Украйна е по-близо до гражданска война от когато и да е!

Москва е категорично против въвличането на Украйна в НАТО, заяви Лавров
Обновена: 14 май 2014 19:57 | 14 май 2014 16:10, Елка Василева
362
Украйна е по-близо до гражданска война от когато и да е!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Украйна е по-близо до гражданска война от всякога, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия Блумбърг, предаде Франс прес.

Според мен, когато украинци убиват украинци, положението е по-близо до гражданска война от всякога, каза Лавров, подчертавайки, че в Югоизточна Украйна вече се води истинска война.

Още по темата
Президентските избори в Украйна на 25 май не може да бъдат легитимни, докато насилието продължава. Не може да се седне на масата за преговори, докато има минометна стрелба, отбеляза руският външен министър, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Лавров подчерта, че в Москва гледат с уважение на референдумите в Югоизточна Украйна. "Всички региони трябва да бъдат представени на масата за преговори - и източните, и западните. Онези, чиито ръце са изцапани с кръв, не може да участват в преговори. Как мислите, кои са те?", запита той.

Русия ще съди за легитимността на президентските избори в Украйна по резултатите им. Ние можем да работим с всяко ръководство, каза Лавров в интервюто. Бих предпочел да коментирам, след като видя какво ще стане, допълни той.

Решението на кризата трябва да се намери по начин, отчитащ интересите на всички региони в Украйна. За успеха на националния диалог е необходимо равно участие в този процес на всички украински области, каза той, коментирайки информацията за започналата в Киев кръгла маса в търсене на изход от кризата.

Не знам какъв точно е съставът на широко анонсираната кръгла маса в Киев. Убедени сме, че за да бъде националният диалог успешен, е абсолютно необходимо всички региони в Украйна – не само югоизтокът, а и западът - да участват равноправно, каза първият руски дипломат.

Искаме да се изясни как вертолети с логото на ООН са използвани срещу протестиращите в Югоизточна Украйна, каза Лавров и добави: Русия има сериозни подозрения, че в Югоизточна Украйна действат наемници от САЩ.

Москва е категорично против въвличането на Украйна в НАТО, заяви министърът. Опитите за това ще имат отрицателен ефект върху цялата система за европейска сигурност и ние сме категорично против. Въпросът засяга не само Украйна и НАТО, но и Русия, изтъкна Лавров.

Русия не възнамерява да праща войска в Украйна, заяви още Лавров. "Руският език, Руската православна църква са възникнали на територията на днешна Украйна, ние не се приемаме едни други като чужденци", отбеляза той.

Икономическите санкции на Запада няма да променят позицията на Русия по отношение на Украйна, заяви Лавров. Той изрази съмнение, че западните страни гледат сериозно на възможността за налагане на икономически санкции на Русия предвид отговорността на Запада пред световната икономика. Ако западните страни продължат непрофесионалната си и истерична политика на санкции, Русия ще бъде принудена да помисли как да отвърне, отбеляза министърът.

Ако системите за разплащане "Виза" и "Мастъркард" откажат да работят в Русия, Москва ще намери начин да ги замени, каза още той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
7
 
14
 
! Отговори
belousrv преди 10 години
До ТенюВиж какво скъпа ми, не съм се наместил да живея в Одесса през времето на СССР, от 200 години нашето семейство живее в Одесса! Това е нашата земя, нашите къщи! А това което днесь прави малцинство от Киевската власт нарича се ГЕНОЦИД!
177
0
 
2
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
Поста ми беше за анонимката 196
176
3
 
16
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
До АнонименКой те пита теб, бе *** анонимник. Нито руснаците са ***, нито украйнците са остри. Ако трябваше да се оправят помежду си никога не биха се избивали като животни, те са свързани и със роднински и с приятелски и с православни връзки. Жалка е гнусната щатска намеса, която доведе до смъртта на толкова мирни допреди месеци хорица и ще доведе до още, докато американската паст не бъде задоволена. Но да не се радват отрепките, Видов ден винаги идва, никога и никому не се е разминало :)
175
10
 
7
 
! Отговори
7 преди 10 години
България сигурно е единственото място на Земята където има заблудени овчици които вярват на кагебейската пропаганда, че в азия се живеело по-добре отколкото в Европа. Кажете го на милионите китайци избягали в САЩ и милионите руснаци избягали по Европа и Лондон :D
174
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да помоля следното:ДА НЕ КОМЕНТИРАТ ХОРА КОИТО НИКОГА НЕ СА ВИЖДАЛИ РУСНАК!
173
14
 
6
 
! Отговори
Теню преди 10 години
Украинският народ никога няма да забрави как руснаците ги избиваха по времето на ГОЛОДОМОРА, когато една четвърт от украинският нард беше унищожен от РАШИСТИТЕ (руските фашисти). На мястото на опустелите територии в Източна Украйна РАШИСТИТЕ заселват руснаци, чиито потомци днес вдигат възстание. РУСКИТЕ *** НИКОГА НЕ МОГАТ ВЕЧЕ ДА РАЗЧИТАТ НА УКРАИНЦИТЕ, ТЕ СПЕЧЕЛИХА ВРАГ ДО ГРОБ!
172
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миротворци си трябват за Украйна! ООН-то какво се ослушва още?!То работата е ясна, че руснаците запалиха този конфликт заради скапаните им имперски амбиции, ами поне да не страдат невинни хора.
171
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До antiГотин, ти какво американско имаш? Телвеизор, gsm, автомобил, фотоапарат???
170
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До belousrvДреме ми на шапката за тъпите руснаци!Жал ми е за Украинците, че понеже са по-слаба държава и сега са притиснати от руския ботуш с мания за величие.
169
4
 
