Руските части до Украйна в пълна бойна готовност

Провеждат се маневри с използване на авиация
Обновена: 25 апр 2014 14:16 | 25 апр 2014 13:56, Елка Василева
133
Руските части до Украйна в пълна бойна готовност
Снимка: архив, Reuters

Веднага след като руският президент Владимир Путин определи действията на украинските военни в югоизточната част на страната като "наказателна акция”, която ще има последици за режима в Киев, руският министър на отбраната Сергей Шойгу заповяда на подразделенията в Западния и Южен военен окръг да започнат маневри с използването на авиация.

Още по темата
Поставената задача включва придвижване на войсковите части на големи разстояния на собствен ход и тяхното разгръщане за изпълнение на последващи задачи. На практика това означава привеждане на тези части в пълна бойна готовност, предаде БНР.

Тяхната численост според руската преса е не по-малка от 8 хиляди души.

Коментирайки провежданата от властите в Киев силова операция в Югоизточна Украйна и по-специално в град Славянск, постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин даде да се разбере, че може да се наложи Москва да предприеме действия в защита на местното рускоговорещо население.

„В случай на най-лошия сценарий в Югоизточна Украйна Русия може да си спомни за разрешението, дадено от Съвета на федерацията за използване на въоръжените сили на територията на Украйна. Ние имаме тази възможност, но не бихме искали да я използваме“, посочи руският дипломат.

В същото време Виталий Чуркин подчерта, че все още има шанс за уреждане на конфликта в Украйна по пътя на женевските споразумения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
19
 
! Отговори
andropov преди 10 години
До ВасилевОу Василев, затягаsh ли обръча около змията?
21
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските части не могат да минат през пролетната кал.
20
2
 
47
 
! Отговори
Родопите преди 10 години
До ВасилевДоста бедна фантазия агент Грейди Кронъдан!ЦРУ!!!, за сега имате една кръгла нула, Русия се е подготвила за този ден от 2004 година , след оранжевата революция, доста сте назад с времето
19
4
 
21
 
! Отговори
макето преди 10 години
стига с тия войни бре я вижте какво пивко време се е отворило
18
63
 
12
 
! Отговори
българин преди 10 години
Разбойникът *** и псетата му пак се правят на велики. И пак ще стъпят мотиката. Някой с малко повечко акъл от Путин, някой, който не е бил в КГБ и не смята, че светът трябва да се управлява по правилата на КГБ, би разбрал,че НЯМА КАК Русия да бъде световна сила, след като е изостанала в икономическо, технологично и организационно отношение. Докато ги командват комунисти и с "граждани"-"съветски хора", могат да се съревновават само с червен Китай или с Индия, но НЕ и със САЩ/ЕС/Япония/Ю. Корея.
17
36
 
5
 
! Отговори
турчин преди 10 години
НЕ ИСКАМ ДА СПОРЯ С ***.*** СИ ОСТАВА ВИНАГИ ИНДИАНЕЦ.СВИКНАЛИ СТЕ НА ГЛАД И МИЗЕРИЯ,ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ.УРА УРА УРА ЗА ВАШИЯ ГЛАД................
16
24
 
10
 
! Отговори
Родопите преди 10 години
До турчинВойната ще ни спаси от Западното робство на ЕС, то Османското е за предпочитано пред това на ЕС, забравяш турчино, че Османската империя и бил съюз на народите просъществувал цели 5-6 века, а ЕС е съюз който се разпада с гръм и трясък, при това за има няма 50 години
15
4
 
25
 
! Отговори
ГЛЕДАЙТЕ!! преди 10 години
The Day After - навремето охлади полуделите глави на Рейгън, Тачър и няколко ген.секретари на КПСС!"...а на другия ден (след масираният взаимен ядрен удар) оцелелите бавно гаснеха от радиацията сред пепелищата и никой не мислеше нито за територии, нито за войни, нито за политика..."
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До турчинАе си прави чалъмбата докато още можеш и не се бутай където не ти е работа
13
17
 
29
 
! Отговори
турчин преди 10 години
До УраАКО ИМА ВОЙНА, БЪЛГАРИНА ЩЕ УМРЕ ОТ ГЛАД
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 7 Това е от хилядолетия така.
11
27
 
2
 
! Отговори
Ура преди 10 години
Война!Война!
10
30
 
7
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Българина нито може да управлява, нито може като разумен човек да разсъждава.Все едно Турската армия за една подпалена джамия в България да прескочи границата ни.СМЕШНО РАЗСЪЖДАВАТЕ
9
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
урааааа дядо Иван отново иде ....
8
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вдигат Иванчо в час по география:- С кои държави граничи Русия?- Този месец ли?
7
5
 
38
 
! Отговори
Бъзик Изток преди 10 години
16 хиляди и то според официалните данни, е броят на украинските войски минали на руска служба, което ме навява на мисълта, че Янукович начело на тези войници, но с по-добро въоръжение от украинските части, ще се възкачи отново на трона в Киев, победоносно при това
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koi drasna kle4kata za toq pojar v Ukraina se pita.Maidancite ne Rusiq i USA im plati 5.000 000 dollara fakt. Qceniuk ga vzima dolarite ne riva nali,siga 6to rive6 k...vo.?
5
6
 
67
 
! Отговори
ДАВАЙТЕ БРАТУШКИ преди 10 години
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ! БРАВО! ДА ИМ НАРИТАТ АЛЧНИТЕ АМЕРИКАНСКИ *** ЗАДНИ*ЦИ. КОМУ ТЪРСЯТ НЕЩОТО ТАМ. ТЪКМО И ПРОДАЖНАТА УЗУРПАТОРСКА ВЪРХУШКА ЩЕ СЕ ОТМИЕ.
4
4
 
40
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Ясно е какво искат руснаците. Ясно е, и че няма кой да ги спре да направят каквото са намислили.
3
12
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След Украйна идва ред на Турция :)