Русия е подпомогнала Украйна с $250 млрд.

Медведев уточни, че това е станало под формата на преференции
22 апр 2014 16:21, Елка Василева
105
Русия е подпомогнала Украйна с $250 млрд.
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Обемът на подкрепата за Украйна през цялата постсъветска история под формата на различни преференции е 250 милиарда долара, заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Русия ще оказва помощ на други страни, ръководейки се от сегашната ситуация, каза Медведев след отчета си в Държавната Дума (долната камара на руския парламент) за дейността на кабинета за една година.

Премиерът се съгласи с оценката на един от депутатите за това, че Русия е оказала помощ, по-специално на Украйна, на стойност 250 милиарда долара.

"Това е справедлива цифра", каза той. "Това по същество е обемът на подкрепата, която ние сме оказали за цялата постсъветска история под формата на редица преференции, включително и непазарни условия при търговията с природния газ", допълни Медведев.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия защо иска да нападне Украйна,за това защото Украинскят народ искат да спрат терористите на тяхна територия да не подклаждат гражданска война.Всички държави биха постъпили по същият начин.Това ако се случи в Русия Путин щеги превърне на пепел.Е тогава как.Значи така им оттърва,и има *** които подържат Русия.Това нее честно.
69
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 10 години
До 32Само неграмотници могат да пишат за 32 т. злато - такова нигога не сме имали!!! Ако говориш за това, че по тристранните протоколи плащаме на Русия вместо на Осм. империя за железницата и други османски имоти останали в България/ а те не плащат контрибуции на Русия / то трябва да знаеш, че вместо да плащаме расрочено за 75 години, плащаме само 2 години. После болшевиките анулират всички царски договори и ние почти нищо те сме платили. Друг е въпроса, че тази плитка лъжа я разпространяват.
68
0
 
8
 
! Отговори
Един лаик каза преди 10 години
96-ти, твоите амеликанчета дадоха 5 милиарда за организирането на преврата и си ги взеха, като иззеха цялото злато на Украйна, включително и Скитското златно съкровище. А сега дават голямата обещана помощ от само 79 милиона долара. Профан си с историята, не говори тъпотии. Централна и Източна Украйна, това е Малорусия, това е Древното Руско Киевско княжество. Русия започва оттука. През 13 век столицата се премества в Москва заедно с цаля и патриарха, с болярите. Окраинците също са Руснаци.
67
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подпомогнала е руските шпиони, разлагащи държавния апарат на Украйна, за да се получи този резултат.
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А чрез подставени лица фирми и банки от България извлачиха техника суровини и пари за 2 трилиона само след разпада на СССР и дълга на Германия към България е присвоен за репарации.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хунта совершила переворот в Киеве на плечах наркоманов. В захваченной мэрии во время евромадана находился цех по изготовлению наркотиков
64
22
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
Така разправяха и след краха на СССР - бил наливал милиарди в България защото Бай Тошо им бил влязъл под кожата..Накрач се оказа, че СССР ни дължи 20 милиона долара. И още по-лошо, тия 18 милиона долара излезе, че ние трябва да им ги плащаме докато сме живи. Ама Русия ни дължала..нема такъв разказ. Та с 250 милиарда налети в Украйна...пълна лъжа. Да са откраднали от Украйна 250 милиарда долара - със сигурност да. Точно както с България. До сега са откраднали от нас поне 100 милиарда лева.Утре..?
63
6
 
2
 
! Отговори
Коки преди 10 години
"предеренции", ... основна част от които са прибрани обратно във вид на комисионни или дадени на олигарси/руснаци, за да заграбят още ... този театър ни е печално известен и у нас с фамилиите и мафиите от пост-комунизма
62
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Интересуваш се от истината?Виж я:- youtube Barack Obama Singing Timber by Pitbull (ft. Hilary Clinton)
61
19
 
8
 
! Отговори
обективен преди 10 години
СAЩ и Европa осъзнaхa през последните години, че Русия е основния им врaг, осъзнaхa и че с неглижирaне нa проблемa ситуaциятa не сaмо нямa дa се подобри, a тъкмо обрaтното! Aнексиятa нa Крим потвърди товa, a общия отпор нa руския нaтиск към Източнa Укрaйнa докaзa, че единния зaпaд имa ресурс дa изолирa и туширa руските имперски aмбиции! Договорите с гaзпром трябвa дa бъдaт рaзсекретени и aнулирaни еднострaнно от ЕС, товa ще стaне в нaчaлото нa новия ЕП!
60
11
 
22
 
! Отговори
киро преди 10 години
Русия ще пребъде, напук на разни неуки и продажни .
59
1
 
9
 
! Отговори
eu uberalles преди 10 години
Ами тогава защо беше цялата дандания, защо не я пускат, или им харесва на руснаците да губят по милиард на месец.
58
9
 
13
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
До 20 години Крим ще се върне в Украйна. Станаха руски граждани, етническите руснаци ще заминат за Москва и ще останат малцинство. Питайте ги що им беше на руснаците Южна Осетия. В момента там живеят не повече от 20 000 души. Ако не ги беше срам щяха да я върнат на Грузия. А и пиянството на един народ не може да трае вечно.
57
14
 
8
 
! Отговори
До 78 преди 10 години
Това което искат е все едно ние да приемем и турския език за официален.Да жевее Америка. Те нямат такива искания.
56
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледай ги руските окупатори какви лихвари били(познато за освобождението на България искат 32т злато и в същото време правят България васална държава) 250 милиарда долара. искали.Ами Крим който го заграбиха колко струва.Крим си е украинска територия и призната само 10г преди това. от Русия.На руснака думата не струва и една копейка.
55
6
 
4
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Товa не е " отбелязвaне", a кaгебейскa провокaция, нямa все още междунaродно устaновенa процедурa зa изчислявaне нa " преференции", но москвичите го прaвят от името нa примиерa си туолф, което е скaндaлно зa тяхнaтa репутaция и aвторитет! Пътя е дa се договорят цени зa гaзa и по тях дa се рaботи, не по виртуaлни преференции! Aко не успеят дa се договорят, всеки дa си прибирa сергиятa и кой от къде е! Укрaйнa и Европa ще трябвa дa плaтят ценaтa зa енергийнaтa си незaвисимост и товa е неминуемо!
54
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е против Русия.Русия по времето на социализма ни е използвала като евтина работна ръка.
53
3
 
15
 
! Отговори
До 77 преди 10 години
Изключително елементарно възприемане на нещата. Пък направи малко усилие да схванеш за какво иде реч. Руснаците искат руският език да бъде признат за официален, а не да бъде забранен украинския...*** народ - слаба държава!
52
21
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 години
Вчера четох, че руснаците искат официалния език в Украина да е руски. Такава наглост няма другаде. После плюете по американците.
51
2
 
6
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Русия реши да помогне на Украйна в управлението на Крим, но могат да им помогнат и в Източна Украйна. Защо им е на украинските политици да се мъчат с управлението на тези територии? :)