АФП: Сидеров на дискретна проруска среща във Виена

Участвали депутати от Националния фронт и Партията на свободата
4 юни 2014 11:52, Елка Василева
148
АФП: Сидеров на дискретна проруска среща във Виена
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Депутати от френския Национален фронт, австрийската Партия на свободата и българската партия "Атака" са се срещнали във Виена с руски ултранационалисти, предаде Франс прес, като се позова на информация в австрийски вестници.

Пред агенцията Аймерик Шопард - политолог и новоизбран европейски депутат от Националния фронт, потвърдил информациите на австрийските издания.

Става дума за частна среща, състояла се на 31 май в двореца Лихтенщайн във Виена. Тя е била на тема "Бъдещето на фундаменталните ценности на християнската цивилизация в Европа", поясни Шопард пред Франс прес.

Според австрийския в. "Тагес анцайгер" срещата е била организирана от руския олигарх Константин Малофеев.

Пред австрийската преса Хайнц-Кристиан Щрахе - председател на Партията на свободата, е потвърдил, че срещата е имала частен характер.

Сред участниците е бил Волен Сидеров, лидер на "Атака", известен с яростната си националистическа и антималцинствена риторика, посочва Франс прес. Участвала е и френската депутатка Марион Марешал-Льо Пен.

Шопард от Националния фронт обаче отрече Марион Марешал-Льо Пен да е била на събирането във Виена и добави, че в информациите в австрийските вестници имало допуснати грешки.

Относно присъствието на лидера на "Атака" на срещата – партия, с която Националният фронт изключи всякакъв съюз, Шопард каза пред Франс прес: "Не съм го видял на срещата, но в нея участваха близо 100 души."

В. "Тагес анцайгер", който се позовава на независими източници, съобщава, че на срещата са били руснакът Александър Дугин, който насърчава сближаването на Русия със Западна Европа, както и испанският роялист Сикст-Анри дьо Бурбон-Парма. Самият Аймерик Шопард заема проруски позиции в Националния фронт, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
10
 
! Отговори
nemam nervi преди 9 години
От последните избори ,много ме радва "отличния" резултат на Атака , а на следващите очаквам вече да са под морското равнище
36
7
 
10
 
! Отговори
Just Man преди 9 години
Ха, ето го къде се е криело кучето! А толкова лаеше преди изборите. Нещо май му се спече под лъжичката на жалката комунистическа *** :)
35
8
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Центъра на руската агентура се намира във Виена. Там отива за инструкции Воленчо и да даде отчет защо изхарчи рублите , а не спечели места в европарламента.
34
8
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
Само не знам как може едно ГУИНО доказано дошло от некой с обратни наклонности да бъде наречено националист! Да беше поне се забърсал тоя болен поне, след като го онодиха от ДПС то!
33
3
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 9 години
Баш човекът на Ердоган е онзи, комуто турският премиер пожела успех преди парламентарните избори в България през 2013 г. Същият, който беше привикван с министрите му на съвместни заседания на правителствата на Турция и васалната и България.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следи парите и ще разбереш политиката!Традиционните парти крадат от държавния бюджет и там са заинтересовани!Националистите в повечето случаи са изключени от управлението и търсят други форми на финансиране, като търсещото влияние в Европа руско лоби!Много се лъже всеки, който смята, че политиката е борба на идеи!
31
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не го харесвам! Прав на приказките и крив на делата
30
10
 
10
 
! Отговори
Orda преди 9 години
Браво на Волен. Единсвеният адекватен политик в България.
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА БЪДЕ ДЕПОРТИРАН ОБРАТНО В ТУРЦИЯ!!!!
28
10
 
6
 
! Отговори
трол-demolisher преди 9 години
Сидеров зае страната на Истината и то за пореден *** път!Аз спя спокойно защото не съм на страната по ниакъв начина на серийните убийци от Киевската Хунта, по ръцете си нямам кръв на невинии, а това ми дава сила да се боря още повече в неравната битка срещу Българофобите !!!
27
7
 
12
 
! Отговори
роро преди 9 години
Яростна националистическа политика? Само когато му е лично изгодно. На дело е лявата ръка на ДПС. Дясната ръка на ДПС е БСП.
26
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров заслужава паметник... гробен
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е гнусна лъжа ! Няма набити стюардеси, няма набити пътници- значи не е летял до Виена !Елементарно !
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този ми е познат от някъде
23
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров - руска ***!
22
5
 
8
 
! Отговори
antiZionist league преди 9 години
До Анонимен 21Дори и да пробва, Ердоган ще откаже. Ердоган се среща само с най-близките си приятели - Борисов и Ахмад ал-Асир ...
21
9
 
13
 
! Отговори
До 23 - Много сме преди 9 години
Колко да сте ~1% от всички. В една цивилизована държава бялото джужде отдавна щеше да лежи в пандиза, не заради глупостите, дето дрънка, а заради дебилските простотии дето върши
20
8
 
5
 
! Отговори
kapka преди 9 години
siderov e nai golemijat pitsch v tova nc.kasva istinata sa mutrite b.b. i z.z. raskrva i milionera pleveliev s imoitote na halikidi a i zwetelina borislawowa zeza seska na boiko ima imenija tam kraha kraha milioneri stanaha bravo i na tascheva super jurnaliska smela i umna kasva istinata edogan ne e na siderov tapanari a e na boiko erdogan pojela na boiko uspehi a ne na siderov ne pischete propagandi valschiva 4e sche jadete schkembe tschorba ot dogani turksi dadupete se gerberi na dogan
19
12
 
11
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
Рано или късно АТАКА ще управлява, защото:1. Само те имат независимостта от палачите на България и плана за нейното погребение за да променят закона за Социалните помощи и проблема с Индийците да бъде решен завинаги.2. Само те имат волята да премахнат най-накрая недоразумението двойно гражданство, с което проблема ДПС да бъде решен завинаги.3. Хората вече негледат телевизия. Могат да отворят ума си и да разберат какво се случва в една Унгария, например, където Орбан е още по-''краен' ...'
18
12
 
11
 
! Отговори
Много сме преди 9 години
Скоро всеки който плюе по Русия, ще почувства в главата си, кубинка тип Атака! Гответе се!