Руските части до Украйна в пълна бойна готовност

Провеждат се маневри с използване на авиация
Обновена: 25 апр 2014 14:16 | 25 апр 2014 13:56, Елка Василева
133
Руските части до Украйна в пълна бойна готовност
Снимка: архив, Reuters

Веднага след като руският президент Владимир Путин определи действията на украинските военни в югоизточната част на страната като "наказателна акция”, която ще има последици за режима в Киев, руският министър на отбраната Сергей Шойгу заповяда на подразделенията в Западния и Южен военен окръг да започнат маневри с използването на авиация.

Още по темата
Поставената задача включва придвижване на войсковите части на големи разстояния на собствен ход и тяхното разгръщане за изпълнение на последващи задачи. На практика това означава привеждане на тези части в пълна бойна готовност, предаде БНР.

Тяхната численост според руската преса е не по-малка от 8 хиляди души.

Коментирайки провежданата от властите в Киев силова операция в Югоизточна Украйна и по-специално в град Славянск, постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин даде да се разбере, че може да се наложи Москва да предприеме действия в защита на местното рускоговорещо население.

„В случай на най-лошия сценарий в Югоизточна Украйна Русия може да си спомни за разрешението, дадено от Съвета на федерацията за използване на въоръжените сили на територията на Украйна. Ние имаме тази възможност, но не бихме искали да я използваме“, посочи руският дипломат.

В същото време Виталий Чуркин подчерта, че все още има шанс за уреждане на конфликта в Украйна по пътя на женевските споразумения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Urok za negodnici: Russia nikoga ne zapochva voinite, no vinagi gi zavarshva!
61
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украина, като държава я измислиха американците. Украина е югозападната руска покрайнина и нищо повече. Опитват се да заченат още една Македония и да разделят още един народ, само че там номерът няма да мине. Руските войски няма какво да атакуват, защото просто ке връщат у дома.
60
23
 
10
 
! Отговори
РАД преди 10 години
Всичко си идва на мястото:Първо руските агенти, заедно с местни сепаратисти започнаха бунтове.Професионалното "местно опълчение" (тежко въоръжено , разбира се) превзе администрацията. А уж просто само си протестирали (според Масква)След това се построиха барикади за "защита".А като властите в Украйна решиха да разкарат агентурата и сепаратистите, Русия започна да размахва пръст,че се нарушавали интересите й !?!?Интересът на Русия е силово анексиране на територии със руски сепаратисти
59
9
 
5
 
! Отговори
ot afganistan преди 10 години
До до ПутинNe razbiram zashto mi iztriha komentara? Niamashe psuvni, samo zabelejka kam drugarkata koiato iska Putin da machka. Predpolojih, che e ruskinia, te sa po tova v CELIA SVYAT SA EDNAKVI!
58
7
 
23
 
! Отговори
Алекси преди 10 години
До Доктор Сър ПичукПостоянно изскачаш във форума като екскремент при дефектирало казанче във WC! Нъде ще ходиш бе, ***? Тук си добре - преживяваш от работодателя, който ти плаща мизерно за мизерните писания. "спред", "черни вдовици"? Я *** си купи кренвирши "Леки", че са по-йофтинки, да залъжеш гладно гърло! Не ми се говори за гърлото ти, че е подсъдимо, а аз много чета НК и НПК, за разлика от теб.До останалите:Братоубийствена война няма да има! Путин - молодец! Пич, та дрънка!
57
6
 
21
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Задайте си въпроса - Кой ще спечели от евентуален конфликт между РФ и Ук?Кой е "майстора" на така наречения "контролируем хаос" - пример за това са - Египет, Либия, Сирия и Иран(операцията със свалянето на шаха).Чии сенатори, шеф на ЦРУ и вице президент бяха на посещение в Ук и как скоро след това хунтата в Киев предприе наказателни операции. Нима не могат да изчакат един месец до провеждането на предсрочните избори?
56
4
 
15
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 10 години
До stoyan.hlebarovТова е страхотна новина! Сигурно е от сайта на Каспаров! Това е най-достоверния сайт, продължавайте да четете само него. А, може и всички западни медии, най-вече хамериканските, да не сте посмели да четете други защото може да ви разджуркат съзнанието и можете да излезете от сегашното си състояние на зомби!
55
1
 
6
 
! Отговори
do 59 преди 10 години
Voinata se vodi ot GodinI v siria.dolu rexanite ***
54
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Майдана раздават безплатна тоалетна хартия и памперси.
53
2
 
15
 
! Отговори
някой преди 10 години
До ЯШАР САЛИБрат, тука ти е по-добре от Турция. Повярвай ми! Ако живееше там сега, нямаше да можеш да коментираш, защото сигурно нямаше да имаш достъп до интернет. Предполагам се сещаш за какво говоря - (Youtube)
52
6
 
25
 
! Отговори
морски преди 10 години
До 58...долнопробната ви пропаганда вече не върви,света видя лъжливото лице на САЩ.Руския народ подкрепя Путин в над 85% защото иска силна Русия със силен лидер.Слава на Русия!!!
51
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия е твърдо решена да вкара света в авантюра.
50
10
 
3
 
! Отговори
някой преди 10 години
Ето ги "освободителите" на Украйна! youtube/watch?v=5SBo0akeDMY Какви нещастници само!
49
12
 
31
 
! Отговори
морски преди 10 години
Слава на Русия!
48
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обявен е код кафяво на Майдана!
47
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уникално -но в българия глупаците се радват на бъдащата воина.Уникално наистина.
46
38
 
9
 
! Отговори
stoyan.hlebarov преди 10 години
Има и по свежи новини от тази!Например-защо не пишете,че руските сайтове съобщават,че в Русия,в близките дни,най много седмици,се ражда Майдан против Путин-с много повече народ,отколкото в Киев!Путин не може да воюва в Украйна,когато тилът му е парализиран!Руснаците ще дезертират масово,защото няма да искат да воюват против братски народ!Така че,тези заплахи в стил"КГБ",ще изплашат само...гаргите!
45
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тия в Киев не им пука, те ще избягат в Европата и от там ще образувт ,,истинско ,, правителство. Да му мисли народецът, които вече усеща накъде отиват нещата и иска 23 -те години безвластие и бандитизъм да бъдат прекъснати, точно както и ние българите.
44
3
 
25
 
! Отговори
ген.-полк. Г.Рундщет преди 10 години
До Анонимен 30 Е хайде сега "половин Украина за две седмици" за две седмици Руската армие е на западната граница на Полша, то Полша повече от 5 дни не е воювала, поне Райха за толкова я прегази. ген.-полк. Г.Рундщет
43
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На вниманието на управниците и защитниците по форумите на "чистата" и "принципна" американска политика в Украйна и Източна Европа, вкл. и България - ние все сме губещи и все сме се показали много верни на губещите сили. Не искам още веднъж!