Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна

Путин зове сепаратистите в Източна Украйна да отложат референдума
Обновена: 7 май 2014 20:36 | 7 май 2014 17:15, Веселина Йорданова
270
Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна
Владимир Путин. Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин каза, че Русия е оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Кризата в Украйна се развива по най-неблагоприятния сценарий и вината е на "организаторите на държавния преврат" в Киев, каза руският президент, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Путин каза, че кризата в Украйна може да бъде решена чрез пряк диалог между Киев и Югоизточна Украйна, предаде Ройтерс. Меркел е предложила това да стане чрез "кръгла маса", Русия е съгласна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Путин призова проруските сепаратисти в Източна Украйна да отложат планирания си за 11 май референдум по "декларацията за независимост" на самопровъзгласилата се Донецка народна република, предаде Франс прес.

"Призоваваме представителите на Югоизточна Украйна да отложат предвидения за 11 май референдум, за да се създадат необходимите за диалог условия", заяви Путин на пресконференция след срещата си с председателя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Дидие Буркхалтер.

Буркхалтер заяви от своя страна, че ОССЕ ще предложи в близките часове "пътна карта" за уреждане на кризата в Украйна, предаде Ройтерс.

"Пътната карта" на ОССЕ за Украйна се свежда до спиране на огъня, деескалация на напрежението, установяване на диалог и избори, каза Буркхалтер, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Пред журналисти вицепремиерът на Украйна Виталий Ярема съобщи, че в Украйна, особено в Одеска област, за 9 май пристигат екстремисти от Русия и контролираното от нея Приднестровие, предаде украинската държавна информационна агенция Укринформ.

"Знаем, че днес за източните и южните региони, особено за Одеска област, са изпратени групи от сепаратисти и екстремисти от Приднестровието и Руската федерация. Те ще предизвикват нещо по подобие на Одеската трагедия, но ние ще направим всичко възможно това да не се повтори", каза Ярема.

Според него се готвят провокации около честванията на Деня на победата - 9 май.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
7
 
8
 
! Отговори
Ime преди 10 години
NA Putin mu triabva oshte po silen pretekst za da vleze v Ukraina. Vsichko go e planiral i podgotvil za 9 Mai. Sled tova shte obvini celia Sviat kolko sa zestoki Ukraincite i triabva da pomogne na svoite synarodnici. Pazete se Ukraici da ne vi provokirat "Ruskite Bratushki", che posle shte peete zavinagi "Pust vsegda budet solnce"
158
20
 
10
 
! Отговори
SS преди 10 години
...а кога Кремъл ще оттегли въоръжените сили на Русия, които са на територията на чужда държава ,в случая - Украйна?
157
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин се стреми да спечели време ,понеже в Одеса нещо "заяде" и трябва да се поправи . Според неговият план ,Украйна трябва да се "отреже" от Черно море и по този начин да го превърни в "Руско езеро" .До сега корабите на НАТО имат право само на 10дневен престой в Черно море , но ако Украйна поиска защита от Нато ..........нещата се променят много .
156
4
 
13
 
! Отговори
rustam преди 10 години
СТО ДВЕСТА КИЛОМЕТРА НАЗАД И ПОСЛЕ ДВЕ ИЛИ ТРИ ХИЛЯДИ НАПРЕД
155
11
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Преговори с кого?1. В Одеса влязаха 500 въоръжени есесовци-майдановци от SS батальона Киев-1 (чернодрешковци), които тероризират и грабят местното православно население 2. Славянск се атакува от нови 500 въоръжени есесовци-майдановци от SS батальона Киев-2, избиват и грабят местното население 3. Фашистки танкове с десант от 500 въоръжени есесовци-майдановци от SS батальона Киев-3, избиват местното население в Мариупол 4. Нови 1 000 фашистки доброволци се тренират от ЦРУ инструктори да убиват ефикасно- Какви преговори? Нали властта им в Киев трябваше да
154
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До вчера нямаше войски по границата.Днес вече ги изтеглил.Кой ли му вярва?Те са отдавна вътре в Украйна,не под стой разбира се.
153
20
 
18
 
! Отговори
до 215 Боби преди 10 години
Боби, не се напъвай щи си докараш хемороиди. Най малко ме интересува руския БАТ и подготвените руски войски. Досега не съм чул и една истина от устата на руснак и русофил, така че нямам намерения да чета поредната порция руски лъжи. Истината е съвсем друга.НАТО не подтверждает информацию по отводу российских войск от границы с Украиной, несмотря на заверения президента России Владимира Путин
152
19
 
18
 
! Отговори
хестус преди 10 години
Като попитах :"кой му вярва вече на ****ин" , нямах предвид "макаците" !Тъпотията им ,ги изключва автоматично от класацията !
151
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна.Естествено това поредната руска лъжа, просто нахалника *** опитва да отложи с някой и друг ден санкциите, като разчита че през това време т.н. "сепаратисти", а всъщност платени руски агенти ще провалят окончателно изборите на 25.05 в Украйна.
150
23
 
14
 
! Отговори
хестус преди 10 години
И кой му вярва вече на Путин !?
149
0
 
13
 
! Отговори
Лисан преди 10 години
Василев, и днес ли си *** незадоволен?
148
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Путин им даде шах с пешката,западните не знаят какво става ""................................................................................................точно обратното драги ... Путин използва за свои цели сепаратистите и ги изостави !Колкото до такива като тебе - вие никога не можете да разберете какво става, затова винаги вие е отзад !
147
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 201"ЗА ПУТИН ! ЗА РОДИНУ ! АТАКА ПОБЕДА ! "Ko?
146
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"velika" Rusia klekna pred zapada :D
145
6
 
23
 
! Отговори
Garibaldi преди 10 години
Господа форумци не се напъвайте да опонирате на *** журналисти,политолози, коментатори в сутрешните блокове,платените социолози,които пишат тук в Днес БГ.Те си личат по минусите,които справедливо им слагате на постингите.Това са слугите на господарите на новия световен ред в България / демократи и русофоби /,и други чорбаджии и гангстери.Много ще Ви трият коментарите,затова не ги закачайте,не си заслужава тези нещастници да вредят на Вашето здраве.Няма да ги изброявам Вие знаете кои са! И блудкавиблогъри също!
144
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да не повярвам ;) Войната на Русия срещу Украйна ще започне средата на май!
143
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин им даде шах с пешката,западните не знаят какво става
142
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този започна да дава заден ход ХАХАХА
141
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 145И от кого се изплашка?
140
3
 
13
 
! Отговори
така го виждам преди 10 години
Русия и Германия са се разбрали: руснаците си връщат Крим, немците ще получат дял от металургичната индустрия в Донбас (когато му дойде времето), Путин печели време за да си качи спътниците (вчера един военен) понеже имаше диверсия при изстрелването на ракета натоварена с 4 наскоро; печели време и за организирането на новата финансова система с която ще ликвидира доларовата търговия на руски ресурси.Странно само щатите как го позволяват на германците...