АФП: Сидеров на дискретна проруска среща във Виена

Участвали депутати от Националния фронт и Партията на свободата
4 юни 2014 11:52, Елка Василева
148
АФП: Сидеров на дискретна проруска среща във Виена
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Депутати от френския Национален фронт, австрийската Партия на свободата и българската партия "Атака" са се срещнали във Виена с руски ултранационалисти, предаде Франс прес, като се позова на информация в австрийски вестници.

Пред агенцията Аймерик Шопард - политолог и новоизбран европейски депутат от Националния фронт, потвърдил информациите на австрийските издания.

Става дума за частна среща, състояла се на 31 май в двореца Лихтенщайн във Виена. Тя е била на тема "Бъдещето на фундаменталните ценности на християнската цивилизация в Европа", поясни Шопард пред Франс прес.

Според австрийския в. "Тагес анцайгер" срещата е била организирана от руския олигарх Константин Малофеев.

Пред австрийската преса Хайнц-Кристиан Щрахе - председател на Партията на свободата, е потвърдил, че срещата е имала частен характер.

Сред участниците е бил Волен Сидеров, лидер на "Атака", известен с яростната си националистическа и антималцинствена риторика, посочва Франс прес. Участвала е и френската депутатка Марион Марешал-Льо Пен.

Шопард от Националния фронт обаче отрече Марион Марешал-Льо Пен да е била на събирането във Виена и добави, че в информациите в австрийските вестници имало допуснати грешки.

Относно присъствието на лидера на "Атака" на срещата – партия, с която Националният фронт изключи всякакъв съюз, Шопард каза пред Франс прес: "Не съм го видял на срещата, но в нея участваха близо 100 души."

В. "Тагес анцайгер", който се позовава на независими източници, съобщава, че на срещата са били руснакът Александър Дугин, който насърчава сближаването на Русия със Западна Европа, както и испанският роялист Сикст-Анри дьо Бурбон-Парма. Самият Аймерик Шопард заема проруски позиции в Националния фронт, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този белоглав *** и той се бута в "А" група! Ей *** русофилски цепеняк я се скрий окончателно от хоризонта защото народът те закри със замах и отраз. *** при Ахмед да ти удари една мазна *** за последно и баста
16
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На връщане да мине и през Анкара при другия си господар Ердоган да си вземе и турските лири.
15
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дребен гном , лилипут
14
8
 
10
 
! Отговори
атакис преди 9 години
Следващия път(не ви го пожелавам) когато се обадите на Спешна Помощ преди да си смъртната опасност и адреса, кажете на диспечера, че медиците са ПОПУЛИСТИ, че иксат 4500 лева нормална заплата.Кажете им да ходят при Болен да лижат Путински неща, кажете го и чакайте да дойде линейката !!!
13
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Сидеров премиер!
12
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората се чудиха къде зачезна бялото джужде след грандиозния провал на изборите, а той бил на любовна среща с други нацита.
11
15
 
12
 
! Отговори
ВИнету преди 9 години
Вече има много гафове с преправяни протоколи, недействителни бюлетини, вписани в графа общи, без да се посочи партията и много други измами, ощетили АТАКА.Но така или иначе, Национализмът е големия победител в Европа, Шорос може да се гръмне!Спомням си 2011г. как пак въртяхте опашка след като Сидеров имапе само 1,78%, но след две години повръщахте за пореден път от разочарование и злоба!
10
20
 
20
 
! Отговори
Яно ли ви е тапети ! преди 9 години
До всички който плюят.. това бяха евро избори а не парламентарни и избори и огромна част от подръжниците на АТАКА са против евросъюза и затова не гласуват набийте си го в тъпите глави.. !!!
9
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опаааааа......пак *** на ***
8
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно болен лидеров е пропуснал да се сбие тоя път и е останал незабелззан.
7
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво общо има с национализма това белокосо недоразумение?!? Като е голям русофил да пали джапанките и към Москва,какво ми обикаля Европа с нашите пари да щипе руснаци по дупетата,а като се върне тук-да търси някой от турските си партньори от ДПС,за ги прегърне и им окаже нежната си и златнопръстова подкрепа! Жалко само,че маса *** народ го вкарваше 2 пъти поред в парламента!
6
15
 
25
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Поредната манипулация, Болния управлява с ДПС вече 1 година, какъв 'националист' е той?Рублите го интересуват Болния 48 RUB= 1 EUR
5
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мишкоооооо, наигра ли се вече. Ще си депутат на кукуво лято.
4
13
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Е и,какво от това.По бих се учудил ако Боко го бяха поканили или Плевнята,но не са ги...уважили;те горките са само...хамерикански клакьори.
3
28
 
18
 
! Отговори
напред преди 9 години
Мачкай Волга, мачкай таз мракобесна жидова ***!Крах за Ционистката хунта !!
2
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така.Това руско *** и *** свърши на политическото бунище.Не си струва изобщо да се говори за него.
1
19
 
32
 
! Отговори
IVo_1 преди 9 години
Тоя няма какво повече да го коментираме, историята го изхвърли на ***. Вече не е толкова смел и не ходи да вика по улиците, и да размахва пистолет.