Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна

Путин зове сепаратистите в Източна Украйна да отложат референдума
Обновена: 7 май 2014 20:36 | 7 май 2014 17:15, Веселина Йорданова
270
Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна
Владимир Путин. Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин каза, че Русия е оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Кризата в Украйна се развива по най-неблагоприятния сценарий и вината е на "организаторите на държавния преврат" в Киев, каза руският президент, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Путин каза, че кризата в Украйна може да бъде решена чрез пряк диалог между Киев и Югоизточна Украйна, предаде Ройтерс. Меркел е предложила това да стане чрез "кръгла маса", Русия е съгласна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Путин призова проруските сепаратисти в Източна Украйна да отложат планирания си за 11 май референдум по "декларацията за независимост" на самопровъзгласилата се Донецка народна република, предаде Франс прес.

"Призоваваме представителите на Югоизточна Украйна да отложат предвидения за 11 май референдум, за да се създадат необходимите за диалог условия", заяви Путин на пресконференция след срещата си с председателя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Дидие Буркхалтер.

Буркхалтер заяви от своя страна, че ОССЕ ще предложи в близките часове "пътна карта" за уреждане на кризата в Украйна, предаде Ройтерс.

"Пътната карта" на ОССЕ за Украйна се свежда до спиране на огъня, деескалация на напрежението, установяване на диалог и избори, каза Буркхалтер, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Пред журналисти вицепремиерът на Украйна Виталий Ярема съобщи, че в Украйна, особено в Одеска област, за 9 май пристигат екстремисти от Русия и контролираното от нея Приднестровие, предаде украинската държавна информационна агенция Укринформ.

"Знаем, че днес за източните и южните региони, особено за Одеска област, са изпратени групи от сепаратисти и екстремисти от Приднестровието и Руската федерация. Те ще предизвикват нещо по подобие на Одеската трагедия, но ние ще направим всичко възможно това да не се повтори", каза Ярема.

Според него се готвят провокации около честванията на Деня на победата - 9 май.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
7
 
5
 
! Отговори
1925 преди 10 години
БРАТЯ РУСОФИЛИДНЕС ВЪВ ФАБРИКАТА МИ ПРОСВЕТНА РАЗБРАХ КАК ТОчНО щЕ РАЗМАЖЕМ ФАшИСТКИЯ ФОРУМ ДНЕВНИКПОДГОТВЯМ ИСТИНСКО КЛАНЕ(ВИРТУАЛНО)ПОГОЛОВНА СЕчСЛЕД ТОВА ТОЗИ ФОРУМ щЕ СТАНЕ ПЛАТЕН КОЕТО ЩЕ Е КРАЯТ МУ
138
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНе намесвай безрасъдно симпатизанти на български партии в позициите за конфликта.Аз, например съм човек,който мрази комунистите и крадливите постъпки на тях или на когото и да е човек,но подкрепям Русия в този конфликт.Просто в Украйна под прикритието на думата демокрация се вършат безобразия срещу част от населението.
137
2
 
