Русия, САЩ, ЕС и Киев подкрепят "пътна карта" за Украйна

Планът беше предложен от ОССЕ
Обновена: 13 май 2014 14:17 | 13 май 2014 08:56, Елка Василева
36
Русия, САЩ, ЕС и Киев подкрепят "пътна карта" за Украйна
Дидие Буркхалтер. Снимка: Reuters

Предложената от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ "пътна карта" за уреждане на кризата в Украйна е получила подкрепа от Русия, САЩ, ЕС и правителството в Киев. Това се посочва в съобщение на организацията, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

През последните дни действащият председател на ОССЕ, външният министър на Швейцария Дидие Буркхалтер проведе консултации на високо равнище за "пътната карта" с четирите страни, подписали Женевското споразумение от 17 април и получи положителен отклик от Украйна, Русия, САЩ и ЕС, се казва в съобщението.

ОССЕ напомни, че предложеният от швейцарското председателство документ е призван да помогне за излизане от кризата и намаляване на напрежението в Украйна.

"Пътната карта" се основава на четири елемента: отказ от насилието, разоръжаване, национален диалог и провеждане на президентски избори на 25 май, посочва БТА.

Като първа стъпка планът на ОССЕ предвижда назначаване на посредник в лицето на опитния германски дипломат Волфганг Ишингер, чиято основна задача ще бъде да събере представители на правителството и регионите на „кръгла маса“ за решаване на разногласията.

До президентските избори в края на месеца ОССЕ ще изпрати около хиляда наблюдатели в допълнение на тези, които следят събитията в „горещите точки“ на украинския конфликт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Революцията в Киев струва доста пари на САЩ !Как се прицуцват в " Пътната карта ".Планът е да застанат между ЕС и Русия ! И 1000 ще наблюдават изборите ???
28
5
 
1
 
! Отговори
Сълюшън преди 9 години
зa ситуaциятa в Донбaс е дa се рaзоръжaт незaбaвно проруските сепaрaтисти, дa се пръждосвaт в русия техните aгенти, дa се изпрaвят пред съд виновните " опълченци"- кaгебейци зa невинните цивилни жертви по време нa т. нaр нaродни републики! русия дa спре вмешaтелството си в Укрaйнa и дa признaе нейните грaници + Крим, който дa остaне aвтономия! Искa ли мир русия и путин обaче...???
27
2
 
2
 
! Отговори
$$$$$ преди 9 години
е докъде я докарахме с ЕС ценности.....да казва ме обръсни се бъди мъж а не от 3 пол
26
0
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Проблема са двойните евро- и американски стандартиОбама, Меркел, Путин, Оланд и Кралицата са КРАЙНИ НАЦИОНАЛИСТИ! Те защитават нацията си, независимо от кръвта и сълзите на другите нации... И ТОВА Е ДОБРО за народите им иЛОШО ЗА НАС!Д. Камерън заяви, че няма да подаде оставка, ако Шотландия обяви независимост от Обединеното кралство на референдума през септ., предаде РойтерсЗначи това била европейската демокрация ЗА ШОТЛАНДЦИТЕ РЕФЕРЕНДУМ, ЗА УКРАИНЦИТЕ - ЧАСТНИТЕ УБИЙЦИ на ЦРУ!!!Не-е-еее! Честните хора сами избраха бъдещето си!!!https://youtube/watc
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да започне нормализацията на Украйна,Западът да си прибере пешкитеТурчинов,Яценюк,Тимошенки и т.н.,Сащ да си дига чукалата с "частните" си армии, военните хунтовски терористи/малко от тях са редовни войници/ разоръжени и едва тогава Изтокът да свали оръжие. Само тогава той ще бъде в безопасност,а за сега се защитава от озверелия десен сектор.Стиска ли му на запада да се покае?!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше изказване от някой си,че след сполучливото разрешаване на сирийския въпрос много бойци са се върнали у дома,та те и шефофете по въпроса се прибраха по места,но не могат да се равняват с Асад,защото той е офматолог и положил хуманитарна професионална клетва и като такъв едва ли е дуснал БОВ да се произвежда,могли са да му го пробутат да ги наглежда след вечерята и понеже гладния и неговия приятел го посочиха сигурно и го превозват от 45 насам,а сега са тръгнали потеря в независима икономика
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е хитър политик,не му е нужна една фалирала Украйна в състава на Руската федерация.Украйна ще върне икономически с години назад Русия.Времето работи за него.Украйна ще е федерация подпомагана с парите на МВФ и ЕС докато се съвземе.На по късен етап източната и част може спокойно да се присъедини към Русия.
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС и Америка се пенеха и заплащваха със санкции и изолация на Русия, но накрая клекнаха пред Путин. Уж не признаваха, заплашваха но накрая видяха че срещу Русия не могат да се противопоставят със санкции и сега ще опитват да печелят време с преговори.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да видим как ще се справят с разоръжаването. Кауза пердута.
20
2
 
