Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол

Киев: Това е "криминален фарс", финансиран от Кремъл
11 май 2014 14:50, Анисия Иванова
309
Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол
Снимка, архив Булфото

В референдума за самоопределение в източноукраинската Донецка област днес най-активно гласуват хората в Мариупол, съобщи украинският депутат Олег Царьов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Там има тълпи от хора пред избирателните секции", каза той. Мариупол е градът, където на 9 май украинските военни откриха огън от бойни машини по участниците в митинга за Деня на победата. Днес там погребват 20-те жертви, загинали от куршуми в празничния ден. Според Царьов, който е лидер на проруското движение "Югоизток", общият брой на жертвите е достигнал 40 души.

Още по темата

Според Ройтерс обаче опашките от гласуващи в Мариупол се  дължат на факта, че в половинмилионния град са разкрити само осем избирателни секции.

Киев определи днешния референдум за самоопределение в Източна Украйна като "криминален фарс", финансиран от Кремъл, предаде Франс прес.

"Референдумът от 11 май, насърчен, организиран и финансиран от Кремъл, няма юридическа сила и ще бъде без правни последици за териториалната цялост на Украйна", се казва в декларация на украинското външно министерство. Добавя се, че организаторите на този "престъпен фарс" са нарушили конституцията и законите на страната.

 Един военен е бил ранен при престрелка в град Славянск в  източноукраинската Донецка област през изминалата нощ, съобщи РИА Новости, цитирайки украинското военно министерство. Той е украинец, пострадал от минометен обстрел край тв кулата на Славянск. Оказана му е първа медицинска помощ.

В дена на референдума за самоопределение, обявен от местните проруски сепаратистки власти, градът осъмна блокиран от украинските сили за сигурност, чуваха се взривове и интензивна стрелба. Според АП напрежение се усещало и в пристанищния град  Мариупол на Азовско море, където в сблъсъци в петък загинаха  най-малко 7 души.

Към сутринта обаче стрелбите в Славянск стихнали. Според самообявилия се за кмет Вячеслав Пономарьов проруското опълчение в града успяло да избегне загуби след новите престрелки.

Съобщения за спорадични сблъсъци има от много места , но като цяло обстановката в началото на деня бе спокойна, съобщава АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
25
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕФЕРЕНДУМА Е ВИСША ФОРМА НА ДОВЕРИЕ А НЕ РАЗНИТЕ МУ МАЙДАНОВЦИ ПРОВЪЗГЛАСЕНИ ЗА УПРАВНИЦИ САМО ЗА ЕДНА НОЩ ОТ САЩ И ЕС.. БРАВО НА ДОНЕЦ.
189
17
 
25
 
! Отговори
БГто преди 9 години
Долу комунизма, долу убийците
188
29
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Киев: Това е "криминален фарс", финансиран от КремълА как беше избрано правителството на Яценюк.След окървавен протестна след "приятелски" огън и последвал преврат,на Майдана с вдигане на ръка от "протестиращите" след обявяване на имената.Парламента заседаваше и приемаше "правилните" решения под дулата на "Десен сектор" отвън..Супер демократично и законно.В Украйна всичко се обърна наопаки след активната всестранна помощ на САЩ.
187
28
 
29
 
! Отговори
se преди 9 години
Браво на руснаците!Изградете нова държава и вървете напред.Украинската мафия е загърбете и забравете!Успех товарищи !
186
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно време хората са ходили с потури,ама са имали маду*и !А сега ходят с дънки и имат дрънки ...Всеки човек борещ се за свободата си не ще умре в нашите сърца!Свобода или СМЪРТ !В РУСИЯ съм!
185
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО ВСИЧКИ !!!Баце, смени дилъра! С кого ще останеш в България? С бат' Сали от Столипиново ли? И кой ще ви работи за социалните? А няма да има и кой да ви изкупува джилезуту! *** сополив!
184
17
 
