Кадиров призна: Чеченци участват в боевете в Украйна

Те обаче били 14 души, а не цели батальони
1 юни 2014 08:39, Елка Василева
201
Кадиров призна: Чеченци участват в боевете в Украйна
Снимка: Reuters

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров призна в интервю за руска телевизия, че в бойните действия в Югоизточна Украйна участват доброволци от Чечения, но за пореден път отрече твърденията на украински медии, че в Донбас действали батальони, сформирани от чеченци, съобщи Лента.ру.

В интервю за телевизия Росия-1 Кадиров каза, че в тази част на Украйна "безусловно има чеченци", включително негови познати.

Според него става дума за "един или двама сътрудници" на батальона "Юг" или "Восток".

 "Там по наши сметки има само 14 чеченци. А какво ще стане, ако там се изпрати батальон? Съветвам украинските фашистки власти да не говорят, че ние сме терористи, екстремисти. Чеченците никога не са били терористи и екстремисти!", заяви Кадиров.

По думите му, ако някой доброволно е решил да отиде в Югоизточна Украйна, в родината му нямат право да го спират, защото това си е негово решение.

Кадиров добави, че да дава заповеди е прерогатив на върховния главнокомандващ, президента Владимир Путин. "Ние чакаме заповед. Ако бъде дадена заповед, с удоволствие ще я изпълним, защото воинът е защитник на народа, на отечеството. Ние сме пехотинци, войници! Неведнъж сме доказвали, че сме достойни патриоти на великата държава Русия. Ако има заповед, ние несъмнено ще заминем и тогава украинските медии наистина ще има за какво да говорят", предупреди чеченският лидер.

На 27 май Кадиров написа в блога си, че в украинския конфликт не участват никакви чеченски военни, още по-малко - чеченски "военни колони".

"Ако някой е видял чеченец в зоната на конфликта, това си е негова лична работа. Чеченците са три милиона и две трети от тях живеят извън пределите на Чеченската република, включително на Запад. Не можем и не сме длъжни да знаем кой от тях къде отива, както в Киев не знаеха кой от украинците отиваше да воюва в Грозни", заяви Кадиров, цитиран от руския информационен портал Лента.ру. "Ако на украинските  власти толкова им се иска да видят в Донецк "чеченски подразделения", защо да се ходи в Донецк, когато има хубав път за Киев?", каза той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко евродепутата вкараха евроскептичните партии, че не помня? :p Хубаво, че сте силни само по форумите! :)
159
0
 
3
 
! Отговори
boevik преди 9 години
До АнонименSnaiperite na morskata pehota na usa gi biva samo pri kompiuturnite igri ................. izleznat li sreshtu istinski boici se naakvat. Tova ne e mnenie a fakt koito lesno moje da se proveri , v neta ima dostatuchno klipcheta samo napishi specnaz vs us army , swat i t.n . Mnogo gledash tupi us filmi kato rambo i dr. Namali malko i komp. igri i popitai nqkoi bg voenen , koito e bil na mejdunarodni voenni sistezaniq ..... nqma sluchai pri koito usa da pobedqt Rusia .
158
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е и снайперите на Моорската пехота на САЩ да се захванат за ребота-на парче.За казак 1000 долара,за чеченски брадатко 1500 долара.
157
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън всички рунаци от България.
156
0
 
6
 
! Отговори
Idealist преди 9 години
Време е вече да пуснат един полк да премине през Донец. Днес големия демократ Обама подстрекаваше отново Полша и Украйна!
155
1
 
7
 
! Отговори
ВЪЛК ЕДИНАК преди 9 години
До АнонименКАКВО СЕ ПРАВИШ НА УМРЯЛА ЕВРОГЕЙЛИСИЦА ,ГЛЕДАЛИ УБИЙСТВАТА НА ХОРАТА В ОДЕСА ,КОЙ УБИВА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ДЕЦА И СТАРЦИ , АКО ИМАШ, ДЪЩЕРЯ ИЛИ ЩЕ ИМАШ ТАКАВА НЯКОГА ТИ ПОЖЕЛАВАМ ДА Я УБИЯТ КОГАТО Е БРЕМЕННА В 8 МЕСЕЦ КАКЛТО ГО НАПРАВИХА ФАШИСТИТЕ ОТ ДЕСЕН СЕКТОР В ОДЕСА .И ДА ТИ ИЗБИЯТ СЕМЕЙСТВОТО ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ЗА НАЗИДАНИЕ .И ТОГАВА ЗНАМ ЩЕ ЗАПЕЕШ ДРУГА ПЕСЕН .
154
1
 
