Барозу загрижен от загубата на доверие в елита

Така той си обяснява възхода на евроскептиците на евроизборите
26 май 2014 22:20, Анисия Иванова
11
Барозу загрижен от загубата на доверие в елита

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви днес, че силното представяне на евроскептичните партии на европейските избори е свързано с нарастваща липса на доверие на гражданите към управляващите елити, предаде Франс прес.

"Изключително загрижени сме от тази тенденция", заяви Барозу на форум за валутната политика, организиран от Европейската централна банка край Лисабон. "Доверието на европейските  граждани в елитите намаля драматично". Това създава "дълбоко безпокойство и страх за бъдещето", призна той. Европа излиза "от най-голямата си финансова, икономическа и социална криза от началото на европейската интеграция", която беше най-голямата проверка на издръжливостта на европейските институции, напомни Барозу.

Но факторите, довели до възхода на евроскептиците, стигат отвъд дълговата криза, каза той и посочи безработицата, неприязънта към чужденците и свързаните с имиграцията проблеми като "плодородна почва за възхода на  популизма и национализма".

Крайната десница беше силна в Европа и преди кризата, призна Барозу, като напомни за балотажа на изборите във Франция през 2002 г., на който се явиха френският президент Жак Ширак и  Жан-Мари льо Пен от Националния фронт. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 9 години
Точно изразът *елит* лично мен ме вбесява, вероятно и по-голяма част от европейците..Докато има ЕЛИТИ ще има и недоверие, докато не разберат, че са служители на народа и не се осъзнаят, винаги ще бъдат мразени..А за *дълбокото безпокойство и страх от бъдещето* би разбираме много добре, *** такива!!! Страхувате се за Вашето бъдеще и заплатките, които си прибирате всеки месец, и привилегиите и т.н....
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kuv elit be.... bokluci... Otivat samo da lapat... Kato onq deto vzel 110 000 evro ot koito 70 000 bili usvoeni NE PO PREDNAZNACHENIE... Zakrivai!!!!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не си зададе въпроса какви са причините довели до загубата на доверие и какво всъщност представлява така наречения ''елит''. Да започне най-напред от себе си.
4
0
 
1
 
! Отговори
спокойно преди 9 години
Е, за България няма защо да е загрижен - от нея само послушни *** на глобалистите му прати народа - леви и десни ... а, да, и турци ... но нито един евроскептик-националист.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Га яди кифтетата ни рива, твойта мама афропидалска.
2
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Господин Барозу, евроскептиците у нас не ви вярват защото откакто станахме членки на ЕС с големите ви обещания, нашия народ стана по- безработен, по-беден с по-голяма корупция по високите етажи на властта и как тогава народа да ви вярва ?
1
2
 
10
 
! Отговори
селски глупак преди 9 години
Барозу загрижен от загубата на доверие в елита............А как да вярвам във Вас г-н Барозу, като Ви видях да се целувате с Б. Борисов. Аз нямам приятели мафиоти, а Вие г-н Барозу?