Путин ще награди журналисти за обективно отразяване

300 души с ордени заради събитията в Крим
Обновена: 5 май 2014 12:58 | 5 май 2014 12:41,
168
Путин ще награди журналисти за обективно отразяване
Снимка: Reuters

Повече от 300 представители на медии в Русия ще получат ордени и медали за "обективно отразяване на събитията в Крим", съобщава днес в. "Ведомости", цитиран от Интерфакс.

Съответният указ с номер 269 е бил подписан от президента на Русия Владимир Путин на 22 април, но публично не е било съобщено за него. В раздела "Документи" на официалния сайт на Кремъл той не е бил публикуван.

Общо с ордени и медали ще бъдат наградени повече от 300 души, сред които около 90 кореспонденти. По данни на източника на "Ведомости", около стотина наградени работят в държавната радиотелевизионна компания ВГТРК, повече от 60 - в "Первий канал", по няколко десетки - в телевизиите НТВ и Russia Тoday и в холдинга LifeNews.

Най-високо Путин оценил заслугите на генералния директор на НТВ Владимир Кулистиков - той е награден с орден "За заслуги пред Отечеството" втора степен. В същото време главният редактор на агенция "Росия севодня" Маргарита Симонян, главният редакторна "Комсомолская правда" Владимир Сунгоркин, ръководителите на "Роскомнадзор" Александър Жаров и на Руската телевизионна и радиоразпръсквателна мрежа Андрей Романченко и първият заместник-генерален директор на ВГТРК Антон Златополски ще получат орден "За заслуги пред Отечеството" четвърта степени.

Отбелязани са също заслугите на генералния директор на холдинга LifeNews Арам Габрелянов, първия зам.- генерален директор на ИТАР-ТАСС Михаил Гусман и главния редактор на службата за информация в НТВ Татяня Миткова - всички те са отличени с "Почетен орден".

Телевизионният водещ Владимир Соловьов е награден с орден "Александър Невски", а водещите от телевизия "Роския" Андрей Кондрашов и Ернест Мацкявичус - "Орден на дружбата". Сред награждените са също Ирада Зейналова ("Первий канал"), Аркадий Мамонтов и Борис Корчевников ("Россия"), Александр Самохвалов (РЕН ТВ).

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
7
 
! Отговори
ЦвЦв преди 9 години
Вечна дружба между Северна Корея,Раша,Куба,Венецуела.Скоро време партайгеносе Путин ще връчва офицерски звания и ще награждава проявили се камаради от останалите страни от клуба им в борбата срещу всички останали империалисти вкл Балгерия.
78
3
 
19
 
! Отговори
Подигравка преди 9 години
Тази новина звучи, като все едно Мис България връчи награда за най-обективно жури при избиране на миски :)))
77
4
 
15
 
! Отговори
хах преди 9 години
абсолютен ***!
76
14
 
9
 
! Отговори
ТАНГРА преди 9 години
УСПЕХ ВЛАДИМИР,БЪЛГАРИТЕ СА СЪС РУСИЯ ,ВЪПРЕКИ ПРОДАЖНОТО НИ МИЖАВО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО СЛУЖИ НА МАСОНОЕВРЕЙСКИ ИЗВРАТЕНЯЦИ,БЪЛГАРИТЕ СА СЪС И ЗА РУСИЯ
75
6
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
До всички подръжници на политиката на Путин! Моля обърнете си паричките дето ви плащат да пишете по форумите в рублички. Така ще му помогнете повече на вашия "вожд".
74
10
 
10
 
! Отговори
абе..... преди 9 години
Седнали да съдят Путин,че награждава журналисти-граждани на Русия!?!?!? А сега към вас въпрос---Как приехте новината,че президента на България награди шефа на НАТО със орден Стара Планина??? Тия журналисти поне са работили в интерес на страната си.....а шефа на НАТО???? За какъв получава български орден??? За това че демократично избива мильони по-света?!?!?!
73
2
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ТОЙ МНОГО ДОБРЕ НАГРАДИ ПРЕДИ ВРЕМЕ ЖУРНАЛИСТКАТА ПОЛИТКОВСКАЯ
72
0
 
7
 
! Отговори
99 от 101 преди 9 години
Така е.Следете с каква скорост си теглят парите от банките обикновените рашани-1.6_2.0 млн евро на час.Брокерите и строителните играчи в Белгаристан Туркестан и др места ще направят пачка-очаквайте раздвижване на имотния пазар.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6A GI NAGRADI DRUGARQ PUTIN KATO POLITOVSKAQ
70
3
 
11
 
! Отговори
92ри преди 9 години
Да си ***, турчин или русин е съдба и не е срамно.Да си русофил или русофоб е лично убеждение и също не е срамно.Срамно е когато си *** т.е. путинофил,ама малко хора дето постват го осъзнават и не правят разликата между двете.
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 92 какви 50% са руско говорящи бре ти от името на кой говориш Стига ни бутахте към русия Те от русия бягат на запад вие се пишете по големи руснаци и от тях
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като бяхме с германците, бяхме българи, не славяни.Като бяхме с руснаците, бяхме славяни, не българи.После Желю ни направи франкофони.Извод: народ от ***.
67
1
 
4
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Днес,вие никога няма да получите български аналог на тази награда.Никога.Познайте защо.
66
5
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
РУНАЦИТЕ ЩЕ ГИ НАСТИГНЕ СЪЩОТО КАТО САЩ..ВСИЧКИ ЩЕ ГИ МРАЗЯТ..МРЪСНИ ***..ОТ КАДЕТО СА МОНАЛИ САМО МИЗАРИЯ СА И РАЗРУШЕНИЯ СА НОСИЛИ..
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политик да те награди за обективност?Егати пародията
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите сме патологични ***, проституираме даже когато няма нужда. Преди 9 Сеп 1944 - първи на германците, през комунизма - на СССР, след 10 Ное 1989 - вълна про-американизъм, но тя поне бързо отмина.Гледам историята на Третата българска държава - само проституция, и не само на управляващите, а и на народа, от царя до пъдаря. Как да съм горд, че съм българин, как?Горда ***?
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само в диктатурите политици награждават журналисти! Жалка картина...
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
80-"В България 50% са руско говорящи,т.е. руснаци.Другата половина са ***,помаци ,турци". Ти надмина по глупост Желю Желев, който обяви българите за франкофони.
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама награждава с указ американски журналисти за обективно отразяване на Н-ската война в Н-ската държава и бла-бла..... Малийй, това да си русофил е срамна работа. Да си руснак е съдба, но да си русофил е голям срам!
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това да не е някаква фалшива новина или се подиграват с нас?