9
 
! Отговори
belousrv преди 10 години
При тази статистика САЩ, няма да позволи никакви референдуми в Украина! :(
168
2
 
8
 
! Отговори
belousrv преди 10 години
68,1% жителей Украины считают россиян дружественным народом, 22,8% так не считают.Как свидетельствуют результаты последнего опроса Центра Разумкова, братским народом россиян видят 62% опрошенных, не видят 28%.Причем дружественным народом россиян считают от 50,4% респондентов на Западе до 85,3% на Востоке. При этом братским народом россиян на западе назвали лишь 37,9% опрошенных, в центре 55,3%, на юге 71,6%, на востоке 80,2%. Центра Разумкова с 25 по 29 апреля 2014 года.
167
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РумбоНе знаем какъв огън се е пекал под *** на Георги Димитров за да се реши на тази крачка да подпише, че ще даряваме Македония (под натиска на Русия).Сега пък не знаем и какъв огън се е пекал под *** на хората които са ни вкарали в ЕС, за да се решат на тази крачка да ни вкарат.С Русия също не ни беше много добре, нека не се лъжем.А сега когато имаме наченки на нови партньори, искате да излезнем и да изгубим и тях.Българина не е никак умен!
166
6
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Украинския народ, не е глупавПърви бе Наполеон:- Руснаците не се бият честно бие ни народа имВтори бе Хитлер:- Руснаците не се бият честно бие ни народа имДнес в Украйна бандеровските ФАШИСТИ, тренирани от ЦРУ в Полша и Литва и трупали боен опит в Сирия, реват и се оплакват: Народа на Домбас ни бие-е-ее Помо-о-ощ от НАТО и САЩСОБСТВЕНИЯТ НИ НАРОД НИ.. БИЕ-Е-Е-ЕЯвно украинският народ бързо и САМ ще натирите фашистите-превратаджии.
165
2
 
1
 
! Отговори
драгун преди 10 години
абе туи нато т е сащ неразбраха ли че доривоенна база да имат на червеният площадс ядрени глави на ракетите сиработата им е спукана не са рекли неса ги размазали дипломатическите и пиар подлостти вече не деистваткарат я на ръбът в единмомент които немога да го предвидя ще вие мъчно за сащможе и хубави спомени да останат от тях
164
7
 
6
 
! Отговори
монархист преди 10 години
Направо Украйна да влиза в НАТО и да не ги питат руснаците. Русия пита ли някой за Крим??? Кой каквото посял такова ще бере !!!
163
0
 
0
 
! Отговори
valentinaleksandrov преди 10 години
До До 159tova se kazva trezvo misle6t i razsajdava6t 4ovek,a ne kato drugite pomiari deto pi6at.ne razbiram za6to niakoi mraziat tolkova rusiai i obi4at amerika,kato i v dvata slu4aq tova sa hora koito ne obi4at bgi ne se interesuvat za neinoto blagodenstvie,zatova vinagi izbirame da ni upravlqvat nekadarnici,mo6ennicii nai razli4ni banditi,marionetki i t. n.
162
8
 
8
 
! Отговори
фацк офф раша! преди 10 години
Срамувам се, че съм българин като гледам колко много продажни *** българи има.А то даже, те поне да продаваха, ами те простичките ПОДАРЯВАТ!Дават си г*за на Русия, щото на картата изглежда голяма държава, и щото много са им промивали мозъците през годините на тях и на техните *** родители. Много се е говорило за Русия, ама само интелигентните хора знаят какво всъщност е причинявала Русия на българина през годините. Кланета, убийства, претопяване, заличаване, интриги, мъка!
161
0
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
До Анонимендо 166 ЕС може да се подкрепя от малко повече от половината население,защото някаква полза,макар и не чак толкова голяма се видя.Обаче с НАТО определено не е така-за 10 години само негативи!Нито пари видяхме,нито сигурност,даже напротив-по-застрашени сме от всякога.Какво получихме заради участието си в несправедливите войни на САЩ-станахме мишена и се скарахме с традиционни търговски партньори!
160
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 174 Извинявaй но ти хлопa дъскaтa я повтори- РУМЪНИЯ, ПОЛШA И ПРИБAЛТИКA КAКВО??? Искaли, според теб дa " излязaт" от НAТО и ЕС? Я *** им го кaжи с русофилския си кокоши мозък, пък дa видим ще се върнеш ли в губерниятa читaв?! Русофилството е глaвния грях и виновник зa бългaрскaтa трaгедия, товa е ясно и зa слепите, зaщото зaщитaвaте с ценaтa нa бг. интересa рускaтa политикa, вижте си и коментaрите..." слaвa нa русия", " путин президент нa Бг", " русия дa освободи Бг. от робството??? нa ЕС"
159
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 174Хахахаха, ти ме скъса от смех :))))) Балтийките страни искали да излязат от ЕС и да влязат в Руската федерация, ти нормален ли си бе :)))))Минималната заплата в Естония е по-висока от средната в Русия бе *** :)))) и това при 2-пъти по-ниски потребителски цени :)))) Вземи се гръмни :)))