Украйна е по-близо до гражданска война от когато и да е!

Москва е категорично против въвличането на Украйна в НАТО, заяви Лавров
Обновена: 14 май 2014 19:57 | 14 май 2014 16:10, Елка Василева
362
Украйна е по-близо до гражданска война от когато и да е!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Украйна е по-близо до гражданска война от всякога, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия Блумбърг, предаде Франс прес.

Според мен, когато украинци убиват украинци, положението е по-близо до гражданска война от всякога, каза Лавров, подчертавайки, че в Югоизточна Украйна вече се води истинска война.

Още по темата
Президентските избори в Украйна на 25 май не може да бъдат легитимни, докато насилието продължава. Не може да се седне на масата за преговори, докато има минометна стрелба, отбеляза руският външен министър, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Лавров подчерта, че в Москва гледат с уважение на референдумите в Югоизточна Украйна. "Всички региони трябва да бъдат представени на масата за преговори - и източните, и западните. Онези, чиито ръце са изцапани с кръв, не може да участват в преговори. Как мислите, кои са те?", запита той.

Русия ще съди за легитимността на президентските избори в Украйна по резултатите им. Ние можем да работим с всяко ръководство, каза Лавров в интервюто. Бих предпочел да коментирам, след като видя какво ще стане, допълни той.

Решението на кризата трябва да се намери по начин, отчитащ интересите на всички региони в Украйна. За успеха на националния диалог е необходимо равно участие в този процес на всички украински области, каза той, коментирайки информацията за започналата в Киев кръгла маса в търсене на изход от кризата.

Не знам какъв точно е съставът на широко анонсираната кръгла маса в Киев. Убедени сме, че за да бъде националният диалог успешен, е абсолютно необходимо всички региони в Украйна – не само югоизтокът, а и западът - да участват равноправно, каза първият руски дипломат.

Искаме да се изясни как вертолети с логото на ООН са използвани срещу протестиращите в Югоизточна Украйна, каза Лавров и добави: Русия има сериозни подозрения, че в Югоизточна Украйна действат наемници от САЩ.

Москва е категорично против въвличането на Украйна в НАТО, заяви министърът. Опитите за това ще имат отрицателен ефект върху цялата система за европейска сигурност и ние сме категорично против. Въпросът засяга не само Украйна и НАТО, но и Русия, изтъкна Лавров.

Русия не възнамерява да праща войска в Украйна, заяви още Лавров. "Руският език, Руската православна църква са възникнали на територията на днешна Украйна, ние не се приемаме едни други като чужденци", отбеляза той.

Икономическите санкции на Запада няма да променят позицията на Русия по отношение на Украйна, заяви Лавров. Той изрази съмнение, че западните страни гледат сериозно на възможността за налагане на икономически санкции на Русия предвид отговорността на Запада пред световната икономика. Ако западните страни продължат непрофесионалната си и истерична политика на санкции, Русия ще бъде принудена да помисли как да отвърне, отбеляза министърът.

Ако системите за разплащане "Виза" и "Мастъркард" откажат да работят в Русия, Москва ще намери начин да ги замени, каза още той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
4
 
15
 
! Отговори
belousrv преди 9 години
До ТенюАз никога няма да разделям и оправдавам Сталинската агрессия, много мирни хора пострадали в Украина от голодомор, много мирни хора са загинали и от Сталинската агрессия! Искренно ми е жал за тези мирни семейства които бяха депортирани по целия СССР! Аз осъждавам тази агрессия на коммунистите! Обаче и не мога да поддържам и оправдавам ФАШИЗМА който съживяват днесь в моя роден град ОДЕССА!
197
2
 
8
 
! Отговори
ДОКТОРА преди 9 години
До Василев Споко знаещия, война няма да има ! Нали си чел много и си тарикат...? поне така пишеш на пуберите.
196
3
 
8
 
! Отговори
до 212 преди 9 години
До ВасилевВасилев, отвори широко задни бузи, за да хванеш повече вещици! Ловът започва сега!
195
4
 
9
 
! Отговори
307 преди 9 години
До до 160Повтаряш като папагалче за регионалната сила...! Може русия дори да не е регионална сила, но има право да знае какво става на самите й граници !Въпросът е какво правят други , дошли от 15 000 км.? Те какво искат според теб ?
194
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
Укрaйнa ВЕЧЕ е във войнa. Колкото рaзните русофили и русофоби. И едните и другите сa глупaци. В политикaтa нямa приятели и място зa емоции. Имa сaмо интереси.
193
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО КОМЕНТАРИТЕ НА ВАСИЛЕВ: ТОТАЛНО СИ ИЗПЕРКАЛ!!!!!!
192
7
 
