Русия ще иска свикване на извънредно заседание на ООН

Чуркин заплаши с използване на въоръжени сили в Украйна
Обновена: 25 апр 2014 08:10 | 25 апр 2014 08:04, Анисия Иванова
197
Русия ще иска свикване на извънредно заседание на ООН
Виталий Чуркин. Снимка Reuters

Ако насилието в Югоизточна Украйна не спре, Русия ще свика  извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, заяви постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, цитиран  от ИТАР-ТАСС.

"Ако продължи използването на сили против протестното движение в Югоизточна Украйна, ще свикаме извънредно заседание на Съвета за сигурност", каза Чуркин по телевизия "Россия-1".

Още по темата

Според него генералният секретар на ООН Бан Ки-мун трябва открито да осъди "използването на въоръжени сили против политическата опозиция" в Югоизточна Украйна.

Ако ситуацията в Югоизточна Украйна се развие по най-лошия начин, Русия ще си спомни за разрешението на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) за използване на руските въоръжени сили на територията на Украйна, каза Чуркин.

"В случай че се стигне до най-лошия сценарий, ние, разбира се, все пак ще си спомним за това решение, което прие Съвета на федерацията (за разрешение за използване на руските въоръжени сили на територията на Украйна)", заяви той. Чуркин напомни, че Съветът на федерацията е дал мандат на  президента да използва руските въоръжени сили на територията на Украйна.

"Тази възможност винаги е в нашите ръце. Но разбира се, не бихме искали това", добави той.

"Сега главната задача е намаляване на напрежението в  конфликта", каза Чуркин. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
30
 
8
 
! Отговори
1 преди 10 години
Русия е терористична държава. Трябва да я нападнат за да се вразуми.
25
13
 
5
 
! Отговори
Анти КГБ преди 10 години
Зелените човечетаСлед Донецк, тази вечер проруски активисти обявиха създаването и на Харковска народна република, предаде zn.ua. Част от тях объркали сградата на кметството и погрешка превзели операта.Първа част. Спецназ под прикритие предизвиква гражданска война в Украйна. Втора част Редовните руски войски влизат като омиротворители в Украйна и завземат територията и след фалшифициран референдум!
24
6
 
27
 
! Отговори
А, докога ??????? преди 10 години
А, докога седалището на ООН ще е в САЩ?Крайно време е свободомислещото човечество да се обедини и премести ООН в друга държава.Уж ООН, пък седалището и на територията на НАЙ-ГОЛЯМАТА ТЕРОРИСТИЧНА държава.За какъв мир да говорим? Та САЩ сеят смърт и разруха по цял свят. Използвайки думата "демокрация" / в американския и смисъл / терористите от БЕЛИЯ ДОМ целят да подчинят целия свят. Да заграбят природните богатства на планетата.Така, че хора: американската демокрация означава РОБСТВО.
23
1
 
6
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
До Анонимен 24Всичко е въпрос на мъни, колкото повече, тполкова повече, та ако от това се спечелят мъни, нищо чудно хамреканките да се пробват.
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудно ми е как още Путин се церемони с тия терористи, а не ги помете.
21
5
 
30
 
! Отговори
Doko преди 10 години
В Русия имало комунизъм. Русия е н светлинни години от комунизма и с мощна икономика. Бай *** още си живее в ерата на първобитния строй и затова ще си остане винаги мизерника и смешника не само в ЕС, но и в нормалния човешки свят.
20
4
 
9
 
! Отговори
hat преди 10 години
До Диджей Анти-ТролПо повод коментар 15 ми то така правят и американците баламосвай ги с лявята ръка докато ти деистваш с дясната и сега питам защо те може да го правят от години насам а пък Русия да не може това скъпо ми "антитролче" си е двоен стандарт за тебе може ама за мен не може защо ако мога да го правя и то по добре от теб кои си ти че ще ми налагаш мнение и начин на живот и ценности виж се първо ти какъв си от това ще разбереш какво можеш и къде грешиш
19
23
 
4
 
! Отговори
Да така е преди 10 години
Нека *** нахлуе и в Украйна,и ще видим какво ще стане.Що ли си чешете езиците от всезнание....Банките предпазно се изтеглят от Русия,инвеститорите също....То и един друг се вслушваше само в себе си създаваше нова Империя,а народа видя в него ,,победител'' и ,,освободител'',и настрои почти цял свят срещу себе си,също като сега, и завърши ......
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой хора като чуят комунизъм и се сещат за Русия, ама ако успеят да се замислят то в правителството на България има повече комунисти отколкото в цялата Дума на Русия.
17
8
 
31
 
! Отговори
McCoy преди 10 години
Наблюдавам едни смешни коментари от тип "А влезте, да видите кон боб яде ли..." Какво ще стане бе, *** ?! С какво ще ги посрещнат ??? Аз ще ти отговоря. Със СТАРА СЪВЕТСКА техника ! Ти да си попрочел нещо за последните военни разработки ? Не си май. А прочети, тогава лай ! И това са публикуваните в интернет. А секретните.... Интересното е,че Китай мълчи. Обаче обади ли се - гаранция, че няма да е със САЩ. Свикването на заседанието е формалност. Да се учат нашите *** ! Това е политик !
16
37
 
11
 
! Отговори
Диджей Анти-Трол преди 10 години
До Анонимен 7Моля и какъв е агресор САЩ в момента? Като се изкарваш безпристрастен гледай безпристрастно а? Русия заграби Крим и сега се опитва да сложи ръка на Харков, Донецк и Смолянск с проруски платени военни. САЩ само приказват и нищо не правят в случая!Айде не ми се прави на безпристрастен а? Ей путинолюбците са такава ***!
15
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм комунист и никога не съм гласувал за бсп/дпс. Но в сегашната ситуация съм твърдо в подкрепа на Русия.
14
40
 
12
 
! Отговори
Диджей Анти-Трол преди 10 години
Абе Чуркин лапай Чур...та и се разкарай! Няма такова лицемерие, първо предизвикват безредици после свикваме ООН и гледаме сеира как друга държава се гърчи! Лицемерно гадно човече!
13
1
 
9
 
! Отговори
макето преди 10 години
до 12 ного си неорентиран мой чиляк пийни една ракия да ти се избистри мозъко
12
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
6, кон боб не яде, ама който посегне на Русия ще яде естественото продължение на опашката на мечока !
11
51
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалката руска *** само от тероризъм разбира, това е истината. Империзлизма и край няма. Иска да граби и да граби територии и само нашите форумни русофилистични, кутевски *** могат да защитават тази агресия срещу Украйна!
10
47
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХАХАХАХА :)))))))Русия намалявала напрежението в Украйна :))))))))))) Е*ати смешника :))))))) Спрете му водката на тая пияна *** :)))
9
54
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не на руския тероризъм в Украйна!Всички проруски терористи трябва да бъдат ликвидирани!
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 1ха- ха много е смешно, нали инфантилен пъпчасал пубер?
7
50
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алчната руска империя на злото иска да заграбва земя....Имперските и амбиции трябва да бъдат порязани и руската *** да бъде наказана!