Уволниха началника на милицията в Одеска област

Кремъл: Нито Русия, нито друг ще убеди хората в Югоизточна Украйна да се разоръжат
Обновена: 3 май 2014 12:48 | 3 май 2014 12:48, Веселина Йорданова
256
Уволниха началника на милицията в Одеска област
Снимка: Ройтерс

Началникът на Главното управление на милицията в Одеска област Пьотр Луцюк е уволнен и срещу него започва служебно разследване, съобщи пресслужбата на вътрешното министерство на Украйна, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"След петъчните събития в Одеса е уволнен началникът на областната милиция. След сблъсъци и пожар в Дома на профсъюзите в Одеса загинаха 42 души, 125 са ранени и приети в болница. Сред ранените има 21 милиционери", се казва в изявлението.

В Одеса е обявен тридневен траур. От днес до 5 май ще бъдат спуснати наполовина украинското знаме и знамето на Одеса от сградите на държавни ведомства.

След трагичните събития в Одеса, за Русия или която и да било друга страна ще бъде практически невъзможно да убеди хората в югоизточната част на Украйна да се разоръжат, защото има пряка заплаха за живота им.

Изявлението беше направено пред медиите от говорителя на руското президентство Дмитрий Песков, предаде ИТАР-ТАСС.

"От този момент Русия фактически загуби своето влияние над тези хора, защото ще бъде невъзможно да бъдат убедени да се разоръжат при наличието на пряка заплаха за живота им", заяви той.

По думите му в такива условия това не е по силите на нито една страна. В Одеса "невъоръжени хора бяха изгорени живи", подчерта Песков.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: одесаукрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
1
 
! Отговори
до 161 преди 10 години
Да де и аз това се питам. Нали щяха да си защитават сънародниците. Ама нещо се под..скаха май.
134
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Милицията в Украйна бездейства и помага на руските агресори. Вчерашните събития в Одеса показват, че на украинския народ му писна от издевателствата на руските фашисти и взеха нещата в свои ръце. Путин е примрял от страх и е минал на силни успокоителни след вчерашните събития в Одеса, с които беше показано на целия свят че украинците не желаят руските натрапници и са готови да се бият до смърт с тях както на Майдана. Едва ли руското фашистче Путин ще посмее да влезе вече в Украйна.
133
2
 
5
 
! Отговори
c преди 10 години
Дейвид Камерон(между други)2011г."Ние няма да толерираме режим който използва военна сила срещу собствените си хора",след което НАТО нападна малка,суверенна просперираща Либия и я изтри от картата.Мизерия и терор е името на това което остана там и база на терористите да действат срещу Сирия,после който е наред.За Русия има същия сценарий,Европа ще се обезличи изцяло напълвайки се с араби и африканци за да се заличи оставащия национализъм и християнството.Тези които се бият в Сирия къде ще идат?Ами Асад каза-в Европа.(и Русия)
132
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одисейчо я си трай , а към журналистите - има още какво да се желае НАПРИМЕР: Не е необходимо Тиквуна да седи цял ден на първа страница и да измества новината на деня.А тя е геноцида в Одеса.
131
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само едно не разбирам какво чака Русия?Още колко руснаци трябва да загинат?
130
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е основен доставчик на военна техника за украинската армия.Русия е основен доставчик на газ за Украйна.Русия е основен финансов помощник на Украйна. След разпада на СССР, Русия е дала на Украйна 250 млрд. долара.Русия е един от най-големите работодатели за украинските граждани. Няколко милиона украински граждани работят в руски предприятия.
129
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 156А не си ли задаваш въпроса защо милицията седеше и зяпаше, при положение че милицията в Одеса е почти на 100 % съставена от руснаци и защо пожарникарите се мотаха като мухи без глави
128
2
 
15
 
! Отговори
Надявам се преди 10 години
Надявам се някога да има възмездие за тези, които живи изгориха затворените хора и биха тези, опитали да избягат. Също така за нашите изперкали ????, които защитават убийците!
127
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Началника на милицията трябва да отиде в затвора, а не да го уволняват. При вчерашните събития Одеската милиция е помагала на руските терористи да убиват украинци, вместо да ги защитава от русофашистите.
126
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците от половин година си играят с огуня в Украйна и сега били малко изгорели, ами да си бяхте седели мирно бе коминтерновци
125
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато украинците убиваха и подпалваха руснаци, милицията мълчаливо гледаше.И никой от сетовните лидери не е против това зверство!!!Нещастници жалки.Русия трябва да влезе и да помете всички.
124
4
 
13
 
! Отговори
'; преди 10 години
В Украйна бе извършен кървав преврат от крайно опасни психопати,това не е обида но факт.Сега се извършва геноцид срещи етничекото руско население,което е у дома си на руска територия подарена от Ленин на Украйна.Наричането на федералистите"Терористи"няма да скрие престъпленията на Киевските предатели на Украйна,повтаря се Сирийския сценарий ,снайпери срещу правителството,немници,цялата контролирана медия заема позиция в полза на истинските терористи срещу правителството.
123
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опасявам се, че Обама ще свърши като Хитлер. Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата, ще бъде издигнат паметник на Путин.
122
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
150, ти добре ли си, приятел? Или си само бот?
121
1
 
14
 
! Отговори
,. преди 10 години
А възхваляващия с големи букви Турчинов-топ предател на Украйна не иска свобода за страната но робство.Комунизмът падна в Русия и Путин се бори за спасението на човечеството и за запазване на Божия ред ,крещенето"комунисти!"е само парола за омраза към християнството,не че няма останки от комунисти,но те са навсякъде.
120
0
 
0
 
! Отговори
teen преди 10 години
tовa със шутовете е зa бичът трон
119
8
 
5
 
! Отговори
; преди 10 години
...'Бащата на украинският президент Александър Турчинов е служил в нацистката армия през ......Това обяснява яростната му антируска политика.".....Стига сте дрънкали глупости бе,обяснявало..Хитлер се е борил срещу болшевизма и се е изправил срещу унищожението на Европа(която се унищожи сега за съжаление) ане защото бил мразел руснаците.Сега е друга историческа обстановка и Турчинов и компанията му работят за ционистки интереси.
118
1
 
0
 
! Отговори
teen преди 10 години
takiva goveda kato teбе бързо пaдaт, после им дaвaм шутове у глaвaтa, много мили стaвaт после
117
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами гнусното е че овъглените трупове са на техни сънародници от Одеса а те си мислят че са изгорили живи руски диверсанти. Гнусно е правителството на Украйна което е зомбирало до такава степен гражданите се че се наслаждават как са изгорили живо човешко същество.
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей сега който закара няколко камиона с калашници и патрони в Отеса - големи пари ще направи.