Русия иска трета световна война, убеден е премиерът на Украйна

Руските войски се доближили на километър от украинската граница
Обновена: 25 апр 2014 20:51 | 25 апр 2014 13:23, Елка Василева
329
Русия иска трета световна война, убеден е премиерът на Украйна
Снимка: Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че Русия иска да започне трета световна война чрез "военна и политическа" окупация на Украйна и създаване на конфликт, който ще обхване и останалата част от Европа, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Опитите за военен конфликт в Украйна ще доведат до военен конфликт в Европа. Светът още не е забравил Втората световна война, но Русия вече иска да започне трета", каза Яценюк на заседание на правителството.

"Държавното ръководство на Руската федерация носи пълната отговорност за агресията на територията на Украйна и за подкопаването на международната сигурност и стабилност", отбеляза Яценюк, цитиран от Интерфакс.

Той призова "цялата международна общност да се обедини срещу руската агресия".

Руските войски, които провеждат учения близо до границата на Украйна тази седмица, се доближиха на един километър от границата, но не я пресякоха, заяви украинският министър на отбраната Михайло Ковал.

Автоколона руски сили са стигнали на един километър от границата, а в ученията участват и части на руските ВВС, каза Ковал и добави: "Въоръжените сили на Украйна са готови да отблъснат всякаква агресия."

Яценюк напомни, че Украйна очаква до утре официален отговор от Русия на въпроса защо руски войски се съсредоточават край украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Той напомни, че на 24 април е задал официален въпрос в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. "Русия трябваше в срок от 48 часа да информира какво правят нейни войници край украинската граница. 24 часа вече изтекоха. Очакваме официален отговор от Руската федерация", каза той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
3
 
! Отговори
танита преди 10 години
До Анонименяценюк е евреин 100карата само му вижте снимките
225
0
 
2
 
! Отговори
танита преди 10 години
До 9-ТИ Е ПРАВда
224
0
 
3
 
! Отговори
танита преди 10 години
До Анонименей европедераст в основите на войните са САЩ-евреите-Афганистан,Чечня,Виетнам,Либия,Иран ,Сирия,Украйнано ще си намерят майстораотдавна трябваше.Афганистан го направиха наркопроизводител
223
0
 
3
 
! Отговори
танита преди 10 години
До Одисей1той не е диктатор а си гледа интересите на странатаБулгаристан продаде ток, вода топлото булгартабак златото на канадците,марица изток на американците 4е то остана ли нещоей одисей и ти си евреин масон
222
0
 
2
 
! Отговори
танита преди 10 години
До XaXaей загубеняк виж историята но ти си сигурно евреин и затова пишеш така
221
0
 
3
 
! Отговори
танита преди 10 години
До АнонименГлупак прочети история но ти си неграмотен РУСИЯ НИГОГА НЯМАЛА НАПАДАДЕЛНИ ВОЙНИНО САЩ УНИЧТОЖИ Либия,Сърбия, България, Ирак,Чечня,Афганистан,Виетнам. Два пъти се опитва да уничтожиУкрайна за да направи оранжевата революция в Украйна с парите дето дължат на целият свят 17трилиона ей сега ще ги върнатти да не си евреин като соломон паси дето пускаше ред сополи ред сълзи като влезна в натоа пита ли народа с референдум демек искате ли натопитаха ли искате ли европейски съюз опа
220
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Арсений,Путин дори не иска ти да му врътнеш една,щот си много грозен.
219
0
 
4
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Трета световна заради хунтата е крайно невероятна.В Москва има два сценария за справяне с цирея Украйна.Единия е оперативен/военен/,другия консервативен/икономически-цена на газ и ядрено гориво,забрана за украински стоки,визов режим/. Но най вероятно комбинация от двете.Както се казва:-Со кроце,со благо и малце кютек.САЩ и ЕС в историята нямат адекватен отговор.Лошото в случая е, че няма да се иска информираното съгласие на пациента, а лечението ще е принудително.
218
0
 
4
 
! Отговори
Petar преди 10 години
Tozi Iaiceniuk e lud, moje naistina da vkara chovechestvoto vuv voina. Samite amerikanci ne sa li chelizdravnata mu knijka predi da lobirat za nego? Mrusna dolna tvar.
217
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Силно се съмнявам, че страна, дала 20 млн жертви във втората световна война би искала трета. Това са измислици на болни мозъци, каквито са сегашните управници на Украйна, дирижирани от САЩ.
216
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До nimportequi Това ще е идеалният вариант, защото ще измете *** като герберските ти крадливи любимци!
215
2
 
7
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
КОЙ ПАЛИ ОГЪНЯ ВЪВ УКРАЙНА????ТОВА ГО ВЪРШИ СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ И ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!!!!ВЪВ УКРАЙНА УПРАВЛЯВАТ БАНДИТИ И УБИЙЦИ.КОГА УКРАЙНА Е БИЛА ОТДЕЛНА ДЪРЖАВА КАКТО НАПРАВИХА С НЕЯ СЕГА???АМЕРИКА ПОСТОЯННО СЕ НАЛАГА ВОЛЯТА ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА И ДИКТУВА СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ НАВСЯКЪДЕ.КАТО ДЪРЖАВА КАКВА ПОЛИТИКА ВОДИ ТЯ?САЩ ВОДЯТ АГРЕСИВНА ,ВОЙНОЛЮБИВА И ДОЛНА ПОЛИТИКА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.ТЕ СА БАНДИТИ И УБИЙЦИ И НЕ СА НИКАКВА ДЪРЖАВА,А СБИРЩИНА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ,КОИТО ИМАТ ЗА ЦЕЛ САМО ДА ГРАБЯТ!!!!!!
214
1
 
8
 
! Отговори
Niki преди 10 години
Ся кво. Целият свят реве къди Русия има армия на собствена територия. Какво стана със сувиренитета за които всички ревът. Тя е суверенна държава и ще разполага войски на собствена територия, където си поиска. То и ние имаме войски по границите. Ако не се лъжа, всички имат ... какъв им е проблема.
213
1
 
4
 
! Отговори
nimportequi преди 10 години
Те са петата колона подписали са клетва за вярност към СССР през онова време и сега имат задачата да агитират по сайтове и форуми. Ей петата колона въпрос - Ако Русия обяви война на България вие на чия страна на ще застанете?
212
7
 
6
 
! Отговори
до русофилите преди 10 години
Ми тя и България е бивша республика на СССР. Дали ще им се зарадвате на руснаците, ако дойдат и ви окупират София, а Путин ви присъедини към Федерацията?
211
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Война ще има и милиони в Източна Европа ще измрат. Ще започне през май като спрат дъждовете. молете се да не прерасне в ядрена. За Путин има бункер и за децата му, но за вас не
210
2
 
3
 
! Отговори
bt преди 10 години
До трафоПОСТda ne si vuv foruma na bolnite rusofobi da gi govorish tiq gluposti be ***
209
3
 
17
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Ех,много насериозно се взема тоя!Вярно,че го подкрепят САЩ,ама донякъде,там не обичат "лузърите"!Какво пък-до един-два месеца ще се свърши и тая.Кой крив,кой прав,всеки по пътя си.
208
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу БСП!
207
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога пътин ще търпи западната *** Кога ще влезне в украйна за дледаме Яценюк кличко и Турчинов как ги влачат като кучета по улиците тези продажни западни прасета .Кадафи умря като пичв сравнение с това което чака тези трупове