21
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Бай, бай Украйна, нали знаете поговорките: "Който нож вади, от нож умира", "Като не щеш мира, на ти секира". В Киев явно не са ги чували!
183
16
 
7
 
! Отговори
СССРиНРБ преди 9 години
Пък Вуйчо ми с ЛАДА на 50години изпреварва БМВ-та и се смее!-Гледай ги бе, немогат да карат...Оказа се прав...смях!Невероятно, но факт!На СЕЛЯНИТЕ градското шофиране им куца...
182
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ви питам аз вас *** които мразите Руснаците,,кой ни храни лятото ,,че ако ги няма руските туристи България ще умре ,,да не би да имаме работеща икономика??добре че дойдоха руснаци и изкупиха апартаментите по морето,,че имаше работа за всички хора които работеха в строителния сектор,,А сега да ви видим когато спрат да идват от къде доходи и пари??Ще секнат и ресторанти и всичко,,но *** ще си останат
181
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аваков, украинския Цветанов, нагло лъга за Мариупол.Там щурмовите отряди на хунтата /гвардията престъпници/, а не украинската армия стреляха по хората.Разтуриха и местната милиция, защото не действала както те искат.Убиха и началника на милицията, отказал да изпълнява престъпните им заповеди.
180
7
 
2
 
! Отговори
Salajadin преди 9 години
До ДО ВСИЧКИ !!!PO ZDRAVOSLOVNO ZA NARODA NI E DA VIKACHIM FAITONA HORA KATO TEB NA MEZDUKONTINENTALNA RUSKA RAKETA I DA VI IZSTRELIAME DO CHOVEKOPODOBNATA MUNAVIZI NE VI TRIABVAT,SHTE BADE RADOSTNA IZNENADA ZA KENIECA
179
1
 
15
 
! Отговори
язвичката преди 9 години
пич причисляваш към европа цяла група други държави реалноста е че европа е фалирала общност зарината от емигранти от цял святводят се европеици ,но някои може ли да каже колко са черните французи или *** аиде по леко да го кажаистината е в азиатската общносттам има ред,дисциплина,производителност и страшна конкурентности ако трябва да избирам между европеиски и азиатски съюз:))))едните са просяците,другите са търговците които ги хранят:)
178
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските стоки са здрави имам неща от СССР и са като нови работят по добре от сегашните аса на 25 години електродвигатели,трансформатори и други стоки!А сега отивам в магазина за 5крушки и след 5минути изгорели поне три ОСРАМ качественобир ти правят на всеки 5минути по 5лева!
177
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като е толкова лош Хитлер, защо Сталин си подели с него Полша?
176
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Русия ме привличала и с какво.Все едно *** пита Марица защо не тече към Тихия океан, а тръгнала към това никакво море.Ами, защото е Марица, *** и си тече, където Господ е рекъл!
175
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои си мечтаят да са роби на СССР, все още.Ами умря тя тая.Вчера видях един дядка на една спирка четеше в. "Работническо дело" и си помислих, че този сбръчкан едва дишащ човек е олицетворение на комунизма.
174
30
 
4
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ !!! преди 9 години
Защо не ни освободите от присъствието си и не отидете да живеете в Русия нещастници с нещастници.Всички вие дето пишете глупости по форумите, ако ви натоварим на кораби и ви стоварим в Крим, тогава България ще стане една по-добра и хубава страна за живеене. Руски *** с *** -- за пари сте готови на всичко!!!
173
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее Русия - Украйна е само част от нея
172
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой желае да слуша песните на Муслим Мутумаев ? Отговор ПутинофилитеКой желае да гледа Руски филми или Руска телевизия ? Отговор Путинофилите---Явно представа си нямаш от Руската култура. Като оставим настрана музиката, театъра и балета които са признати от целия свят, руските филми са много по стойностни от холивудските ***.
171
4
 
2
 
! Отговори
до язвичката преди 9 години
Въпросът беше "руски ли са"?