Русия ще иска свикване на извънредно заседание на ООН

Чуркин заплаши с използване на въоръжени сили в Украйна
Обновена: 25 апр 2014 08:10 | 25 апр 2014 08:04, Анисия Иванова
197
Русия ще иска свикване на извънредно заседание на ООН
Виталий Чуркин. Снимка Reuters

Ако насилието в Югоизточна Украйна не спре, Русия ще свика  извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, заяви постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, цитиран  от ИТАР-ТАСС.

"Ако продължи използването на сили против протестното движение в Югоизточна Украйна, ще свикаме извънредно заседание на Съвета за сигурност", каза Чуркин по телевизия "Россия-1".

Още по темата

Според него генералният секретар на ООН Бан Ки-мун трябва открито да осъди "използването на въоръжени сили против политическата опозиция" в Югоизточна Украйна.

Ако ситуацията в Югоизточна Украйна се развие по най-лошия начин, Русия ще си спомни за разрешението на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) за използване на руските въоръжени сили на територията на Украйна, каза Чуркин.

"В случай че се стигне до най-лошия сценарий, ние, разбира се, все пак ще си спомним за това решение, което прие Съвета на федерацията (за разрешение за използване на руските въоръжени сили на територията на Украйна)", заяви той. Чуркин напомни, че Съветът на федерацията е дал мандат на  президента да използва руските въоръжени сили на територията на Украйна.

"Тази възможност винаги е в нашите ръце. Но разбира се, не бихме искали това", добави той.

"Сега главната задача е намаляване на напрежението в  конфликта", каза Чуркин. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление, САЩ са агресорът и този път. НЕ съм нито за Русия, нито за САЩ, но едните си позволяват да разбиват и ограбват много повече и ако няма кой да се противопостави ще настане ад на земята и Биг Брадър пасти ще яде.
5
53
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направете тази грешка да влезете в Украйна :)Тогава ще видите кон боб яде ли...Вече света ви видя що за стока сте. Помийната яма на света....
4
8
 
54
 
! Отговори
Елемаг преди 10 години
И тази война няма да спаси Хамерика от неизбежния фалит!!Кога съд и правосъдие за жертвите на 3 континента, в следствие алчната полтика на САЩ??Кога питам??
3
46
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И как намялявате напрежението в Украйна? Като изпращате терористи на територията на една суверенна държава да я дестабилизирате само защото тази държава вече не иска да се води по вашата политика? Това руската наглост край няма!Дано укринците се справят с руските терористи!Свобода за Украйна!
2
6
 
58
 
! Отговори
тито преди 10 години
Какво ООН ще свиквате??? Че, ООН играе по свирката на САЩ--цял свят го знае.....и тази среща няма да спре убииствата в Украйна.Единственият изход е унищожаването на фашистите и ограничаване на интересите на САЩ в Украйна и Европа....Докато САЩ диктуват на европейските политици какво да правят,мир няма да има.Интересите на САЩ винаги са обляни с невинна кръв...
1
6
 
24
 
! Отговори
Jimmy Rayon преди 10 години
Светът плаче за война.