Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко

Руският външен министър се срещна с Джон Кери
Обновена: 5 юни 2014 22:32 | 5 юни 2014 22:32,
245
Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко
Снимка: БТА

Русия се надява, че САЩ ще използват влиянието си над новоизбрания украински президент Петро Порошенко за прекратяване на насилието и военната операция. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след среща с държавния секретар на САЩ Джон Кери, предаде ИТАР-ТАСС.

Срещата се състоя в хотел в центъра на Париж, в навечерието на тържествените церемонии по случай 70-годишнината от дебаркирането на съюзниците в Нормандия.

"Ние много се надяваме, че влиянието на САЩ върху новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко ще бъде използвано за прекратяване на нагнетяването и конфронтацията", изтъкна Лавров. "Не се съмняваме, че нашите американски партньори могат и влияят на Порошенко и това навярно се потвърждава от факта, че първото си посещение той направи не в Донбас, както бе планирал, а в Полша за среща с президента Обама", добави Лавров.

Руският външен министър заяви, че е обърнал внимание на Кери за това, че някои от предприеманите напоследък действия от страна на САЩ и ЕС не помагат за създаване на конструктивен диалог. "Напротив, те създават у някои деятели в Киев илюзията, че всичко им е позволено. Подобен подход няма да доведе до нищо добро", отбеляза Лавров.

Той заяви също, че властите на Украйна трябва да направят първата стъпка и да прекратят "наказателната операция" срещу своя народ, за да открият пътя към обединението на страната.

Лавров отбеляза, че насилието трябва да бъде прекратено "от всички страни, защото там има и така наречените трети сили".

"Но аз съм убеден, че първата стъпка трябва да направи този, който се смята за отговорен за сигурността на своята държава. Първата стъпка трябва да бъде прекратяването на така наречената контратерористична, а всъщност наказателна операция, и аз съм убеден, че и Луганск, и Донецк в този случай ще направят това, за което неведнъж са говорили: ще бъдат готови да прекратят огъня и да седнат на масата за преговори. С посредници или не, това вече не е важно", заяви Лавров.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Тоя Кери е по висок и по як от Лавров , тия от БТА можеха да направят един Фотошоп на горната снимка да ги изравнят поне на ръст!>>>Това на нищо не прилича вече.....!!!>>>
8
11
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Лавров се напряга да си спомни... - какво му заръчал таварисшч ***, защото ще има бой по кофата...
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрах, Ларвата каза ли нещо за Порошенко или само изпусна неконтролирано миризливи газове.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 1-НЕЩО СИ ЗАСЕГНАТ? ОТ КАКВО ЛИ? БАЯ ПАРИ ЛИ СА ТИ ДАЛИ? СТРАХ ТЕ Е ЧЕ СКОРО ТРЯБВА ДА ГИ ВРЪЩАШ?
5
2
 
8
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Слава на Украйна 5НА РОССИЯ И ДРЕМЕ ЗА УКРАИНСКИТЕ ПШЕНИЦА,ВЪГЛИЩА,ШИСТОВ ГАЗ ДЕТО СИ Е НА УКРАЙНА А ЗАПАДНИТЕ ШЕВРОНТИЙ ЩЕ ГО ПРОДАВАТ НА УКРАЙНА НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ!НИЕ ЗАПАДНИТЕ ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ ЩЕ ВИ НАПРАВИМ НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕС ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ОТСТЪПИ ПЪРВОТО МЯСТО ПО БЕДНОСТ !
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той Лавров предупреждава много пъти ама те не слушат. Накрая като не искаш мира знаеш какво идва, та да не се оплакваш че не си чул и разбрал.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Слава на Украйна,бах ва у украинците, а и английският ви е много добАр! Я скивай мутрата на Кери , като рептил-*** с тези обърнати вежди.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен4БИСМАРК Е КАЗАЛ ТАКА:Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдет не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си срува да се играе или честно или въобще да не се играе.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига си писал с главни букви, не ставаш по-умен!