Обама се пошегува с Путин

Президентът показа хумора си на среща с журналисти
Обновена: 4 май 2014 14:32 | 4 май 2014 09:03,
177
Обама се пошегува с Путин
Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама се пошегува относно руския си колега Владимир Путин, както и по вътрешнополитически теми по време на традиционната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Обама шеговито прикани американският политик Майк Хъкаби и американският телевизионен водещ Шон Ханити да престанат да говорят непрекъснато за онези снимки, на които руският президент се вижда разголен до кръста. После Обама отдели няколко шеги на проблемите с интернет сайта за регистриране за здравна осигуровка съгласно закона за здравната реформа.

Президентът не пропусна да се пошегува и с твърденията на опозицията, че бил роден извън САЩ. Тук той заговори за своя евентуален приемник в Белия дом и каза, че за републиканците ще бъде трудно да докажат, че Хилари Клинтън е родена в Кения.

Обама се пошегува и с пространното отразяване от страна на Си Ен Ен на издирването на малайзийския самолет, като посочи, че той е трябвало до отиде в Малайзия по време на азиатската си обиколка, за да получи също толкова пространно отразяване.

Президентът атакува и републиканците в Конгреса, заради това че блокират опитите му да увеличи минималната заплата, предаде Ройтерс. "Ако искате да получавате пари, за да не работите нищо, то тогава трябва да се кандидатирате за Конгреса", посочи на шега президентът.

Той се пошегува и с ниския си рейтинг, като каза, че дъщеря му Саша е избрала не него, а Бил Клинтън за съветник за избор на кариера.

На вечерята в хотел Хилтън Обама беше придружаван от съпругата си Мишел. Сред знаменитостите, които бяха поканени, се открояваха актьорите Робърт де Ниро, Лупита Нионго, Даян Лейн и София Вергара.

Хит на вечерята беше пародийно видео, показващо първата дама загрижена за здравословното хранене, да души тайно сладолед в кухнята на Белия дом, лидерката на малцинството в Камарата на представителите Нанси Пелоси да си прави татуровка, и председателят на Камарата на представителите Джон Бейнър да се измъква от официална вечеря, за да гледа в кабинета си клипче с панди, посочва Ройтерс.

По традиция вечерята с кореспондентите е повод за президентите да демонстрират чувството си за хумор или липсата на такова, припомня британският в. "Индипендънт". На вечерята журналисти са награждавани за отразяване на работата на Белия дом.

Асоциацията на кореспондентите в Белия дом тази година навършва 100 години.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
10
 
7
 
! Отговори
и аз преди 9 години
сигурен съм,че повечето от "умните" писачи до тук имат приятели,пък и роднини "избягали в САЩ. Че защо ли пък не се връщат,а избират да живеят в загиваща страна?И ако толкова обичате Путин защо не си пращате челядта на изток?Проблемът е,че много хора у нас обичат Русия ,но това не значи същите тези хора обичат Путин.САЩ е призната първа сила - иза доро,и за лошо заслужава уважение.Обама - също.Путин - тоже!
93
3
 
22
 
! Отговори
Христомир Илиев преди 9 години
Избраха те отново за президент защото обеща на частните производители на оръжие, че ще поръчваш оръжие с народни пари .Сега се чудиш къде да отвориш война за да забиеш американски войници да раздават демокрация с автомат .Защо не си гледаш безработните и половината от американското население, което живее в затвори . Остави славяните намира, за едни пари ще умориш Украйна .Русия няма да се даде лесно и много ще я подкрепим чернилко .
92
1
 
19
 
! Отговори
ььь преди 9 години
99 нещо си се объркал, щом бойците от правия сектор наричаш руски ултраси. Те са същите от Майдана със специалитет ***, отявлени фашисти. Защо не се съгласят на референдум? Ами защото ги е страх , че резултатът ще е като в Крим. Крим доброволно , с мнозинство се присъедини към Русия. И не е анексиран. Справка "анексия".
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барако Кухара Украйна да не бара.Шегичка, маймун - лошо нема.Monkey, monkey. Хаха.Хахаха.
90
0
 
