АФП: Сидеров на дискретна проруска среща във Виена

Участвали депутати от Националния фронт и Партията на свободата
4 юни 2014 11:52, Елка Василева
148
АФП: Сидеров на дискретна проруска среща във Виена
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Депутати от френския Национален фронт, австрийската Партия на свободата и българската партия "Атака" са се срещнали във Виена с руски ултранационалисти, предаде Франс прес, като се позова на информация в австрийски вестници.

Пред агенцията Аймерик Шопард - политолог и новоизбран европейски депутат от Националния фронт, потвърдил информациите на австрийските издания.

Става дума за частна среща, състояла се на 31 май в двореца Лихтенщайн във Виена. Тя е била на тема "Бъдещето на фундаменталните ценности на християнската цивилизация в Европа", поясни Шопард пред Франс прес.

Според австрийския в. "Тагес анцайгер" срещата е била организирана от руския олигарх Константин Малофеев.

Пред австрийската преса Хайнц-Кристиан Щрахе - председател на Партията на свободата, е потвърдил, че срещата е имала частен характер.

Сред участниците е бил Волен Сидеров, лидер на "Атака", известен с яростната си националистическа и антималцинствена риторика, посочва Франс прес. Участвала е и френската депутатка Марион Марешал-Льо Пен.

Шопард от Националния фронт обаче отрече Марион Марешал-Льо Пен да е била на събирането във Виена и добави, че в информациите в австрийските вестници имало допуснати грешки.

Относно присъствието на лидера на "Атака" на срещата – партия, с която Националният фронт изключи всякакъв съюз, Шопард каза пред Франс прес: "Не съм го видял на срещата, но в нея участваха близо 100 души."

В. "Тагес анцайгер", който се позовава на независими източници, съобщава, че на срещата са били руснакът Александър Дугин, който насърчава сближаването на Русия със Западна Европа, както и испанският роялист Сикст-Анри дьо Бурбон-Парма. Самият Аймерик Шопард заема проруски позиции в Националния фронт, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Обама преди 9 години
А,американски агенти дали има в България ?Вероятно едва ли?
96
4
 
3
 
! Отговори
до 112 преди 9 години
По нашият край "сидерка" викат на женският полов орган!
95
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката виждате един употребен от Путин ПАМПЕРС!Няма политическа партия, на която да не е *** *** този долен предател!Преви се на мъж ама пред стюардесите и сервитьорките, дори не е ходил войник.Той е като ***: заобиколен от тумбата *** от Атака е много силен, а иначе е ***.
94
4
 
3
 
! Отговори
Поли преди 9 години
Сидеров никога не е крил за проруските си настроения, че да се крие, а и срещата не е като срещите на президента с ЕРП-тата и подземния свят, че да се срамува от това. В случая злобните и хапливи коментари са безсмислени.
93
7
 
3
 
! Отговори
Диди преди 9 години
Колкото и да храните,колкото и да злословите,колкото и да ви е яд,единствено Волен знае кой е правилният път за България и го следва!
92
5
 
3
 
! Отговори
Ниа преди 9 години
Не виждам нищо нередно,ако Волен е бил на тази среща. Но все пак тя не е потвърдена,така че всякакви спекулации са безсмислени,а негативните ви коментари са нищо повече от избиване на комплекси.
91
2
 
6
 
! Отговори
Дая преди 9 години
Цяла Европа вече вижда колко поголовно се отразява политиката на ЕС на членките си. Русия се явява алтернатива. Само ние още плюем по хората,които знаят кой е правилният път.
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имало ли е замерване с топли кюфтаци и вурстчета?
89
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВолен е лайновидният политик на България
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЪБРАХА СЕ РУБЛАДЖИИТЕ !
87
7
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ЯЯЯ ВОЛЕН--БОЛЕН СЕ ПОЯВИ.. АЗ СИ МИСЛЕХ, ЧЕ Е В БЪЛГАРИЯ И ГО Е СРАМ ДА СЕ ПОКАЖЕ ПРЕД СВОИТЕ СЪРАДНИЦИ, ИЛИ ПЪК НЯКОЙ СНАЙПЕР ГО Е УЦЕЛИЛ. ПЪК ТОЙ НАШИЯ СИ ЖИВУРКА ИЗ ЕВРОПА НА ПОЧИВКА... ИЗВИНИ СЕ БЕ *** ХАХАХАХ
86
1
 
6
 
! Отговори
Бай Михал преди 9 години
Те там да не организират ИНТЕРНАЦИОНАЛ НА НАЦИОНАЛИСТИТЕ. Нещо не се вързва.Калпава работа
85
9
 
9
 
! Отговори
Топол М преди 9 години
Да му ядете на Волен "сидерката"...
84
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен е по голям от Левски и Ботев ! Волен Премиер! Волен -Апостолът, Дяконът ! А Т А К А!
83
5
 
9
 
! Отговори
руски агенти преди 9 години
Ето и имената на други руски агенти, спонсорирани от Газпром: Арсенал, Шалке 04, УЕФА, ФИФА!
82
0
 
3
 
! Отговори
krechetalo преди 9 години
До АнонименОх, колега, научи се къде се слагат и, по-важно -- къде НЕ се слагат главни букви. За твое добро ти го казвам.
81
4
 
10
 
! Отговори
Кой е луд ? преди 9 години
Кой е луд да води война с Русия заради Украйна? Украйна неспасяемо се е разпаднала на части и не е възможно тя да бъде отново закърпена! За какво ни е на нас, европейците, да се пъхаме между шамарите на Обама и Путин? Ние трябва да излезем от този конфликт! Путин няма да напада Украйна, той само чака тя окончателно да се разпадне! Никой няма да пострада, ако Украйна се раздели на източна и на западна! Единствено ние ще загубим, ако продължаваме да се месим!
80
8
 
8
 
! Отговори
без изключение преди 9 години
В България има руски агенти! Целият народ на България, всички без изключение, са агенти на Русия!
79
5
 
7
 
! Отговори
? преди 9 години
Кончита Вурст-Чуколина и той(тя) ли е бил
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo go uvajavahte predi,edva li ne Mesiya be6e Siderov...Prosti sa Bg izbiratelite,prostiiiiiii....xaxaxxaaaaaaaaa