Стабилизирали състоянието на ранения кмет на Харков

Операцията на Генадий Кернес продължила 2 часа
28 апр 2014 21:32,
30
Стабилизирали състоянието на ранения кмет на Харков
Генадий Кернес Снимка: БТА

Операцията на кмета на Харков, срещу когото днес бе извършено покушение, е продължила около два часа, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки директора на болницата, в която се намира той. Генадий Кернес бе прострелян днес по обяд в гръб, в момент, в който е карал колело.

Състоянието на кмета, който е бил с тежка рана в областта на гърдите и корема, е стабилизирано. Няма опасност за живота му, каза професор Валерий Бойко, шеф на Института по хирургия.

Още по темата
Според приятеля на Кернес, кандидат-президента и бивш губернатор на Харковска област, Михайло Добкин състоянието му все още е много тежко, той още не е прехвърлен в реанимация и е на апаратно дишане.

На мястото на стрелбата срещу кмета е намерена гилза, която дава основания да се предполага, че изстрелът е произведен от снайперистка пушка, каза говорителката на кметството Ирина Кушченко. Тя добави, че още е рано да се говори за версии за покушението.

Михайло Добкин заяви, че е уверен, че целта е била Кернес да бъде убит. По негова информация намерената гилза е калибър 7,62 мм. Това е гилза от снайперска винтовка Драгунов, каза Добкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Бъзик Изток преди 9 години
Смърт на фашизма и Западната квазидемокрация
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 25Сигурен ли си ,че им е все едно !?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се съмнявам, че гилзата от Токарев и Драгунов е една и съща.
24
2
 
1
 
! Отговори
Коробочкин преди 9 години
До Добкин! "По негова информация намерената гилза е калибър 7,62 мм. Това е гилза от снайперска винтовка Драгунов, каза Добкин." За сведение : 7,62-мм самозарядный пистолет Токарева/ТТ/,Ефективна стрелба 50 m
23
1
 
12
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
Много ти е сбъркана системата, няма логика руснаците да желаят смъртта на някой, който играе сечено на Киев, за тях е все едно дали Харков ще стане част от Русия или ще остане в нейната орбита като народна република. Пробвай с някакво друго съчинение, пиша ти двойка на това.
22
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 23и къде ти е проблемът !? Аз също не желая смърта на никого ! За разлика от някои ......... червеногвардейци !
21
1
 
6
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
А сега да погледнем какво става в реалния свят извън твоята паралелна реалност:В харковската група на руския клонинг на Фейсбук, Вконтакте, проукраинските потребители се молят за живота на Кернес, донякъде за тяхна собствена изненада. "Винаги съм искала да умре, но мамка му, чувствам се зле за него :(, пише Татяна Тарашук.
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За двамата неразбрали :"Проруски" -този който греда с "добро око" на Русия ,а "против Путин" .......даже и на малките деца няма нужда да се обяснява !Има някои българи които са проруски настроени ,но са против .........СидероФ ! Поняли ?
19
2
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Да, да, а провъзгласяването на Народна Република Харков е в интерес на украинците, а не на Путин, нали така хаххахахха Бягай бързо да ти налеят мозък с фунията.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА аз си мислех ,че е искал федерАлизация !Някой от нас двамата май е *** .
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 8А ти май не разбираш разликата между "проруски" и "против Путин" !Бягай бързо да се образоваш ,че от руското посолство ще ти дърпат ушите !
16
2
 
11
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
"въпросния кмет е против Путин ... това обяснява всичко."Въпросният кмет е проруски настроен, бягай бързо да преговориш опорните точки, че от американското посолство ще ти дърпат ушите!
15
1
 
8
 
! Отговори
майдански снайперист преди 9 години
"На мястото на стрелбата срещу кмета е намерена гилза, която дава основания да се предполага, че изстрелът е произведен от снайперистка пушка, каза говорителката на кметството Ирина Кушченко."Странно, кой ли е произвел изстрела? Само страхливец може да застреля невъоръжен човек в гръб.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хунтата премахва хората по един или друг начин които не са съгласни с техния фашизъм
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА Е КМЕТА НА ХАРКОВСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА КОИТО ИСКАТ ФЕДЕРИЛИЗАЦИЯ
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До честване НА МАИКА ЗАДНИЯТ ДВОР
11
1
 
5
 
! Отговори
честване преди 9 години
Марш в чест на украинската Вафен СС дивизия в Лвов.Не го коментирам само отбелязвам събитието.А где ги международните лидери да изпратят поздравления на участниците в марша,все пак крайнодесните изиграха ОСНОВНА роля в Киевския преврат.rt/news/155364-ukraine-nazi-division-march/
10
4
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
и ти не знаеш какво си искал да напишеш май..
9
0
 
4
 
! Отговори
ето какво преди 9 години
До до 1....."какво като е евреин бе ***".....------------------------------Какво като е евреин?Ами многобройните статии които са му посветени,това единствено.Ти да не си от тия дето разделя хората на евреи и гоим с по-низши души,т.е.животни вкл.***?
8
8
 
8
 
! Отговори
А.С. преди 9 години
Умерената му политика беше неудобна за някои .......... проруско настроени .