Руските части до Украйна в пълна бойна готовност

Провеждат се маневри с използване на авиация
Обновена: 25 апр 2014 14:16 | 25 апр 2014 13:56, Елка Василева
133
Руските части до Украйна в пълна бойна готовност
Снимка: архив, Reuters

Веднага след като руският президент Владимир Путин определи действията на украинските военни в югоизточната част на страната като "наказателна акция”, която ще има последици за режима в Киев, руският министър на отбраната Сергей Шойгу заповяда на подразделенията в Западния и Южен военен окръг да започнат маневри с използването на авиация.

Още по темата
Поставената задача включва придвижване на войсковите части на големи разстояния на собствен ход и тяхното разгръщане за изпълнение на последващи задачи. На практика това означава привеждане на тези части в пълна бойна готовност, предаде БНР.

Тяхната численост според руската преса е не по-малка от 8 хиляди души.

Коментирайки провежданата от властите в Киев силова операция в Югоизточна Украйна и по-специално в град Славянск, постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин даде да се разбере, че може да се наложи Москва да предприеме действия в защита на местното рускоговорещо население.

„В случай на най-лошия сценарий в Югоизточна Украйна Русия може да си спомни за разрешението, дадено от Съвета на федерацията за използване на въоръжените сили на територията на Украйна. Ние имаме тази възможност, но не бихме искали да я използваме“, посочи руският дипломат.

В същото време Виталий Чуркин подчерта, че все още има шанс за уреждане на конфликта в Украйна по пътя на женевските споразумения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Територията на САЩ се разцепва и потъва, съсипват ги торнада и тайфуни, започват земетресения - Господ ги наказва! И пак не им идва акълът в главата. Ще предизвикат ледников период, унищожиха Голфстрим! И всички бедствия идват от тях! Колко древни култури унищожиха, колко народ избиха най-жестоко. Живеят на гърба на народите. Имат оръжие, но са бедни духовно.
101
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин не иска Трета световна война, иначе досега да е организирал "тайфата", която е в бойна готовност. Чичо Сам е сам и иска точно Трета световна, за да си оправи финансите. Украинците не знаят какво ги очаква, ако се сприятелят с чичо Сам - робство, в каквото изпаднахме ние.
100
2
 
0
 
! Отговори
пенко преди 9 години
След Великата Американско-Западноевропейска революция в България ,в моя град бяха унищожени 6 завода .Италианският концерн "Даниели"се молеше да купи единия и да направи затворен цикъл. Но черният Иван в съучастие с друга *** унищожаваше .
99
2
 
2
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До nimportequi--103; Имаме Генерали Русофили предатели. 1. Радко Димитриев--Предаде Б--я повреме на Балканската война. Спря настъплението към Цариград по заповед на Русия.Когато Русия насъска Румъния да ни нападне и и построи 3 моста на Дунав,Радкото не прати дунвския флот да ги събори и спре румънците, а заповяда флота да бъде потопен.Върна Армия на изходно положение и и нареди да се предаде на Румънците.Тогава Армия се РАЗБУНТУВА.През ПСВ радкото се сражаваше на страната на Русия срещу
98
2
 
2
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Гошо--95; Русия наруши не само ЖЕНЕВСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ ,но и ДОГОВОРИ ПОДПИСАНИ 1994 и 1997 г.САЩ, Русия, Англия и др .гарантират в тия договори ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ И НЕЗАВИСИМОСТ на Украйна,затова че се отказва от притежаване на ЯДРЕННО ОРЪЖИЕ.Русия не обича да спазва договори.И с нас е постъпвала така.
97
2
 
2
 
! Отговори
Весо преди 9 години
До nimpoНа Руска как на коя.Няма на нато на страната да застанем.Вие кво искате даги нападат от наша територия а те да гледат и пляскат с ръце.
96
5
 
2
 
! Отговори
вокил преди 9 години
чети и се просвещавайГеноцидът и Холокостът над българите: Геноцидът над българите в Русия и Съветския съюз от ГЕОРГИ ВОЙНОВ част 4 | Prosvetiseprosvetise/?p=8782
95
3
 
2
 
! Отговори
ZZar KALOIAN преди 9 години
ZZarstvo Balgaria i Tarnovskata Konstituzzia
94
4
 
1
 
! Отговори
LAInianin преди 9 години
Obichame SeSeSeRe-SeSeRe-SeRe i republikanskoto ROBSTVO,TEZZKI republikanski SOZZ-KOM.VERIGI da Vlachim,v LAINANA republika da zzivurkame,MRUSSNA i GNUSSSNA...
93
3
 
3
 
! Отговори
Славянин преди 9 години
nimportequi, защото е ясно каква ще е войната на Русия - пак, като всеки път, тя ще бъде Освободителна.
92
4
 
6
 
! Отговори
Славянин преди 9 години
nimportequi, разбира се, че на страната на Русия. Даже съм обмислял да отида в Посолството на Русия и да предложа услугите си, ако те имат нужда от тях. Все още мисля да го направя.
91
2
 
0
 
! Отговори
105 преди 9 години
youtube/watch?v=AJXyzIjCggM&feature=youtu.beнещо линка не съм копнал както трябва.
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
youtube/watch?v=AJXyzIjCggM&feature=youtu.beРусия и Китай почти обявиха ТСВ.Как работи радата за който не вярва. https://youtube/watch?v=VivY94Cp0s0
89
7
 
5
 
! Отговори
nimportequi преди 9 години
Ей петата колона въпрос - Ако Русия обяви война на България вие на чия страна на ще застанете?
88
6
 
4
 
! Отговори
nimportequi преди 9 години
Ей петата колона много сте активни в тоя сайт!
87
9
 
25
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
А БЕ ,КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ТРЪГНАТ РУСНАЦИТЕ, АМА ДА СЕ СПРАТ ЧАК ОТВЪД ОКЕАНА, ТА ДА МИРЯСА СВЕТЪТ!
86
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нали 100 пъти се писа, че Русия е агресор, напада други държави, а сега чета- те били в "бойна готовност"та да питам, имаше ли агресия срещу Украйна или така си помисли ЕС, и каква е тая бойна готовност...то журналисти, то пропаганда, то интереси....всичко е ок!
85
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
99. Един Полски доктор в Америка казваше - незная това Полша ли е сега . Немците са там !Та си е верен проблема им ?
84
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kakto mi razpraviashe navremeto edin poliak: nie v polsha si imame edin mnogo star i postoyanen problem- otkade shte minava nemsko-ruskata granica!
83
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като тръгнат къде ще се спрат ?В Американските новини тази сутрин: Дават от разстояние черен пушек и огън е Източна Украйна ?Говорителката казва , какво ако руските войски влязат в Източа Украйна и кажат - свършихме - Ние сме до тук ?