Руските части до Украйна в пълна бойна готовност

Провеждат се маневри с използване на авиация
Обновена: 25 апр 2014 14:16 | 25 апр 2014 13:56, Елка Василева
133
Руските части до Украйна в пълна бойна готовност
Снимка: архив, Reuters

Веднага след като руският президент Владимир Путин определи действията на украинските военни в югоизточната част на страната като "наказателна акция”, която ще има последици за режима в Киев, руският министър на отбраната Сергей Шойгу заповяда на подразделенията в Западния и Южен военен окръг да започнат маневри с използването на авиация.

Още по темата
Поставената задача включва придвижване на войсковите части на големи разстояния на собствен ход и тяхното разгръщане за изпълнение на последващи задачи. На практика това означава привеждане на тези части в пълна бойна готовност, предаде БНР.

Тяхната численост според руската преса е не по-малка от 8 хиляди души.

Коментирайки провежданата от властите в Киев силова операция в Югоизточна Украйна и по-специално в град Славянск, постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин даде да се разбере, че може да се наложи Москва да предприеме действия в защита на местното рускоговорещо население.

„В случай на най-лошия сценарий в Югоизточна Украйна Русия може да си спомни за разрешението, дадено от Съвета на федерацията за използване на въоръжените сили на територията на Украйна. Ние имаме тази възможност, но не бихме искали да я използваме“, посочи руският дипломат.

В същото време Виталий Чуркин подчерта, че все още има шанс за уреждане на конфликта в Украйна по пътя на женевските споразумения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
15
 
! Отговори
някой преди 10 години
Украйна винаги е била задния двор на Русия. Такава и ще си остане. Украйнците са *** народ, който постоянно трябва да бъде мачкан!
41
8
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Та 48 ,сигурно по голям кеф ще изпиташ , на те окупират турските ли ?
40
14
 
0
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Доктор Сър Пичук 38Майка-България е малка и слаба държава, затова тя винаги трябва да се търси по-силен покровител. Сега България се присоедини към ЕС и неговия "приятел"- САЩ. Ей, българи, вие сте щастлив ли най-края?
39
3
 
30
 
! Отговори
но комент преди 10 години
Срещу руснаците могат да воюват само германци.Но и те- неуспешно.
38
8
 
37
 
! Отговори
но комент преди 10 години
Русия била изостанала.Пък Еврабия и негърско -латиноските САЩ много напреднали.В Берлин рядко можеш да срещнеш германец, в Бондон въобще бял човек трудно да намериш.В Америка отдавна белите са малцинство и нямат думата,това не ти е Америка на англосанкцините,това е индианско-негърски резерват.Много добре виждат западняците накъде отиват, затова умират от яд и з-лоба против бяла и християнска Русия.
37
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не на руския окупатор в Украйна!
36
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русофилистичните *** взеха да викат руските *** да ни окупират...Това може да го направи само продажник, чист кутевски ***!
35
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свобода за Украйна!
34
20
 
1
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
До РистеНие русофобите в България ще отпрашим към САЩ или някоя от Английските колонии много преди гнусната вашлива *** да е влязла на наша територия. А от там няма спред да изобличаваме престъпленията на москва и да съботираме про-руската власт. Ако се наложи и черни вдовици ще купуваме специално за московското метро.
33
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се учудваме. Това са все пак руските терористи. Вече цял свят ги видя. Цял свят разбра имперските мечти на руската ***, която ламти за земя...
32
5
 
21
 
! Отговори
и аз твоита преди 10 години
ПУТИН ДА ИДВА ПО БЪРЗО В БЪЛГАРИЯ ДА ИЗРАВНИМ СИЛИТЕ ЧЕ МНОГО ОТ ТРЕТИ ТА И ЧЕТВЪРТИ ПОЛ ,НОГО ***,БЪЛГАРИЯ КЪМ ЕВРААЗИИСКИЯ ПРОЕКТОИПН---Обединение на Източно Православните Народи----ОИПН----България, Русия,Гърция,Сърбия и т.н.
31
3
 
35
 
! Отговори
но комент преди 10 години
Бандеровците са слаби войници.Навремето прословутта им дивизия СС Галичина е влязла в бой с руската армия само веднъж, и се разпиляла.За сметка на това бандеровците са избили стотици хиляди цивилни- жени и деца- поляци, евреи, руснаци.бабий Яр и Хатин са тяхна работа.
30
3
 
19
 
! Отговори
Ристе преди 10 години
До Доктор Сър ПичукЩе дойде и нашият ред, не бой се! Ще посрещаш пак братушки на Орлов мост! Ако не си от София, ще те докарат специално! хихихи
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne sa 8 a sa 50000 .skoro 4ufutskite maidanski marionetki 6e badat smazani kato xlebarki
28
34
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Благодарим на САЩ, че ни спаси от 110 годишно руско иго и ни насочи към Европа, така че да бъдем далеч от русия.
27
19
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
Бааа биййте се украйнци руснаци ама повечко да измрете и от двете страни.
26
2
 
27
 
! Отговори
9-ти май в Киев !!! преди 10 години
В Украйна усилено репетират сценката "Здраствуйте братушки" или "Как посрещнахме на Майдана Червената Армия Освободителка" :-)
25
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските части до Украйна в пълна бойна готовност.Памперсите на майданци също са в пълна бойна готовност, даже някои вече са пълни.
24
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука до няколко дни ще станем свидетели на война.!
23
3
 
29
 
! Отговори
Гацо преди 10 години
Нещо в Киев код "кафяво"! Турчинов вера се беше надул като паун, а дбеска нещо зает да дава изявления...