14
 
! Отговори
x преди 9 години
ПРИТИСНАХА ПУТИН ДА ПРИЗНАЕ ФАШИСТИТЕ В КИЕВ ЗАПАДА Е ВКАРАЛ СТРАШНО МНОГО ПАРИ В РЕВОЛЮЦИЯТА И КОШМАРА Е АКО ЗАГУБЯТ И ДОИДЕ НА ВЛАСТ ОТНОВО ЧОВЕК НА ПУТИН!ИСКАТ ДА УЗАКОНЯТ ТОВА КОЕТО СА НАПРАВИЛИ И АКО ЗАГУВЯТ ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМ СКАНДАЛ МНОГО НЕЩА ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НА ЯВЕ!
19
3
 
19
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Интереса клати феса(или Тоталната война на САЩ срещу ЕС)1. Началото: - Цялата агресия на САЩ срещу ЕС и еврото започна с банковите кризи в южно-европейските държави предизвикани от ЦРУ и отказ да се подпише търговско споразумение с ЕС.2. Съпровождащи операции срещу икономическата периферия на ЕС:- Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу евро и ги убиха- Арабската пролет - Сирия- Украйна Вероятен изход:- Диалогът за Единна Украйна, между Е.С., Украйна и Русия, закъсня поради намесата на ЦРУ и сега процесите водят към Конфедерация Украйна.
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако дойде опозицията на Башар асад на власт идват панислямистите - същото стана вЕгипет, либия, Ирак и прочие - там където няма един вожд (президент) управляват ходжи (попове) и е много по-лошо.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 14 - именно защото Косово се отдели вече всеки може да се дели, както си иска. Американците създадоха прецедент в ЕВропа.2. ОТносон сирия - добер е да се замислиш че 99 проценат от опозиицята на башар Асад се състои от радикалин ислямисти, които горят жени защото са си свалили фереджето или ги пребиват с камъни защото са ходили на кино. Башар Асад може да всякакъв но управлява светсак държава.
16
37
 
5
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
Много хора тук са слепи за истината и не искат да я видят. Агресорът, който предизвика разделението в Украйна е един-Путин след като бе свалена неговата *** Янукович и възползвайки се от нестабилната ситуация в страната направи най-измисления възможен референдум в Крим! И продължава да ръчка подкрепяйки още такива *** референдуми! Можете да си плюете колкото искате , но Путин не е по-различен от САЩ същия агресор си е, само дето използва различни средства, позабравени в историята!
15
31
 
5
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До RADБраво, най-после още някой да го каже! Като се говори за двоен стандарт, Путин не е нищо по-различно от САЩ, разликата е че Путин е по-нахален, защото няма кой да го озаптява в Русия!
14
9
 
5
 
! Отговори
Toni преди 9 години
До RADНе говори за Сирия, че ставаш за смях :)
13
31
 
10
 
! Отговори
RAD преди 9 години
До НикиА на Русия какъв й е стандарта бе друже?Нейното си е нейно, а чуждото общо! Набийте си в главите,че силните винаги си гледат интереса и си тълкуват правилата в тяхна полза! Пример: В Сирия Башар Асад избива собствения си народ, обаче Русия го подкрепя иначе лае,че Киев "избивали братята си"Втори пример: Русия беше против отделянето на Косово и за териториалната цялост на Сърбия, а сега няма нищо против да се цепи Украйна. Ама защото така им е изгодно нали?Нищо повече от САЩ не са
12
2
 
5
 
! Отговори
всички преди 9 години
печелят време,пък то даже не е и наше.
11
7
 
39
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До онбашиятаТака е, ефенди! За тези хора - миньорите прочетох, че като излезат от под земята, Яценюк завинаги ще влезе под нея. Видях достатъчно за зверствата срещу тях и това няма да бъде простено и заличено никога! Изтокът на Украйна бачка в мините, в металургичните заводи, машиностроенето, произвежда огромната част от националния продукт. Видях хора с достойнство, без страх, срещу тях стрелят, те безстрашно стоят срещу палачите си! Такива не можеш да победиш, да купиш!
10
9
 
48
 
! Отговори
ПРЕГОВОРИ преди 9 години
може да има само по въпроса КОГА ХУНТАТА ЩЕ БЪДЕ СЪДЕНА