Проруски сепаратисти убиха шестима от засада в Краматорск

Киев ще разследва убийствата в Одеса
13 май 2014 18:58,
98
Проруски сепаратисти убиха шестима от засада в Краматорск
Източник: Reuters

Шестима украински военнослужещи са били убити и 8 - ранени, при засада днес край източния град Краматорск, съобщи министерството на отбраната в изявление, цитирано от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Колона украинска военна бронирана техника била нападната от най-малко 30 проруски сепаратисти с гранатомети и автоматични оръжия. Засадата била устроена близо до мост край Краматорск. Двама украински военни били убити, когато нападателите уцелили брониран автомобил. Други четирима загинали при последвалата престрелка.

Още по темата

Краматорск се намира в източната украинска Донецка област, която обяви вчера независимост от Украйна в съответствие с резултатите от произведен в неделя референдум, който бе организиран от проруските сепаратисти и не бе признат от централната власт в Киев и Запада.

Междувременно днес депутатите от украинската Върховна рада гласуваха решение за създаване на временна специална комисия за разследване на фактите около масовите убийства на мирни граждани в Одеса, Мариупол (Донецка област) и Красноармейск (Луганска област), а също така и в други градове в Южна и Източна Украйна.

Решението бе прието с 263 гласа при 226 необходими, съобщи ИТАР-ТАСС.

За шеф на комисията е предложен одеският депутат от Партията на регионите Антон Кисе. На комисията е отреден срок от два месеца да изпълни задачата си. Тя трябва да представи отчета си за извършената работа на пленарно заседание на парламента не по-късно от 15 юни.

Според пояснителна записка към решението в Одеса по време на масовите безредици и по време на пожара в Дома на профсъюзите на 2 май са загинали 48 души, а над 200 души са пострадали. В Мариупол на 9 май са загинали 9 души и 42-ма са ранени. В Красноармейск според авторите на проекта за решението са убити двама души.

Редица политици вече казаха, че киевските власти съзнателно занижават броя на жертвите в Одеса, които може да са 116 души, отбелязва ИТАР-ТАСС. А депутатът от Радата Олег Царьов съобщи, че в Мариупол са убити не по-малко от 40 души.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
16
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
эти мерзавцы превратили нашу страну в колонию Запада. В Киеве управляют американские "комиссары", по им указаниям развязана гражданская война. Не последнюю роль в ней играют иностранные наемники, завезенные в страну с одобрения хунты. Речь идет об оккупации Украины. Причем не выдуманной российской, а о самой настоящей. Эти оккупанты убивают наших граждан. С изменниками Украины мы не будем церемониться. И нам абсолютно безразлично, какова будет реакция Запада на ликвидацию их ставленников и их агентов.
62
1
 
11
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
- Каким вы видите будущее Украины?-Его определит главный субъект власти народ. Но думаю, что наилучший вариант для нашей страны тесный союз с Россией и Белоруссией, в виде конфедерации. Следует помнить, что украинская государственность возникла именно в рамках и благодаря российской державе. Мы часть великого русского мира, русской цивилизации и русской культуры. Отрицание этого самоубийство для Украины, что мы видим на нынешнем примере. Ведь отказаться от своей русской части, это все равно, что разрубить себя пополам.- Какова судьба хунты и нацистских главарей?- Уже сейчас
61
2
 
6
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
формирований. Для чего создана ваша армия?- Формирований, действительно, много, гораздо больше, чем должно быть. Но проблема в том, что нет ни одного, которое бы отстаивало интересы Украины. Увы, это так. Армия Юго-Востока отстаивает интересы жителей восточных областей, провозгласивших свой суверенитет. Они подчеркнуто избегают слова Украина, украинский. И это понятно: это русские области, взявшие курс на воссоединение со своей большой Родиной, и интересы Украины их не особенно волнуют. Те же многочисленные формирования, которые много говорят о защите Украины, "национальная гвардия", раз
60
3
 
