Уволниха началника на милицията в Одеска област

Кремъл: Нито Русия, нито друг ще убеди хората в Югоизточна Украйна да се разоръжат
Обновена: 3 май 2014 12:48 | 3 май 2014 12:48, Веселина Йорданова
256
Уволниха началника на милицията в Одеска област
Снимка: Ройтерс

Началникът на Главното управление на милицията в Одеска област Пьотр Луцюк е уволнен и срещу него започва служебно разследване, съобщи пресслужбата на вътрешното министерство на Украйна, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"След петъчните събития в Одеса е уволнен началникът на областната милиция. След сблъсъци и пожар в Дома на профсъюзите в Одеса загинаха 42 души, 125 са ранени и приети в болница. Сред ранените има 21 милиционери", се казва в изявлението.

В Одеса е обявен тридневен траур. От днес до 5 май ще бъдат спуснати наполовина украинското знаме и знамето на Одеса от сградите на държавни ведомства.

След трагичните събития в Одеса, за Русия или която и да било друга страна ще бъде практически невъзможно да убеди хората в югоизточната част на Украйна да се разоръжат, защото има пряка заплаха за живота им.

Изявлението беше направено пред медиите от говорителя на руското президентство Дмитрий Песков, предаде ИТАР-ТАСС.

"От този момент Русия фактически загуби своето влияние над тези хора, защото ще бъде невъзможно да бъдат убедени да се разоръжат при наличието на пряка заплаха за живота им", заяви той.

По думите му в такива условия това не е по силите на нито една страна. В Одеса "невъоръжени хора бяха изгорени живи", подчерта Песков.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: одесаУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
18
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 9 години
Турчинов е истинския украинец--воюващ за свободата на Украйна!!!НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ОЧЕРНИТЕ ТУРЧИНОВ , ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИЕР!!РУСКИТЕ БОЛШЕВИКИ --СА ИСТИНСКИТЕ УБИЙЦИ В УКРАЙНА!!ПУТИНСВОБОДА НА УКРАЙНА!!!
114
23
 
4
 
! Отговори
ХА,ХАААА ...Е КАК... преди 9 години
КОЕ МУ Е ГНУСНОТО ,БЕ...НА ТОВА ДА СЕ СНИМАШ С УБИТИТЕ РУСКИ ДИВЕРСАНТИ НА РУСИЯ, ли....??ТОВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА ВСЕКИ "РУСКИ ОСВОБОДИТЕЛ"--ПРИ ОПИТ ЗА ВРЪЩАНЕ НА БОЛШЕВИШКАТА *** НА ВЛАСТ!!ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА УКРАЙНА!!!
113
7
 
2
 
! Отговори
teen преди 9 години
до тинa рaзпaсaнaтa кукa не е Европa, a ти ma. оня путин дa внимaвa в кaртинкaтa
112
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В руските сайтове може да се гледа видео как щурмоваците от десен сектор са снимат за спомен с обгорелите тушове на сънародниците си. Гнусно. Поне да бяха руски диверсанти както твърди украинската пропаганда бих го разбрал макар да не го оправдавам. А то Одеската полиция до сега е разпознала в труповете само украинци от Одеса. Тея щурмоваци не са хора а ***.
111
1
 
18
 
! Отговори
бавар преди 9 години
да изгориш 40 души ,ей така в някоя друга държава ,например в ЕС.отиват си правителства ,парламенти ,и маса народ в затвора.масовиъте вълнения ще са страшни.
110
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинското правителство раздава оръжие на десен сектор и е включило цялата пропагандна машина да ги убеди че протестиращите в източна Украйна не са украинци а руски спец части. За хората от десен сектор те са изгорили руски диверсанти и никой не може да ги убеди в обратното въпреки че полицията разпозна до сега в жертвите само украинци от Одеса. За всичко това е виновно марионетното правителство в Киев а те прехвърлят вината на шефа на полицията. Какво може да направи срещу въоръжени фашисти?
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе незнам кой крив кой прав, ама България трябва да спре издаването на визи за летния сезон за руснаци и украйнци, ако не искаме да стане некой масов бой с непредвидими последици по нашето черноморие в разгара на сезона
108
3
 
14
 
! Отговори
До EU citizen: преди 9 години
"Запада не се бърка в работите на другите държави и не финансира терористи за разлика от Русия..." В тази връзка да кажеш /пардон- напишеш/ нещо за визитите в Киев на шефа на ЦРУ,на г-н Байдън, на г-жа Аштън, които доколкото ми е известно хич не са руски граждани или представители на Кремъл?! Мога и още примери да изброя за "ненамесата" на Запада във вътрешните работи на други суверенни държави, но няма да ми стигне цяло денонощие за това!
107
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тука пак се е сбрал целия информационен отдел на руското посолство, какви сте ми смешници
106
3
 
16
 
! Отговори
Tina преди 9 години
След този грозен нечовешки акт, нищо не може да спре разцеплението на Украйна. Европа е разпасана ку.чка - бзпътна, безсилна, без достойнство и без справедливост. Организацията за мир въобще не е за мир. Путин да действа както знае, да помогне на хората и да ги спаси от дивашката и зверска простотия на майдановци.
105
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес.бг, прекратете това проруски оценяване на коментарите с по десет гласа на Веднаж, или вие го правите?
104
0
 
11
 
! Отговори
до Евро-Марсиянеца преди 9 години
До EU citizenТи навярно току-що пристигаш от Марс.Щом пишеш такива глупости--друго обяснение няма.
103
1
 
2
 
! Отговори
hellfire преди 9 години
Ако не сте забелязали в сблъсъците на 02.05 Одеса един от клиповете има Някакъв увил се с БЪЛГАРСКИЯ ГЛАГ!!!!!!https://youtube/watch?v=1Ig1lYUq8ZA
102
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До BulgataniВ Българирия това няма как да се случи, просто защото полицията и пожарникарите ни, не се състои от 90 % пияни руснаци, както е в Одеса
101
1
 
21
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Защо нито една българска медия не пише да сега, че преди час "Десен сектор" запали Българския културен център в Одеса. СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА."Противостояния в Одессе: горит Болгарский культурный центр" !
100
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво говори този песков? Това е гнусна червена пропаганда. Та нали именно разоръжаването на сепаратистите начинът да се избегнат кръвопролитията. Много са мръсни ***, способни са да нарекат черното бяло, щом е за собствените им цели. Мръсни и долни комунистически ***....да си отидат час по-скоро от власт и в Русия им пожелавам.
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ямериканските *** и представа си нямат до какво може да доведе тяхната омраза при това присадена от СМИ.Когато го осъзнаят ще бъде късно, заигравката с етнически отенък винаги води до реки от кръв. До края на годината от 40млн могат да се стопят до 4млн.
98
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***..н мълчи зaщото оновa нa Обaмa му е в ....! те зaтовa мълчи
97
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСКИТЕ МAДA ФAКЪРС СA ВПРЕГНAЛИ ЦЕЛИЯ СИ AГЕНТУРЕН КОНТИНГЕНТ В ОПИТA ИМ ДA РAЗКЪСAТ УКРAЙНA.
96
3
 
23
 
! Отговори
киро преди 9 години
Една американска *** твърди, че убийствата в Одеса е дело на Русия?! Тази *** няма как да оправдае убийствата и обвинява други - доста долно същество е тази ***. По- важното е, че след убийствата в Одеса извършени от Десен сектор, вече няма как да се говори за примирие. Рано или късно най-вероятно ще има реванш насочен срещу десен сектор. И така до края на вета, ако не се чуе желанието на хората в Украйна за самоопределение.