4
 
! Отговори
Теню преди 9 години
До belousrvРашист въшлясъл, бий си *** на картата на голямата *** Русия като ти харесва. Свинята си остава *** независимо от големината на *** в която е отседнала ... но ще дойде свинската коледа и за вас! Няма начин вашата свинска държава Русия, причинила такива безмерни страдания на народите по света, избивала дори собствените си поданници като *** да оцелее.
191
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевГледай ГРУ да не отпуши някой язовир в Родопите ,че тогава *** ще капитулира за 1 ден.
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като прочетох "Д-р Живаго" стигнах до този извод.Съветвам ви и вас - четете руска литература, и ще намерите много обяснения за сегашната ситуация там...
189
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската култура е велика, мисля че за това никой интелигентен човек не може сериозно да спори.Но колкото и да се напъвам, някак си не мога да призная руските и съветски Вождове за велики.Убягва ми някак точно тази думичка за тях.
188
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевПетър Дънов твърди точно обратното България ще съществува благодарение на Русия.
187
0
 
1
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
до 210--------Ами, ние бг си падаме малко Мазохисти бе колега, в това е нашият Чар, а може би това да е и една от причините и нашето оцеляване, заедно с егоцентризма ни, разбира се! -))))
186
3
 
8
 
! Отговори
belousrv преди 9 години
До до 204Ако става дума за Крым, по-добре питайте сами украинци какво мислят по този факт! Крым - НИКОГА НЕ БЕШЕ УКРАИНА! И то, няма такава держава в света освен България която може да разбере жителите на Крым. Понеже имате такава радост както ДЕН НА ВЪЗСЪЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ който празнувате през септември! :)
185
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевДа не ви спретна една малка гражданска война в скапания ***-много малко ви трябва,че и да намеся съседите .
184
12
 
7
 
! Отговори
Теню преди 9 години
До belousrvей, рашист въшлясъл, като живеете от 200 г. в Одеса какъв го дириш по нашите форуми?! Но за ГОЛОДОМОРА и етническото прочистване в Прибалтика, Приднестровието, Северен Кавказ, Далечния Изток и Източна Украйна нещо няма ли да кажеш руски фашист? Ти живееш на заграбена земя твоите предци и ти сте едни гнусни крадци и протягате мръсните си лапи и към България! ***!
183
10
 
13
 
! Отговори
РУСИЯ Е ВЕЛИКА! преди 9 години
Россия - священная наша держава,Россия - любимая наша страна.Могучая воля, великая слава -Твое достоянье на все времена!Славься, Отечество наше свободное,Братских народов союз вековой,Предками данная мудрость народная!Славься, страна! Мы гордимся тобой!
182
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Евразийския съюз, по скоро за тях това ще бъде единствения избор - Русия е наясно с този факт и вече прие закон за гастарбайтерите че трябва да знаят руски ако искат да работят в Русия."A сега руснаците стрелят по хора, понеже украинците са казали, че искат в Украйна да се говори на украински език.Едва ли някой забранява на руснаците вкъщи да си говорят на руски. То и в България администрацията говори на български, а не на турски, въпреки че имаме турско малцинство.
181
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BYLGARITE NQMA DA USPEETE I SHTE VI KAJA ZASHTO,TOVA E NE ZASHTOTO STE RUSOFILI RUSOFOBI I KVI NE FILI,BYLGARINA SE DVIJI POD DEVIZA NEUMORNO DA SI PRESCIM,DORI V ADA NIKOI NE MU PAZI KAZANA ZNAETE ZASHTO,A NQKOI KAJE DA NAPRAVI NESHTO I DRUGITE NE DAVATE TOVA STE VIE STOITE I NICTO NE PRAVETE,AZ KATO MI SE DORABOTI I SEDAM DA MI MINE,BYLGARSKA POGOVORKA,STOITE BRATQ I NISHTO NE PRAVETE SHAMPIONI STE V TOVA,NIKOHA NQMA DA MRYDNETE OT POSLEDNOTO MQSTO,AMA NE BOITE SE NQMA I KOI DA VI IZPREVARI XA
180
2
 
3
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Става интересно, много интересно!Австрия спасява Южен поток!? - РойтерсИзглежда ЕС си много тънко си "връзва гащите" , за всеки случай!"Австрия спасла Южный поток в обмен на доступ к трубе." ru.reuters/article/businessNews/idRUKBN0DU14A20140514?feedType=RSS&feedName=businessNews
179
13
 
6
 
! Отговори
до 204 преди 9 години
По братски и православно руснаците крадат украински територии :D