Проруски сепаратисти убиха шестима от засада в Краматорск

Киев ще разследва убийствата в Одеса
13 май 2014 18:58,
98
Проруски сепаратисти убиха шестима от засада в Краматорск
Източник: Reuters

Шестима украински военнослужещи са били убити и 8 - ранени, при засада днес край източния град Краматорск, съобщи министерството на отбраната в изявление, цитирано от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Колона украинска военна бронирана техника била нападната от най-малко 30 проруски сепаратисти с гранатомети и автоматични оръжия. Засадата била устроена близо до мост край Краматорск. Двама украински военни били убити, когато нападателите уцелили брониран автомобил. Други четирима загинали при последвалата престрелка.

Още по темата

Краматорск се намира в източната украинска Донецка област, която обяви вчера независимост от Украйна в съответствие с резултатите от произведен в неделя референдум, който бе организиран от проруските сепаратисти и не бе признат от централната власт в Киев и Запада.

Междувременно днес депутатите от украинската Върховна рада гласуваха решение за създаване на временна специална комисия за разследване на фактите около масовите убийства на мирни граждани в Одеса, Мариупол (Донецка област) и Красноармейск (Луганска област), а също така и в други градове в Южна и Източна Украйна.

Решението бе прието с 263 гласа при 226 необходими, съобщи ИТАР-ТАСС.

За шеф на комисията е предложен одеският депутат от Партията на регионите Антон Кисе. На комисията е отреден срок от два месеца да изпълни задачата си. Тя трябва да представи отчета си за извършената работа на пленарно заседание на парламента не по-късно от 15 юни.

Според пояснителна записка към решението в Одеса по време на масовите безредици и по време на пожара в Дома на профсъюзите на 2 май са загинали 48 души, а над 200 души са пострадали. В Мариупол на 9 май са загинали 9 души и 42-ма са ранени. В Красноармейск според авторите на проекта за решението са убити двама души.

Редица политици вече казаха, че киевските власти съзнателно занижават броя на жертвите в Одеса, които може да са 116 души, отбелязва ИТАР-ТАСС. А депутатът от Радата Олег Царьов съобщи, че в Мариупол са убити не по-малко от 40 души.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Божо, чети малко история. Знаеш ли какви издевателства са вършили украинците срещу руснаците през Втората световна воина ? Украинците не са по добра стока от руснаците. На какво се надяват ?
42
27
 
30
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Колко антибългари има в България !!! Антибългари русофили и антибългари туркофили !!!!! Засрамете се !!! путин е виновен за стотиците жертви украинци и украински руснаци !!! това нещо ще прати още стотици души при Господ , а той ще си стои в кремълските покои и ще брои кървавите си петроДолари, ГНУС !!!!!
41
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дядовата ръкавичкаТръгнал дядо за Златица,изгубил си ръкавица.Там играла на поляна малка мишчица Гризана,ръкавичката видяла и на топличко се свряла. После Зайо Средногорски, скрит от лоши думи хорски и той се намърдал. Подир него хитрата Лисана. После Вълчо от Балкана и той на гости, без да го канят. Демокрация, знаеш, вдигнали шум до бога и разбудили цялата гора. Кражби, убийства, грабежи. Не щеш ли, дошла рошавата Мецана разлютена, в ръкавицата надникнала и юнашки се провикнала:-Ей, демократи нахални, я веднага вън!И като ги насмела, съдрала им кожухчетата!Тук приказката
40
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашагите започват да намаляват, плачи Меркелино, баща ти Адолф е невинен( като Шлифера)!!!
39
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
украйнското министерство на отбраната + асошиейтед прес, ройтерс = МОЖЕ БИ "НАЙ-ДОСТОВЕРНИТЕ" източници
38
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсни украински фашистки агресори.
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
още, още още... избийте се, запалете се, включете и Полша и Чехия...
36
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
славяни... хахаха - ИЗБИЙТЕ СЕ!!!
35
1
 
7
 
! Отговори
x преди 10 години
Наши потери 1 200-й и 1 300-й. Погибший доброволец из Днепропетровска, сообщается в блоге summer56. Кроме того, по данным радиоперехвата, потери Нацгвардии только в результате первого обстрела Карачуна (гора под Славянском прим. ВЗГЛЯД) составили свыше 100 человек. Уточняется, что погибли военные в основном в результате детонации склада боеприпасов. Также Стрелков сообщил, что, по некоторым сведениям, 102 человека, которых украинские военные записали в дезертиры, являются жертва
34
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От понеделник украинската армия се намира на чужда територия като окупатори!
33
6
 
24
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Как Фашистката лвовска хунта, превзела Киев прави демокрация1. В Одеса влязаха 500 въоръжени есесовци-майдановци от SS батальона Киев-1 (чернодрешковци)и тероризират местното православно население 2. Славянск се атакува от нови 500 есесовци-майдановци от SS батальона Киев-2 3. Фашистки танкове с десант от 500 есесовци-майдановци от SS батальона Киев-3, избиват населението в Мариупол, Красноармейск и Краматорск 4. Нови 1 000 фашисти се тренират от ЦРУ инструктори да убиват ефикасно- Какво разследване? Нали властта им в Киев трябваше да разоръжи есесовците-
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СПАССамо така!!!! Вън окупаторите и от Чеч и Търмъш!!!
31
24
 
6
 
! Отговори
Дракула преди 10 години
Кръвопийците изскачат от бърлогите си.На комунистите им замириса на кръв и вече не можеш да ги спреш!Ще има за мен бяло украинско месо; руснаците ще се погрижат!
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен I bugarskite vo Ceca.
29
7
 
37
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
ДНР, започва да се защитава от агресори! Започва да мъсти за убитите мирни граждани!!! Вън Украинските окупатори от ДНР!!!!!!
28
9
 
32
 
! Отговори
Спецназ преди 10 години
Мисля че вече Москва ги почна!
27
5
 
34
 
! Отговори
последни новини преди 10 години
от раните е починал и седмият мераклия за Руска кръв..
26
2
 
27
 
! Отговори
Пелтек преди 10 години
Ааааа ,,, като додат ония зелените чоооовечета без опоооознавателни знаци?
25
49
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Укрaинскaтa aрмия и зaпaдните инструктори имaт зaповед до изборите зa Президент нa Укрaйнa дa изпълнявaт сaмо подържaщи мирa оперaции. След товa жaлнa им мaмицa нa руските терористи, убийци нa укрaинското нaселение!
24
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Истинадо 20 абе ти от психодиспансерата ли си излязъл сутринта ------ruskata kradliva mecana, deto o bulgaria ograbva veche 70 godini