14
 
! Отговори
Фкю преди 9 години
Обонго шегаджия....
89
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шегува ли се, за да се държи сериозно - след време ще видим. Може би просто му е куха главата и затова САЩ медиите го изкарват шеговит, за да не се налага да покажат истината - президента им е ***.Да не забравяме все пак, че по същите тези медии преди няколко месеца излезна и съпругата му облечена като пате в американска детска градина и танцуваше и се хилеше като ***.Така че дали Обамата е клоун или шегаджия - въпрос на възгледи.За мен е позьорче за пред медиите.
88
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
99. Не е легитимно !Затова ще има избори да чуят народа !Част от народа иска да бъде чут още сега и го изгарят !
87
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е тези групички от по стотина руски ултраси в Одеса и други градове да не предизвикват напрежение и да уважават легитимното украинско правителство, така както е в България
86
2
 
22
 
! Отговори
Сталин преди 9 години
Хм, че той голям шегаджия бил Обама? Ей така в шеги и закачки американците само вчера сигурно са затрили поне 1000 души по света. Хахаха....
85
1
 
20
 
! Отговори
Шега преди 9 години
Какво ли би казал Путин , ако се пошегува с Обама ?
84
2
 
20
 
! Отговори
брикет преди 9 години
С лъжи и манипулация на общественоо мнение се опитва да вдигне рейтинга си.Дори шегите му са *** и няма на какво да се смее човек.Визията му поражда повече смях, отколкото опита му за хумор
83
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че коя е Обама та да се шегува с Путин?
82
1
 
13
 
! Отговори
Виц преди 9 години
Започнал мюсюлманинът Обама да се моли на аллах, да му помогне срещу Русия и Християнството, но аллах не го чул, защото много други мюсюлмански маймуни му се молели с виене да станат имигранти в някоя от развитите християнски държави - в мюсюлманските се живее зле...
81
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 9 години
78 това, което виждаш /минусите/ ми вдъхва надежда , че все пак преобладават трезвомислещите хора, за които човешките ценности са приоритет. Твоите американци са доказали, че не държат на човешкия живот. Те и своите не жалят и никой не казва колко са загиналите в районите, където правят ядрени изпитания и добиват шистов газ. А за нас не ги е еня. Важно е някой да купува оръжията им. Хора Америка отдавна не е демокрация. Всички идващи от там го потвърждават. Мислете и не повтаряйте като папагали.
80
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ МАЙТАП Е ОБАМА-ГОЛ. ПО ГОЛЕМА ХУМОРЕСКА ОТ ТОВА - ЗДРАВЕ МУ КАЖИ:))))
79
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
На този му стана весело като запалиха проруските активисти в Одеса... едно време и Хитлер се е шегувал като са изгаряли концлагеристите....
78
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДобринЗа ваше сведение,малко инфо-по повод Харвард.Намерете в нета Харварският проект-той е разработен по поръчка на ЦРУ.Когато го прочетете,и разберете "как трябва да се унищожават славяните и православните источни народи"--тогава би трябвало,да промените мнението си.За идеологическа основа е взето"отношението на Османската Империя към РОБИТЕ СИ" и исказването на първият шеф на ЦРУ --Алън Дълес през 1947 год.
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя го номинирам за Оскар !Цялата ситуация не е хумористична, а отвратителна !
76
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Той се пошегува и с ниския си рейтинг, като каза, че дъщеря му Саша е избрала не него, а Бил Клинтън за съветник за избор на кариера."Ех, че "смешно", направо се "превивам" от смях, ама сигурно на Обама му е най-смешно, че собствения му народ не го бръсне за слива. Нищои чудно рейтинга му да падне още след тези "шеги".
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен77-78--Това че пишеш и сам си отговаряш,говори много лошо за теб...това е диагноза.А ако си наблюдателен-не е само групичка....а 85% от пишештите тук.Отиди и в други форуми и ще видиш същият резултат.