Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко

Руският външен министър се срещна с Джон Кери
Обновена: 5 юни 2014 22:32 | 5 юни 2014 22:32,
245
Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко
Снимка: БТА

Русия се надява, че САЩ ще използват влиянието си над новоизбрания украински президент Петро Порошенко за прекратяване на насилието и военната операция. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след среща с държавния секретар на САЩ Джон Кери, предаде ИТАР-ТАСС.

Срещата се състоя в хотел в центъра на Париж, в навечерието на тържествените церемонии по случай 70-годишнината от дебаркирането на съюзниците в Нормандия.

"Ние много се надяваме, че влиянието на САЩ върху новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко ще бъде използвано за прекратяване на нагнетяването и конфронтацията", изтъкна Лавров. "Не се съмняваме, че нашите американски партньори могат и влияят на Порошенко и това навярно се потвърждава от факта, че първото си посещение той направи не в Донбас, както бе планирал, а в Полша за среща с президента Обама", добави Лавров.

Руският външен министър заяви, че е обърнал внимание на Кери за това, че някои от предприеманите напоследък действия от страна на САЩ и ЕС не помагат за създаване на конструктивен диалог. "Напротив, те създават у някои деятели в Киев илюзията, че всичко им е позволено. Подобен подход няма да доведе до нищо добро", отбеляза Лавров.

Той заяви също, че властите на Украйна трябва да направят първата стъпка и да прекратят "наказателната операция" срещу своя народ, за да открият пътя към обединението на страната.

Лавров отбеляза, че насилието трябва да бъде прекратено "от всички страни, защото там има и така наречените трети сили".

"Но аз съм убеден, че първата стъпка трябва да направи този, който се смята за отговорен за сигурността на своята държава. Първата стъпка трябва да бъде прекратяването на така наречената контратерористична, а всъщност наказателна операция, и аз съм убеден, че и Луганск, и Донецк в този случай ще направят това, за което неведнъж са говорили: ще бъдат готови да прекратят огъня и да седнат на масата за преговори. С посредници или не, това вече не е важно", заяви Лавров.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
до 123 преди 9 години
ха-ха-ха, ***
68
3
 
6
 
! Отговори
Да Американофилите преди 9 години
Кой набор сте дечища??? Повето от вас през Комунизма сте ни били в м...та!!!
67
4
 
1
 
! Отговори
до 115 преди 9 години
Нямаше хим оръжия защото отидоха в Сирия и Иран, но даже и този висш маньовър подсказан от руснаците на Саддам не му спаси 3адника.
66
4
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До До Странджата"Кой ги прогони я пак??? До 89г.имахме 130 000 редовна армия!!! Прехода ги прати в Сащ не Комунизма!!! Погледни България само циганье и *** в България!!! Не хули Комунизма имаше и добри ползи!!! Признавам че не беше отлично но сега е по-зле!!!"Ей това беше задачата на руските агенти от КГБ след 10 ноември... - да опорочат, да компрометират демокрацията, ЕС и НАТО... - и да ни върнат в обятията на сибирската мечка...
65
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРУСИЯ СЪС СИГУРНОСТ ДОМ НЕ ТИ Е ПОСТРОИЛА. ДА САЩ ДАДОХА ДОМ НА МНОГО БЪЛГАРИ ПРОГОНЕНИ ОТ МИЗЕРИЯТА НА КОМУНИЗМА.Отпиши ги вече - те никога няма да се върнат. Така, че това което мислим, че е добро, понякога не е добро.Попитай родителите на емигриралите.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анон преди 9 години
ДО СТРАНДЖАТА 1. За уважението на демокрацията - ако в бг парламента при присъстващи 119 депутати , се избере премиер /кеф ти ББ., кеф ти СС/ ще бъде ли легитимен този премиер ? Ще бъдат ли легитимни организираните от тях избори ?2. Писането с главни букви в нета се счита за викане .
63
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До за 103 или 106Пич, много си готин! Така е, демокрацията е топ. Я ми кажи къде я видя у нас за 25 години? Да, има я, ама ни донесе всякакви *** дето с нещо различно от демокрация трябва да се отървем от тях.
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
106 много е дълго да ти обеснявам всичко. Погледни картата, митата които Украйна няма с РФ и т.н. Гони комунизм, това са приказки за плебейте. То и в Ирак имаше тероризм и химическо оръжие, обесиха Садам и се оказа че няма.
61
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко, натрий вирнатия нос на нещастника Лавров. Руския *** няма акъл като се изходи след това да се обърше, обаче тръгнал да командва другите кой какво да прави.
60
4
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Не ще *** демокрация... - не му е изгодна... - не ще *** магистрали... - иска тесни, кози пътеки... - и мандраджийски кашкавал... /кьорсофра/...
59
0
 
6
 
! Отговори
До Странджата преди 9 години
Кой ги прогони я пак??? До 89г.имахме 130 000 редовна армия!!! Прехода ги прати в Сащ не Комунизма!!! Погледни България само циганье и *** в България!!! Не хули Комунизма имаше и добри ползи!!! Признавам че не беше отлично но сега е по-зле!!!
58
2
 
2
 
! Отговори
Alex преди 9 години
Хората си имат президент, а ние ***. Иначе казано глупчо. Очевидно комунизмът си е отишъл, само не за плевнята и Обама. Но при последния има някакви проблясъци, докато при нашия НЕ.
57
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До АнонВсички уважават демокрацията... - освен позитанската мафия...
56
0
 
6
 
! Отговори
до 97 преди 9 години
Е, имаше някакви 5 млрд за купуване на хунта и частни армии от Америка, но то е с хуманна нетърговска цел. А убитите? ***...и убитите и ЕС.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
96. Защото САЩ прави демокрация където има нефт за това е по-евтин.
54
2
 
1
 
! Отговори
До 88 преди 9 години
88 Ти знаеш ли каква е цената на газа сега за БГ ? Колко газ кукуваме ние и колко Германия?
53
4
 
3
 
! Отговори
До Странджата преди 9 години
Е, Пацанов що думаеш??? САЩ ли ти построиха дом??? Къщи по кое време направихме??? Деца ни по кое време учиха и сега работя в чужбина като най-добрите специалисти във всякаква сфера??? Не се прави на запиняч на ***!!! Ние с тебе кога сме правени аз съм правен 1955г. По времето на НРБ!!!
52
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анон"Ако форумът се освободи от Странджата и анонимниците 13,15,18 ,19,26,32,...66,70 с техните простотии, току виж се заформил някакъв по-смислен форум"Ако дрОгарят Станишев се освободи от своите съпартийци /и те от него/... - само Моника и Диария Сеиргеевна ще гласуват за него... - пардон... - и таварисшца Мухина...
51
2
 
1
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Нека Странджата да каже той уважава и демокрацията и нейните принципи или прости си мрази принципно. След отговора ще му задам въпрос.
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
88 виждам я цената. Виж цената на бензина преди да станем европейци. Сега сме свободни, имаме свобода... Ами да си плащаме... Това е демократично да си плащаме... Нали? Или да плащаме не е демократично? Е Америка да дава безплатна газ в замен на базите.