2
 
! Отговори
DA преди 10 години
DA
136
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zapali ogunq , a sega " otivaite si v kushti" ( koeto e pravilno) ,no ogunq shte tlee godini v suznanieto, ranite trudno zazdravqt.
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 180Малеййй, колко изтрещел народ има! Ти май имаш нужда от специализирана помощ!
134
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Взеха им Чехия,Полша и Унгария. Взеха им Литва,латвия и Естония. Взеха им Румъния и България. Взеха им Либия,Сирия,Афганистан и Ирак. Сега ще им вземат Украйна ......Накрая ще им вземат и Русия. Кремъл е пълен с *** ,дето си мислят ,че с газа могат да командват нещо..... Скоро от Русия ще остане само едно тресавище и концесионни територии на западните компании. Треторазрядна страна без никакво международно влияние. Нещо като бананова република ,ама вместо банани ,ще изнасят суровини.
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ФОН МАНЩАЙН 169Побъркан,стой долу,че лошо ти се пише!
132
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно забраната за визи на 5-6 човека около Путин фанаха Дикиш !Щото нали така казаха от Кремъл , 5-6 човека няма да могат да идат на шопинг в Европа.....Да ,ама Не ! Рублата се срина, милиарди долари се изнасят от Русия, Мастеркард и Виза вече не обслужват руски банки, Икономиката им е в рецесия, туристи в Крим няма, няма и купувачи на жилища в Сочи. Не мож се репчи на Западните финансисти ! Може ,ако си *** внезапно забогатаял руски мужик, дето си мисли ,че вече е голяма работа....
131
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 174Това е ход,които на САЩ няма да се хареса.Току виж се размине войната!
130
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Велик човек,велик държавник!
129
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин подкукороса хората в Източна Украйна и сега ги изоставя! Защо Крим може да е част от Русия, а Източна Украйна да не може?Безмислено умряха доста хора...
128
24
 
8
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Как няма да изтеглят войските си, като $1 започна да се обменя за два самосвала рубли.
127
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко че нямаме такъв велик ДЪРЖАВНИК като Путин. У нас само недоучили селски хитреци, които гледат само как да докопат до баницата и въобще не мислят за народа. Затова руснаците обичат Путин, а ние тук една шепа народ ще се самоизядем помежду си.
126
26
 
2
 
! Отговори
ФОН МАНЩАЙН преди 10 години
Рашия ще си намери майстора един ден--и този майстор ще са КОАЛИЦИЯ ОТ 15 ДЪРЖАВИ. КОИТО ЩЕ ПОМЕТАТ ТАЗИ ИЗКУСТВЕНА СЛАВЯНСКА СИБИРСКА СКИТСКА ПУСТИНЯ.И АТОМНИТЕ БОМБИ НЯМА ДА СПАСЯТ КРАДЛИВИТЕ СЛАВО-СИБИРЦИ.
125
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия и Европа съжителстваха векове наред, преди да се появи САЩ! И почнаха безобразията, Френски *** революции, Национално - освободителни движения и световни войни.Следователно, за да има по добър свят, тази пиратска държава отвъд океана трябва да я няма, както в романтичните времена на историята и света.
124
3
 
35
 
! Отговори
реалността преди 10 години
Русия се оттегля с Крим и половин Украйна за фенове. НАТО се оттегля с празни ръце, защото Крим е стратегически и вече е руски,ЕС се оттегля с фалираща държава и няколко милиона гладни гърла за хранене в редиците си, САЩ се оттегля с минус 5 милиарда долара и сринат имидж.П.П. А интересното тепърва предстои на кръглата маса между източна и западна Украйна.
123
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мен Русия ме радва най - малкото за това, че има поне една държава, която да каже ,,Не'' на самообявилите се за Истината надути и нагли западни физиономии.Същите, които Волен обвини в колонизаторска политика и че няма никаква полза от тях, а само идват да ни поучават са издути от нагло самочувствие бузи.Тук има една шайка, която се облагодетелства от слугинажа си на издутите бузи и ***.Представители на тази шайка тролят.
122
2
 
22
 
! Отговори
Ръц преди 10 години
До Анонимен 149Муаааахахаха! Я кажи кой ще осъди Русия за 185 млрд. долара? хахаха И кой и как ще наложи на Русия решение на когото и да нило? А, сетих се! Ще извикат Симеон Дянков да напляска Путин! хахаха!
121
2
 
20
 
! Отговори
до 149 преди 10 години
Ти луд ли си бе, човек - какви 185 млрд. Та то цяла Украйна, барабар с олигарсите си не струва и половината на тази сума. Вземете се образовайте малко, това гербаждиите. Не бъдете като вожда си Винету.
120
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха-ха-ха! Вече никой не мрънка за Крим! Само и само Путягин да не иска повече!