5
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Армия освободителей Украины30.04.2014 - 16:32На арене гражданской войны на Украине может появиться новая, никем не ожидаемая сила. В самое ближайшее время в бой вступят подразделения Украинской народно-освободительной армии (УНОА), чье формирование подходит к концу.Нашему корреспонденту удалось встретится с ее представителем, рассказавшем о причинах ее создания и ближайших целях ее командования. Согласно договоренности, сделавшей возможным это интервью, мы не можем сообщить ни имени, этого человека, ни места, где произошла эта встреча.- Сегодня на Украине множество вооруженных фо
59
2
 
0
 
! Отговори
TIMOFEI преди 10 години
До Божо AMIN
58
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо на САЩ и ЕС толкова загрижени за Украйна, въпреки факта, че Украйна не е членка на ЕС и НАТО? Защо? Само защото те имат много сериозни икономически и военни интереси на границата с Русия. Нищо повече! Забравете за демокрация!
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bulgaria , kakto v onezi vremena , ima nujda ot STEFAN STAMBOLOV.
56
11
 
5
 
! Отговори
Божо преди 10 години
България да си поиска българите от Австралия и българите от Соломоновите острови !!! Англия да си върне Индия и Пакистан, а Испания да си върне Перу и Чили, защото това е стара испанска земя !!! Между другото Крим е бил български по Кубратово време !!! Гадни антибългари, това човече, путин ще доведе огромни страдания не само на собствените си поданици !!!!
55
1
 
16
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
До анонимен 48Човече украинците нищо лошо не са сторили на руснаците, аз чета много по история.Виж бандеровци-да. Но те са били ***, при това в редовете им е имало не само украински граждани от Галиция, но и руснаци,азери,казахи и много други.Да ядрото е от Галиция/Западна Украйна/, но да не хвърляме петно върху народа на Украйна.
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставете ги да се оправят, да мислим ние как ще се оправим с нашите ***. Българския социален закон ги въди като въшки, а пораснат ли се превръщат в кърлежи които цял живот ще ни пият кръвта, нашата и на нашите деца
53
11
 
3
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
До До Божо АМИ ТОЙ Е ДОСТОЕН ДА СИ ИСКА УНГАРЦИТЕ ЗАЩО ТОВА НЕГО ПРАВИ И РОСЕН НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ДА СИ ИСКА БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ.УНГАРЦЦИ БЪЛГАРИ РУСНАЦИ ГАГАУЗИ ТАТАРИ ГЪРЦИ НЕМЦИ АРМЕНЦИ ЧИЧЕНЦИ ЕВРЕЙ А УКРАЙНЦИТЕ ТОГАВА СА МНОГО МАЛКО.ВЪВ ИСТОРИЯТА ЗА ТАКАВА ДЪРЖАВА НЕ Е ИМАЛА .БЕШЕ ОТ СЪЗДВАНЕТИ СИ КИЕВСКА РУС
52
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормално е, в рамките на контратерористичната операция. Както каза вчера един 'управник' от Киев: това не са мирни граждани, щом са въоръжени, значи са терористи, а какво става с терористите - ами убиват ги.
51
17
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Украинския народ, не е глупавПърви бе Наполеон:- Руснаците не се бият честно бие ни народа имВтори бе Хитлер:- Руснаците не се бият честно бие ни народа имДнес в Украйна бандеровските ФАШИСТИ, тренирани от ЦРУ в Полша и Литва и трупали боен опит в Сирия, реват и се оплакват: Народа на Домбас ни бие-е-ее Помо-о-ощ от НАТО и САЩ- СОБСТВЕНИЯТ НИ НАРОД НИ.. БИЕ-Е-Е-ЕЯвно украинският народ бързо и САМ ще натирите фашистите-превратаджии.https://youtube/watch?v=Fs1BsfWMmpA&feature=youtu.be.
50
12
 