4
 
! Отговори
ВЪЛК ЕДИНАК преди 9 години
До аххахахахахаАБЕ АХМАК ЧЕТИ И ДРУГИ МЕДИИ ,ДАННИТЕ СА ОТ РУСКА ПРОЛЕТ ИНФОРМАЦИОНЕН УКРАЙНСКИ ПОРТАЛ , МОЖЕШ ДА ГИ ПРОЧЕТЕШ И В РИА НОВОСТИ ,ГЛАСЪТ НА РУСИЯ ,МИСЛЯ ЧЕ И В БЛИЦ ГИ БЯХА ПУБЛИКУВАЛИ .ЯВНО ТИ СИ АМЕРИКАНСКА *** И ОСВЕН СОРОСОЙДНИТЕ МЕДИИ КОЙТО ПРИКРИВАТ ВСИЧКО НЕУДОБНО ,ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДРУГО МЯСТО НЕ ЧЕТЕШ . И ПОСЛЕДНО ЩЕ ТИ ДАМ И ЕДИН УКРАЙНСКИ САЙТ ,КОЙТО НЕ Е НАСТРОЕН ДОБРЕ СПРЯМО РУСИЯ ,НОВОСТИ ОТ ДОНБАС ЗА ДА ВИДИШ ДОСТА ИСТИНИ КОЙТО ГИ НЯМА ДРУГАДЕ .
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ako Texas se otdeliat sled referendum ste vavedat nemskiat ezik za number one. i kvito sa im iaki oste kus-kus grupite na iufka ste smeliat celata si istroia. ste se kefna da jiveia tam, da gledam kravi i ve4er slusaiki gotino country da otpivam malki gltki ot golema 4asa wisky... a sa trea da sedime u Kirkovo i da pasa dvete ovce na baba i trite kozi na neinata komsiika i da slusam idiotskite 4algerasi
152
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе знам какво е било преди много години, но знам какво е сега!Американските войници във всички точки на света са извратени убийци и сексуални маниаци!
151
8
 
3
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Хаха Без съмнение русофилството е тежко психично заболяване, което е практически неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Как, освен като патологичен случай, може да бъде диагностицирана сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение и се намира в някакво неопределено състояние на неофеодализъм. Но когато уважението прекрачи разумните граници и се видоизмени в ирационално боготворене и възхваляване, поставяй
150
4
 
8
 
! Отговори
Путин преди 9 години
Скоро фашистките плъхове ще бъдат смачкани !!!!
149
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до TIMOFEIПак да кажеш, че радиото било измислено в Русия?Попов взима всички идеи вече смляни в главите на други хора. Това е все едно някои да измисли операционна система Windows, а друг да направи Windows със сменяща се картинка за десктопа.Сплавите пък отново са крадени всички до една.А ракетните двигатели са немски, мислени са за оръжия. Немски инженери, насилвани в русия!Някой друг да се пробва да каже какво е измислила Русия?
148
6
 
1
 
! Отговори
TEREZA преди 9 години
До Анонимендо всичките Анонимни ,немските лагери Бухенвалд,Аушвиц, ,,,,,,, от Германия до Москва -кръв,кръв,кръв Виетнам,Камбоджа ,Ирак ,Либия............... кръв, кръв СЕГА
147
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия ще завърши с разпад и най облагодетелстван ще е китай
146
13
 
4
 
! Отговори
Търтей преди 9 години
до 158Някогашната Русия за която говориш няма нищо общо със сегашното комунистическо изчадие което носи същото име за жалост! Така, че не закачай кокалите на дядовците и пра-дядовците...
145
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин сам си копае гроба, както и на цяла Русия. Просто е въпрос на време. А тукашните комуноиди-русофили въодушевено му ръкопляскат.Той и Адолф навремето е жънел победа след победа и окупация след окупация в продължение на 3 години и е изглеждало, че няма кой да го спре. Как завършва цялата история знаем всички.
144
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 9 години
По- долният ми коментар е за 157.
143
1
 
13
 
! Отговори
111 преди 9 години
До 160Абе, САЩ защо не направят един референдум за независимост на Тексас и Калифорния.Ще останат доста изненадани федералните власти от резултата. Даже се беше заговорило за темата, но юдеите набързо цензурираха. Или пък Каталония да се отдели от Испания, както и баските. Северна Ирландия да напусне Великобритания, както и Шотландия. Елзас и Лотарингия отново да се върнат при Германия. И катопишеш не ни мисли всичките за невежи.
142
6
 
20
 
! Отговори
NOI преди 9 години
До Анонимен РУСИЯ Е ВЕЛИКА СТРАНА. ИМА ТРАДИЦИИ ИМА ИСТОРИЯ ИМА КУЛТУРА. НИЕ СЕ ОКАЗАХМЕ С ПРЕНАПИСАНА ИСТОРИЯ И БЕЗ МИНАЛО - ТОВА Е ЖАЛКОТО. СПРЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ РУСИЯ И ИМАЙТЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ КЪМ ХОРАТА КОИТО СА СПРЕЛИ ЯТАГАНА....КОСТИТЕ НА ДЕДИТЕ ВИ ГО ИСКАТ..........ВСЕ ПАК ДНЕС Е 2 РИ ЮНИ...СРАМОТА...
141
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Путин защо не направи един Референдум в Чечня да видим какво иска народа? Или пък в Северна и Южна Осетия? Да не би тези народи да имат по-малко право на свобода от руснаците в Украйна?