZABELEJETE.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да, и да дойде Елцин...
54
2
 
11
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Приятели,Големите - САЩ и ЕС ни се подиграват:- "Европейският парламент смята, че газопроводът "Южен поток" не трябва да се изгражда. Това е записано в резолюция на ЕНП, либералите, зелените и консерваторите - БНР.Защо като са толкова големи:1. Не СПРАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДОСТАВКИ НА ГАЗ2. Не спрат да внасят и изнасят руски СУРОВИНИ, СТОКИ?!?!Великият Български Народ е казал:- На чуж гръб и сто тояги са малко - ОСОБЕНО АКО ГЪРБА Е БЪЛГАРСКИНай-лошото е, че у нас има СТОТИНА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ИМ ПРИГЛАСЯТ - БЕДНИТЕ ДА ГОМИСЛЯТ(знаете оригинала)
53
15
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Аз одобрявам действията на САЩ, но ме отвращават тези на русия.
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
65. Mного ти е плитко мисленето .Има американски спецчасти , в Източна Украйна , които са готови да избият много народ . Но това не е Либия , Иран , Сирия . Ако започнат да избиват населението или да пускат там бомби , Руснаците са в готовност ! Сега отнасят въпроса до ООН, защото такава е международната процедура . Въпреки че отдавана функциите. на ООН са иззети от САЩ.
51
1
 
19
 
! Отговори
Без име. преди 10 години
Меко казано изумен съм, че със цялата достъпна налична информация и четейки историята, още има хора които одобряват действията на САЩ и оплюват Русия, че им се опъват на световната робия!
50
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До Анонимен 54 - Русия не само може да си играе с огъня, но може ида го разпали и после да се изпикае отгоре му ! За разлика от западните политици, които като пикаят клякат ... А иначе същите тези западняци са световните пиромани напук на всичките им фалшиви претенции за "цивилизованост" (която не се измерва само с материални постижения, ако не знаеш ! ).
49
13
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Защо тогава Русия използва войската си срещу чеченци и др. Тя може да си прави каквото си иска на собствена територия срещу други националности и вероизповедания, а Украйна не може. И нека не ми говорете пак глупостите за САЩ. Става въпрос за двойният стандарт на Русия. Тя същата имперска държава като другите велики сили, но мисленето и манталитета им отпреди 150 год. Путин е не по-малко опасен от другите диктатори. Господ да ни пази от него. Гледан на нас, като на втора ръка хора. От опит.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4$. Бънди ,Нито някой иска за се присъединява към Рйсия , нито тя иска да те издържа ! Достатъчно й е Украйна , която получава газ и не плаща ! От май въвеждат - плащаш Предварително и получаваш.А България е в рецесия и не мърда ! Което и правителство да дойде не се захващА за работа !
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Rusnacite mogat da bydat spokoini imat dyrjava,koqto da gi za6titi kydeto i da se namirat po sveta texni grajdani.Bylgarin ako slu4aino izpadne po pyt iz Evropa i otide za pomo6t v posolstvoto na Bylgariq.Poznaite dali 6te mu pomognat tezi na6ite si izbrannici.I pred popsolstvoto da pukne6 pomo6t nqma da vidi6.Kazvam vi go ot li4en opit moi i na priqteli.Tiq iz posolstvata samo dalaverata si gledat vervaite mi.