11
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
До Анонимен (48):Като говориш за зверствата на украинците, барем да беше споменал за зверствата на болшевиките с/у собствения им народ. Така нещо около 20-30 млн. умрели от глад и чистки как ти се струват ? Не е лошо, като сочиш уж зверствата на украинците, да посочиш и тези на болшевиките, иначе заприличваш на гьобелсово радио.
49
13
 
20
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Какви фашисти !!!!! Фашисти са италианците от партията на мусолини !!!! В Русия е имало само национал СОЦИАЛИСТИ и комунисти !!! путин е виден националСОЦИАЛКАПИТАЛИСТ !!! Всички , които защитават путиновата агресия , са АНТИБЪЛГАРИ , защото това човече отваря кутията с ужасите !!!! Всички диктаторчета убиват собствения си народ в името на не знам какво си !!! хитлер е пратил на смърт МИЛИОНИ ГЕРМАНЦИ !!! сталин е пратил милиони руснаци на смърт, все в името на не знам си какво !!! ГНУС !!!!!
48
16
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИИТЕ ПОЧВАМ ДА РАЗБЕРА ЧЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ СЪЩО ИМА БГ ФАШИСТИ.ОМРАЗАТА НА ОТДЕЛНИТЕ БГ ГРАЖДАНИ КЪМ ТУРСКОТО И *** МАЛЦИНСТВО КОИТО ИСКАТ СМЪРТ.ТОВА СЪМ ГО ЧЕЛ ВЪВ КОМЕНТАРИИТЕ НА ТОЗИ ФОРУМ.ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ФАШИСТИТЕ ВЪВ УКРАИНА .ДОНБАС КАТО ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗЕМЯТА ВЪВ ЗЕМЯТА ЩЕ ВЛЕЗАТ ФАШИСТИТЕ НА ВЕЧНО.ТОВА СА ДУМИ НА ДОНБАСКИТЕ МИНИОРИ
47
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само ,,вурст" за травеститите от ЕС, и за Плевньо тоже.
46
20
 
11
 
! Отговори
До Божо преди 10 години
Я ми обясни по-внятно защо точно, защо именно Путин да е виновен за това, че американците нахъсаха няколкостотин *** да трепят, горяг, застрелват и осакатяват мирни граждани? И започнаха със собствената си полиция. А всичко останало е просто закономерно следствие, пък и за тази измислена държава това се окачваше още от мига на нейното "създаване". Виж изказването на Орбан днес, той си иска унгарците. Почна се, всеки си иска своите. А "истинските" украинци са може би не повече от 5%. Верно е!
45
24
 
16
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
КРОЛИКА ЯИЦЕТО НЕ БЕ ДОВОЛЕН ОТ ПОМОЩА НА ЕС .А БГ ЖУРНАЛИСТИТЕ ДА ПРЕКРАТЯТ ДА ПОВТАРЯТ ДУМИТЕ НА ФАШИСТИТЕ ПРОРУСКИ СЕПАРАТИСТИ .ТОВА СА ХОРА СЪС ДОСТОЙНСТВО .ТОВА Е ДОНЕЦКА И ЛУГАНСКА РЕПУБЛИКА СКОРО ЩЕ БЪДАТ НОВА РОСИЯ ЛЕКА ПОЛЕКА КИЕВ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ОДЕСКИЯТ ПОЖАР И МАЙДАСКИТЕ МАСОВИ УБИСТВА НА БЕРКУТА.КЪДЕ СЕ ЧУЛО И ВИДЯЛО ФАШИСТИ ВЪВ МИРНО ВРЕМЕ ДА ЗАПАЛЯТ ХОРАТА ЖИВИ ПРЕД НАРОДА КИЕВСКАТА УПРАВА ГОВОРИ ЕДНО А ДАВАТ ЗАПОВЕДИ ДА СЕ СТРЕЛЯ НА ПОРАЖЕНИЕИ
44
0
 
4
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Злите езици говорят за стотина човека,защото са им ударили камион с боеприпаси.На кого да верВам?